Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

utcátok cigánylakta?
Ne aggódj amíg megy a csók 10 millió alá nem esik Olyan szarokat adtam már el olyan rossz környéken, hogy először úgy volt, hogy rendőr nélkül nem is megyek a környékre
Bár egy 5-ért megveszem a tiéteket azon csak fogok még egy 5-öst
neked, nekem nem
Mire nekem is megszűnik, addigra meg nem lesz rá szükségem, mert ők fognak fizetni nekem hogy használjam a hálózatukat
ettől egyszerűbben nem tudom leírni nekem kijött a matek Ha semmi mást nem csináltam 6 évre előre kifizettem az áramszámlámat ami várhatóan a következő 6 évben nem lesz olcsóbb sem a szolgáltatás sem az infláció miatt. Ha 12 évig működik az a szar a tetőn eddig van rá garancia akkor vastagon megérte
Ha azt a másfél millát bankba teszem, hoz évi mínusz 60 ezret. ha felrakom a rulettra és szerencsés vagyok na akkor tényleg kár volt vele kínlódni de ezt meghagyom a bátraknak
Ahogy apám mondja, a "szakembert nem a kutya szarja", azaz szakszerű szerelés esetén bele lehet férni.
Te esetedben egy dobozban 3*3 vezetéket kell csak összehozni. Vagyis egy szimpla leágazásnak kellene elférnie ami 3db 3-as wago.
Nekem a legdurvább kötésem a házban 3 fázis 5db vezetékéről van leágazás mozgásérzékelős lámpához, amit egy dupla kapcsolóval fixen is fel tudok kapcsolni, mozgásérzékelősen is, meg fixen le is tudok kapcsolni.
Ennek 2*5+4+3 bejövő vezetékkel 7db 3-as wagóval belefértem a legkisebb kültéri kötődobozba.

Ráadásul te 3db nagyfogyasztót egyetlen fogyasztóra alkalmas vezetékre kötöttél szakszerűtlen kötéssel.

Szakszerűtlenül villanyszerelés esetén is érvényes tűz káros biztosítást remélem külön kötöttél
sajnos nekem a ház értéke erősen csökken
2000-2005 felé el tudtam volna adni 15 ért kb egy héten belül
most jó ha kapnék érte 10 millát, ha beköltözik még két cigó falka akkor meg lesz 5 milla, és ez akkor se lesz több ha 5 millás plusz van a házban
egyedül ami plusz érne az egy automata géppuskás védelmi rendszer de az meg tiltott
még te tűnhetnél itt a leg értelmesebbnek a témában legalább is neked jók a kérdéseid és nem annyi a megoldás, hogy biztos szarul csinálsz valamit meg távgyógyítani csak az orvosok tudnak stb.
Nos a bojlert éjszakai áramról át kell kötni a nappali áramra mert az éjszakai nem elszámolható. Nálam a bojler egy külön helységben(mosókonyhában található) 1 db konektor van az egész mosókonyhában azt is én kötöttem le oda vagy 15 évvel ezelőtt Nos arról megy a mosó és a szárítógép. Kérdeztem tegnap, ha arra még rácsatlakoztatom a bojlert az baj lesz e. Erre kawa70 mondta, hogy nem fogja elbírni, keressek valahol máshol hozzá áramot. nos abba a helységbe sok minden nincs. Van egy lámpatest egy kapcsolóval, van egy konektor, meg fut még el egy fázis, nulla főd, feltehetően az megy át a fürdőszobába a fürdőszobabútorhoz és a lámpához. Hát jobb ötlet híján abból a dobozból vettem le áramot ami a mosókonyhában volt amiből ki van ágaztatva a konektor is amiről megy a mosógép és a szárítógép Kivezettem onnan egy vastagabb nem sodort vezetéket, rákötöttem a bojlerra., terheléses vizsgálatnak vetettem alá, mert beindíttattam a mosógépet és a szárítógépet is egyben, hogy leveri-e a biztit. Nos a biztit nem verte le a vezeték nem melegedett, csak furcsa szokást vett fel a bojler. Kiengedtem belőle egy csomó melegvizet, hogy tudjon fűteni Aztán szakaszosan kezdte el fűteni. Bekapcsolt 2 perc múlva kikapcsolt és ezt ismételgette sokáig Ekkor kérdeztem meg, hogy ez normális lehet -e mert én úgy tudom, hogy amíg a bojler el nem éri a megfelelő hőfokot addig folyamatosan fűt, majd utána kapcsol le Ebben mindenki egyet is értett, ezért nem értettem ezt a reakciót, hogy 2 percenként kapcsolgat. Aztán esete csináltam egy másik próbát. Raktam egy villásdugót a bojlerre, azt elvezettem egy hosszabítón keresztül egy másik szoba konektorához az áramot ami még csak nincs is egy biztosítékkörön a mosókonyhával Onnan tökéletesen működik. Nem kapcsolgat össze vissza hanem fűt folyamatosan ahogy kell. Most reggel meg kivettem a mosókonyhából a szárítógép dugóját, oda egy hosszabíton keresztül beledugtam a bojlerét és onnan is tökéletesen folyamatosan fűt. Hát ezt nem értem A falban lévő dobozból onnan kötöttem le a fázist, 0-át és a földet amiről az a konektor is ki van ágaztatva amiről a mosógép, szárítógép is megy és direktbe kötve még sem működik hanem kapcsolgat a bojler Na ez a 20 ft-os kérdés, hogy miért?
