Az, hogy a nappali mérésből nem fizetsz semmit, a termeltből elúszik azbárvák javára 1000 kwh és kifizetsz 1500 vezéreltet.
Akkor csak érted,.miért kell ledobatni a vezérelt órát és nappalira kötni a vezérelt fogyasztókat.
Az ilyenféle erőszakos árbefolyásolás akkor sem tetszik annyira, ha kénytelen-kelletlen engem is érint (pozitív értelemben).
De csak azért, mert ez akár engem is elérhet úgy, ahogy nem akarom. A kormány támogassa persze a VALÓBAN rászorulókat, de ne így, mert a cég úgy is a többiekre hárítja.
Szerintem.
érdekességképp
nekünk gázbojler van mégis ráz a fürdőkád, nem nagyon de ha seb van valahol a lábamon akkor érzem hogy bizsereg
rákötötték anno a földet tuti ott oson be valami kóbor áram csak lusta vagyok kibontani a csempét
Nulla.és fázis is. Pont a nullát szokták tulterhelni mert az ugy is nulla, a fázis ráz jóazugy.....
Az áram a fázisvezetőn jön a nullán megy....ergo ugyanakkorára mell méretezni.....de a sok elektronikus kütyü.miatt bevitt felharmonikusok miatt még jobban is terhelődik minta fázisvezető.
Ha neked még van a házadba piros vezető akkor.mindenképp a villanyórától vinnék egy külön kábelt.
Mint mondtam azért keletkezik neki haszna ezen a dolgon, szóval azért nagyon ne könnyezd meg őket.
Pl. a Tesla csinált ilyen virtuális erőművet a saját ügyfeleinek eladott napelemes rendszerekből, ahol ő mint áramtermelő összefogja a kisembereket, konkrétan pénzt lehet keresni a piaci elszámolással, csak az elmű visszaél az erőfölényével a kisemberrel szemben.
Én értem, de három szám van, termelt, fogyasztott nappali, fogyasztott vezérelt.
Mivel nekem nincs napelemes rendszerem, nem tudom mi van akkor ha:
- termelt éves 10000 kWh
- fogyasztott éves nappali 9000 kWh
- fogyasztott vezérelt 1500kWh.
HA én lennék áramszolgáltató, és az erőszaknak engedve kénytelen lennék annyiért venni, mint amennyiért eladom, a költség persze az enyém (a gyakorlatban azért a többiekre terhelik, de ez is limitálva van szerintem) én is ideges lennék és ott keresném a megoldást ahol csak tudom.
Sőt, ha a régebbi KÁT és a távhő kapcsolatára gondolok, akkor még a bicska is kinyílik a zsebemben.
Akkor csak érted,.miért kell ledobatni a vezérelt órát és nappalira kötni a vezérelt fogyasztókat.