Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az, hogy a nappali mérésből nem fizetsz semmit, a termeltből elúszik azbárvák javára 1000 kwh és kifizetsz 1500 vezéreltet.
Akkor csak érted,.miért kell ledobatni a vezérelt órát és nappalira kötni a vezérelt fogyasztókat.
Ez fog változni....
Az ilyenféle erőszakos árbefolyásolás akkor sem tetszik annyira, ha kénytelen-kelletlen engem is érint (pozitív értelemben).
De csak azért, mert ez akár engem is elérhet úgy, ahogy nem akarom. A kormány támogassa persze a VALÓBAN rászorulókat, de ne így, mert a cég úgy is a többiekre hárítja.
Szerintem.
Okj-s oktatótól? Az kemény.....
Hogy a selejt kihulljon....
Huha.....ez nem értelmes...
Gondolom....
érdekességképp
nekünk gázbojler van mégis ráz a fürdőkád, nem nagyon de ha seb van valahol a lábamon akkor érzem hogy bizsereg
rákötötték anno a földet tuti ott oson be valami kóbor áram csak lusta vagyok kibontani a csempét
Nem.adnak két advesz mérőt egy helyre.....meg mint mondtam annak.mi értelme lenne? Két mérővel mérni hogy nem fogyaszt?
És.annak mi értelme? Az ingyen áramtól nincs olcsóbb.
Erről tudnék.mesélni.....fel szokott háboritani.
Aza bumszli a korlátozó. Az csak egyszer kapcsol ki...
Vizköves inkább mint normális
Aznem biztos......miért fájna?
Nulla.és fázis is. Pont a nullát szokták tulterhelni mert az ugy is nulla, a fázis ráz jóazugy.....
Az áram a fázisvezetőn jön a nullán megy....ergo ugyanakkorára mell méretezni.....de a sok elektronikus kütyü.miatt bevitt felharmonikusok miatt még jobban is terhelődik minta fázisvezető.
Ha neked még van a házadba piros vezető akkor.mindenképp a villanyórától vinnék egy külön kábelt.
Nem biztos.......
Mint mondtam azért keletkezik neki haszna ezen a dolgon, szóval azért nagyon ne könnyezd meg őket.
Pl. a Tesla csinált ilyen virtuális erőművet a saját ügyfeleinek eladott napelemes rendszerekből, ahol ő mint áramtermelő összefogja a kisembereket, konkrétan pénzt lehet keresni a piaci elszámolással, csak az elmű visszaél az erőfölényével a kisemberrel szemben.
Nekem csak a PIN-kódját mondja meg, aztán felőlem ott villanyszerel ahol akar.
Ezt ismerem. De ha pl. a szolgáltató egyben termelő is?
A hőerőműveket sem kapcsolják le esténként.
Én értem, de három szám van, termelt, fogyasztott nappali, fogyasztott vezérelt.
Mivel nekem nincs napelemes rendszerem, nem tudom mi van akkor ha:
- termelt éves 10000 kWh
- fogyasztott éves nappali 9000 kWh
- fogyasztott vezérelt 1500kWh.

A H-tarifát meg sem kérdezem.
várj ezen gondolkodnom kell
Hát ezt én sem, de lebeszélni nem tudom, így inkább megpróbálom elmondani hogy tudja nem agyoncsapatni magát.
Mert ott azonnal észrevehető az eredmény.
HA én lennék áramszolgáltató, és az erőszaknak engedve kénytelen lennék annyiért venni, mint amennyiért eladom, a költség persze az enyém (a gyakorlatban azért a többiekre terhelik, de ez is limitálva van szerintem) én is ideges lennék és ott keresném a megoldást ahol csak tudom.
Sőt, ha a régebbi KÁT és a távhő kapcsolatára gondolok, akkor még a bicska is kinyílik a zsebemben.
OKJ-s oktatás villamosságtanból.