Ez több összetevős, valóban.nem.mindenkinek éri meg illetve nagyon sokan jóval túllőnek.a célon egyrészt mert ingyen van egy része másrészt mert laikus hozzá. Ez az avulás meg azért nem.olyan mint a számítógépeknél hogy pár év mulva dobhatod ki, pedig működőképes....
Meg aztán a könyvelők.se.mindenben zsenik
csak benne leszel még a hirekben de meg is érdemled
Én már többx kiszámoltam ezt a napelemet, még sosem jött ki olyan jóra, hogy belevágjak... bár akkoriban kevesebb volt a támogatás. Azt is mindig elfelejtik elmondani, hogy mire megtérül, el is avul meg el is használódik, szóval lehet újra locsolni rá. Arra sink kedvem, hogy az áramszolgáltató szopasson kedve szerint... meg aztán a zsíros üzlettől ez mindig is messze volt (ilyen 1 tető méretben)
Van nekem egy jó komám, közgazdász diplomája van, és mérlegképes könyvelő is - meg olyan jellem, hogy megtalál minden forintot, egészen lehetetlen helyeken - na ő sem ugrott bele, ez nekem elég is volt
na az az érdekes, hogy a mosogép, szárítógép konektroából is tökéletesen működik a bojler
Most ezt próbálom De a dobozba oda kötöttem be az új vezetéket ahonnan le van kötve az a konektor is amiből most működik
Ezt tényleg nem értem
Mi az, hogy "kapcsolgat"? Világít a piros? Milyen gyakran? Ha a Zasszony kifürdött belőle, utána persze hogy nem kapcsolgat negyed óráig, mert fűt... Mekkora a fűtőszál? Wattra? mert a vékony hosszú tyúkbél levehet az áramból - nem melegszik kicsit? (a vékony drót meg a teszkós hosszabbító)? Nincs ott véletlen 3 fázis?
Pontosabban írd le, mi Baja... akkor megválaszoljuk: Baja egy város
A ki-be kapcsolgatásnak lehet oka, hogy aszarul van összerakva - a hőérzékelő túl közel van a fűtőszálhoz.
Nem.vagyok orvos, hogy fényképezd le küldd el.és.meg momdom mit hova köss aztán meg tartsam el.a gyereked a fukar apja balfaxzsága miatt
Keresd meg a neten
amit ingyen meg tudok én is próbálni azt nem próbáljam meg?
Ha vágnád akkor most rögtön mondanád hol a hiba nem terelnéd a szót az én megdöglésemmel
ebből nagyjából 1 szót sem értek. Most van rá támogatás, most van még szaladó elszámolás. Az enyémet leírtam. Azt sem a napfényes órák száma nem izgat, sem a nap beesési szöge a ház teteje amúgy is nagyjából a holdig ér Az enyémen csak érted az éves 250 ezer ft-ot amit innentől spórolok és a 1,5 millió ft-os belekerülést ugye?
