Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Volt felesleges pénz
Volt a MÁV végkielégítés örököltem is 2 Milla
kp simán lett volna rá 2012- ben
Annyira felesleges volt hogy inkább vettünk egy kocsit rajta ami 10 hónapja van a háznál és egy méter nem vezettem kb 5x ha ültem benne utasként
Nem mintha ez egy bomba üzlet lett volna mert kidobott pénz de legalább az asszony boldog....
Régen is ilyen volt. Pont ettől lett ki a fasz. Manapság már csak.a számolható melókat vállalom el, házat szinte sose a fent leirtak miatt. Próbáltam.abba az irányba mozdulni ahol a képzett szakembereket megfizetik és a meló is olyan amit meg lehet ugy csinálni hogy ne kelljen ugrálni mások miatt, illetve ha igen akkor az benne van az árban.
Pont emiatt nem tartok csak egy embert plusz beugrósokat hogy ne legyen meló kényszer mert fizetést adni kell hó végén. Ennek is meg van az ára, drága eszközök, folyamatos képzés, illetve a jogosultságok fenntartása. Szerencsére nem kell itthon ülni....
Én azt azért nem látom, mert nem hiszem, hogy tényleg otthagyta őket.
De az a segg nagyon bizalomgerjesztő.
Még a sok kereszt a fugában.....
Ha nincs pénz, akkor semmilyen üzlet nem jó.
Nem tudom, volt itt valami izé, aki légkábelt húzott ki a bojlerhez.
És akár hiszitek, akár nem, én már láttam ilyent, csak az ugyanezt MM-falkábelből csinálta.
Főleg nem nagy üzlet,hogyha nincs fölösleges, befektetni való pénze az embernek.
Hát ott a csap takarólemeznél látok problémákat.
az hol én csak profikkal találkozom itt
Én azt már kiszámoltam, hogy van rá állami támogatás, akkor megéri a napelem. ha nincs és minden saját pénzből, akkor jó esetben is nulla körül van. És azért van benne rizikó is, míg a hálózatos (jelenlegi) felhasználásnál nem nagyon, ott csak az árváltozás lehet a probléma, de azt meg a kormány nem engedi a választók miatt.
Van az igai állibsi kozmopolita, akinek semmi nem számít, csak "szabad" ember lehessen, azokat most hagyjuk is.
És azt még nem is számoltam, ha a napelem árát mondjuk befektetem, pláne, ha JÓL befektetem, akkor meg bizonyos nem éri meg a napelem.
Én anno számolhattam hogy kb 20 év alatt lenne a napelem nullán, ehhez légkondik is lettek volna fűteni
És ebben nincs karbantartás és javítás
Ez majd 10 éve volt azóta biztos olcsóbb lett a cucc, de én még mindig nem látom azt hogy ez egy jó üzlet lenne
Na, ez nem ment régen sem, mert kellett a meló, mert csúszik az egész, de jönne a kőműves, aztán jönne a festő, de a tulaj kis variát akar, de gyorsan egy egynapos valamit valahol máshol, aztán nem jön a Pista mert temetésre kell mennie, a másiknak meg szülőire vagy a bánat tudja mi, és oda az este, a hétvége meg minden.
Ha csak mérőhelyet építesz ki, az azért így kívülről egyszerűbbnek tűnik.

A mostaninál az van, hogy szar kőművest fogott ki a tulaj, aztán szar volt az idő is nem ment a külső munka sem, így a belsőépítészet miatt én is később kezdtem, így ha lett volna következő, az is így járt volna. tudom, ott kell hagyni és menni a következőhöz, de ez sajnos nem nagyon megy így.
Ez nem hiányzik, pedig az építőipar most ilyen.
Itt is lángész lehetett a burkoló
azt kellene még kiszámolni, hogy ilyen 24 kw-os akkuk 5-10 évenkénti cseréje mibe jön ki 1 évre vetítve?
jelenlegi áramfelhsználásom 250 ezer/év. ha lenne egy ilyen villanydodzsem a háztartásba biztos tenne hozzá valamennyit legyen 3 kila/év 5 év alatt 1,5 milliót fizetek ebben az esetben az áramszolgáltatónak 10 év alatt 3 millát. Aztán még tönkre mehet a napelem is gazdagon nekem 12 év garanciát adtak rá
Mibe kerülne most ez a 24kw-os akku kapacitás és meddig tudná ellátni a feladatát?
ja,ez az állat meg forogna sírjában.
Feszültséget mérj erre egy gagyi mérő is elég
Az biza, egyre gondoltunk
Az is szép lenne, a vígözvegy pár év alatt bepótolná ami kimaradt aztán huss a lóvénak
Vígözvegy?
Akkor csak annyit amennyi idő meg kedv van, meló mellett.
Nagyon sok mindent fel kéne adnom, nem szégyellem bevallani, hogy a kényelem is közötte van. És még elöl is.
Embert nehéz lenne találnom, munka lenne mint a rohadás, a jó barátom, volt katonatársam generálkivitelező. Szerintem már a jövő héten mehetnék alvállalkozónak.
De valahogy nem fűlik hozzá a fogam.
Nem kellek én,elég ha a pipi eldobja a kanalat az asszony meg elkezdi élvezni az életet a pipi kuporgatott lóvéjából.
Nem.földelő vasdarab kell hanem egy vezeték amivel be van kötve az EPH-ba....
Na az pont nem arra való az a kapcitás egy másik