A lényeg mégis az, hogy ha irdatlanul nem akarja neked odaadni mégsem annyiért amennyiért szerződtetek akkor addig szivat míg vissza nem lépsz és elsétálsz az előleggel, kibúvót bármikor talál az átadás elől.
Pedig lassan minden autó erre a sorsa jut. Kezdték a kicsikkel, már a közép kategória is lassan igy jár, még ugy ahogy a felsőbb kategóriákban van normálisabb motorválaszték.
Más kérdés, hogy a 82LE-re butított (nem csak sokkal lomhább lett, hanem kelletlen, nagyon kellemetlen karakterű - ugyanez igaz egyébként az idén januárban 90 lovasra gyengített, de azóta megdrágult Clio-ra is, az is egy fos ötmillióért...) nem is akartam volna átvenni.
Szörnyen nyomorult élete van.
Szerencsétlen hülye,amennyi időt már most elcseszett azzal a bojlerral,villanyszerelő meg lehet kért volna tőle vagy ötezret.
Tudom mi a különbség a kettő között. Sose vesz el foglalót kereskedés csak előleget. De ha a szerződésben megjelöli az átadási árat és annak legkésőbbi idejét akkor tartani kell magát ahhoz. Ha az időt nem tudja, akkor se emelhet árat.
Nem tudták volna tartani (igaz, nem is akarták), mert az áremeléssel egyidőben a műszaki tartalom is megváltozott: sokkal gyengébb lett a motor, a felszereltségek is változtak közben kissé. Tehát "ugyanazt" a megrendelt autót akkor se tudták volna leszállítani, ha vergődök náluk.
Én mikor tavaly bementem a tojotához a recepciós kisasszony fél óra várattatás után lehívta az emeletről a szalon vezetőjét mert egyszerűen nem volt szabad értékesítő, hogy valaki tudjon elkezdeni velem foglalkozni. (szó szerint sorok voltak új tojotára ) Felkísért a főnöki irodába aztán mindenről kellett beszélgetni csak az autóról nem, hogy mégis mi az elképzelésem. Aztán rájöttem, nem ő fogja az én ügyeimet intézni, mert halvány fingja nincs hozzá, nála csak addig vagyok szóval tartva alibiből míg végre szabad nem lesz egy értékesítő végre Nekem mondta a sráci, hogy 3-6 hónap a várakozási idő + még nem tudni mit hoz a koronajárvány Mondta ő is, hogy várhatóan emelkedni fog az autó ára 10%-ot 11 misinél ez már azért jelentős. Azt is mondta nem lehet előre azt sem tudni, meddig tart a 245-os flotta kedvezmény. De ha a héten megcsináljuk a szerződést és az előleget átutalom akkor ha a fene fenét eszik is az annyi. olyan ez amikor eladod a richter részvényed ma, akkor annak az értéke az az árfolyam ami az eladáskor napon órában és percében volt. Ha a banki tranzakció ilyen olyan átfutás miatt a pénz a számládra kerül az akkor is annyi mint amikor adott pillanatban eladtad, hoába ér 305-al már többet a részvény vagy épen kevesebbet. ha nekem a szuzuki szalonba azt mondták volna, hogy a most leelőlegezett ár az igazából csak irányár Akkor azt csináltam volna mint te Megköszönöm a segítséget és az őszinteséget ezt ajtóval odébb nyitottam volna be mondjuk a tojotához
Ne, egészen mert a foglalót bukó nélkül visszadja a bolt és széttárják a kezüket, épp most jártunk így januárban rendelt holmival, mai napig árulják csak akkor akciós volt ma meg már nem az, szóltak, hogy sajnos vsak visszaadni tudják az előleget vagy várunk a cuccra még bizonytalan ideig, de idén már nem kapjuk meg míg ha foglaló lett volna akkor a dupláját kéne visszaadniuk.
De tényleg,el nem hiszem hogy van ilyen marha aki megtehetné hogy vegyen egy normális minőségi autót,pláne hogy nem a saját igénytelen fejének veszi hanem az asszonynak és akkor rámozdul egy ilyen hulladékra.
Szerencsétlen hülye,amennyi időt már most elcseszett azzal a bojlerral,villanyszerelő meg lehet kért volna tőle vagy ötezret.