Rakhatok én is csavart a képletbe ha gondolod. Ha van rá pénzed, de nincs befektetési ötleted, akkor a bank kb, ad rá 2-4%-ot évente egy kb. 6-8 %-os infláció mellett. Ami jelen esetben azt jelenti, ha az én példámból indulunk ki akkor a másfél miller kb. 60 ezer ft-al fog kevesebbet érni jövőre vásárlóértéken. (nyílván fogyasztói kosár függő) Itt is lehet még csavarni, ha el kezdünk elemezgetni, hogy jövőre csökkenni fog várhatóan a maginfláció és bla-bla. Mind1 a lényeg a lényeg, jelen pillanatban jobb helyen van fent a tetőn másfél miller mint a bankban, mert sokkal többet hoz Beszélhetnénk arról is, hogy ha drágul a technika, ha más nem a kivitelezési díjak miatt biztos valamennyit emelkedni fog Évről-évre többet fog érni a tetőn Minden esetre a ház értékét annyival minimum megnöveli amennyi rá lett fordítva Ez mondjuk csak akkor lenne érdekes, ha belátható időn belül eladó sorba kerülne. Egyrészt többet érne, de ha nem kérnél többet érte hamarébb eladható lenne és ez is szemmpont nem kicsit hisz az idő pénz Nem mindegy, hogy 2 hónapig hirdeted a házat vagy 2 évig Persze lehet olyan befektetéseket is csinálni, hogy veszel inkább az árából egy olyan autót amit nem is nagyon használtok és naponta veszíti az értékét Vagy ha elmégy rulettezni azt felrakod a pirosra és ki is adja akkor nincs miről beszélni 100%-ot hoz rövid idő alatt ennél nem tudok hirtelen jobb befektetést
Na inkább mond meg mi a gebasz nekem a bojler áramellátásánál
Akkor baszasd agyon mafad az árammal
Tele vagy lével de mástól sajnálod a hiányos szakértelmedért cserébe
pipi
én úgy számoltam hogy megnéztem a kakás energia igényét aztán ehhez mérten a légkondis cuccok meg a napos cuccok
aztán elosztottam az éves gáz+villany számlával
18-20 év közti lett az eredmény
amúgy azt is számolgattam higy nafényes órák beesési szögek stbstb és nem annyit tud a naperőmű mint amit írnak róla histen kb semmi sem optimális se a tájolás se semmi más
már csak az invertereknél volt akkor ilyen 20% hatásfok eltérések
szóval hosszas agyalás után arra jött ki a matek hogy nem éri meg támogatás nélkül hozzákezdeni
lehet most minden más olcsóbb a napcucc van támogatás ellenben a téli tüzelőt nem tudod nyáron megtermelni szóval azért csak beletettek egy faszt az egyenletbe ami le lehet dugni a manduláig
nem kőtjük a pézt
az orvosoknak megy neked meg nem
Na mind1 még van 1doboz a mosókonyhába azt még megpróbálom
Ha az se jön be akkor jön kéri, meg iniféle dolog, hogy a villanyóra szekrénybe átkötöm az éjszakai szálat a nappaliba. Még ki kell találjam, hogyan mert plombázott csavarok vannak
A hiba ott van, hogy nem hívtál szerelőt.
Kb fél óra alatt végzett volna.
Nekem is volt gond az albérletbe, valamit ki kellett cserélni.
Volt is nála a ládájában.
3000ft volt a munkadíj.
Az anyaggal együtt kért 7500ft-ot.
És még érteni se értek hozzá, veled együtt.
Báraz orvosok már telefonon keresztül is,megállapitja látatlanban mi avhiba, mi még nem tartunk ott hivj szakemvert mielőtt bajt csinálsz
Nem szeretnék elbaxni másfél millát egy elírás miatt, különös gondot fogok rá fordítani. A srácnak szóltam, hogy a mákos vállalkozói szerződést töltse ki, ne a sajátját. Az átutalt összeg és a számlán meg a szerződésen szereplő összeg forintra egyezik. A számlarészletezőre véletlenül 7 kw-os invertert írt( a szomszédnak akkorát rakott) nekem 9-es van és az MVM szerződésbe is 9-es van, úgy hogy javítva lesz. Meg asszem átnézek mindent töviről hegyire. Meg a 60 napból sem szeretnék kicsúszni
Úgy legyen
Na vissza a bojlerhez:
Csak basztatott,hogy néhány percenként ki-be kapcsolgatott az a szar, mondom még megpróbálok valamit.
nos azt találtam ki, hogy szereltem a bojler vezetékére egy villásdugót. Egy olyan helység konektorából vittem oda az áramot, ami nem azon a biztosítékkörön van ( másik szobába az egyik szekrénybe találtam egy konektort
Hát az a helyzet, hogy most ebből a konektorból tökéletesen működik már negyed órája (megvártam míg az asszony is elpancsikol a meleg vízből
Ilyenkor most mi van???? A mosókonyha dobozából lévő ből ha levettem a fázist, nullát, földet akkor ugyan működik de néhány percenként ide-oda kapcsol. Szóval mégsem a vízkő. HOL A HIBA?
hát mostanába igen sok kérelmet benyújtottam már ami szarul sikerült azt is visszaküldték hiánypótlásra remélem itt sem lesz másként