Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az pár kontinensel arrébb.
Szerintem valami ázsiai.
Itt dél-amerika van szóban.
Mert azt Gp tette föl
"vagy az általam feltett dél-amerikai zümmögőversenyt is"
Vájámá! Az melyik is?
Magyarán ők olyan hobbit és olyan motort választanak, amit fenn tudnak tartani és frankón (színvonalasan) tudnak űzni! Ha ezt vesszük, akkor abban az esetben adnék teljes mértékig igazat, ha nálunk az MZ kupában lenne 400 résztvevő, mert az anyagi helyzet átlaga oda pozicionálá a teljességre vágyó hobbistákat. De nem így van. Ott is mennek 20-an és versenyzőhöz méltóan motorozni 4-en tudnak körülbelül. Miközben - itt van az oldalon - angol MZ-kupás videón meg úgy mennek, mint az állat. De említhetném a minap feltett keletázsiai, vagy az általam feltett dél-amerikai zümmögőversenyt is. Az a közös bennük, hogy a magyar bajnoki mezőnyön úgy mennének át, mint fos a libán.
Számomra az taszító, amikor a magyar motorsport arról szól melyik vállalkozó pajti milyen lóvét tud lehúzni "Kiszalagozás kft." címszó alatt és ha már ott van, akkor a fiacskája megkaphatja szponzorcég által kifizetett motort ahelyett, hogy egy olyan kapná meg, aki menni is tud vele. Aztán megy a huzavona, az egyesületi ülés, a tagdíj meg a többi b...szakodás és az első nemzetközi versenyen idejön egy 12 éves lengyel gyerek és hülyére veri az egész bajnoki mezőnyt miközben a mi nagyjaink sorban fordulnak jogorvoslathoz, hogy rosszul volt kiszalagozva a pálya, meg le kellett volna zárni a szakaszt, meg ilyen hülyeségek. Jól jellemzi, hogy képesek enduróversenyt lefújni időjárási nehézségekre hivatkozva. Szerinted ilyen előfordulhat Romániában, vagy Törökországban? NEM! És szerinted ez pénz kérdés? NEM! Ez elvi kérdés. És minden ami elvi kérdés, abban tudjuk milyen jól teljesítünk. Nem linkelem újra, de tessék megnézni az indána Varga Cigány monológját. Nagyon adja.
Pontosan ahogy írod !
Ja és írtam hogy milyen foglalkozású barátaim vannak , ne gyere a versenysporttal ! Nem versenyzők csak hobby motorosok , csak nem kell gondolkodni a vasak szervíz költségén
Nem túl nagy , azért amikor egy szalon duknak lereszelik a féloldalát és a depóban csak nevetés tárgya ne mond már hogy nem túl nagy ! De mindegy is aki járt már a pannónia ringen tudja miről beszélek ! De ezért sem megyek már sehova más ringre mert a lődörgésre nézőként még ingyen sem vagyok kiváncsi !
Addig nincs baj,míg valaki azért pályázik,mert öröme telik benne. De az a baj,hogy a nagyobb többség egy idő után már folyton bizonyítani akar....aztán már versenyzőnek képzeli magát. Szóval ez egy kicsit erőltetett dolog....már nem is utcai motoros-de még nem is versenyző.
Összemossátok a versenysporttal szemben megfogalmazható kritikát és a hobbipályázás anyagi minőségét. Van kapcsolat a kettő között, de nem túl nagy.
Ez egy régi téma itt, évek óta vitatkozunk róla. Ezzel nem értek egyet. Mármint azzal igen, hogy az osztráknak több a pénze, de azzal nem, hogy csakis ezért jobb nálunk.
Szerintem senki sem azert megy a ringre, hogy megolje, vagy lereszelje a motorjat, hanem a jo elmeny miatt. Van akinek ezt a minel jobb korido elerese jelenti, van akinek egyszeruen csak az, hogy idealis korulmenyek kozott menjen korbe-korbe - nevezzuk orommotorozasnak
Beleolvastam a folyamba , a véleményem az hogy sajna a magyar riderek pályaidejét nagyban befolyásolja a felelősségtudat mégpedig a gép ráfordítási költsége így az elkerülhető javítások ,törések pótlások anyagi vonzata . Valóban lassabbak a kelleténél , ami nem biztos hogy a tudás hiánya ! A hazai ringeken szinte unalmas a verseny , főleg nézőként . Kivétel a pannónia ring ami osztrák kézben van . Na aki ide kijár az tudja hogy még egy házi verseny is 100-szor izgalmasabb mint a hung.ringen egy hazai nagy verseny ! Nem azért mert az osztrák annyival többet tud , hanem annyival többet mer ! Ép eszű magyar fel sem megy közéjük , legfeljebb csak akkor ha becsukott szemmel jut el a rajtrácsig , nem látja a sógorok mentalitását ! Ja kérem havi 4-5000 Euróból nincs az a motor amit szarrá nem törnék !
Van több osztrák motoros barátom is , nem milliomosok , van taxis és nyugdíjas metro vezető is akinek pl. 5db motorja van . / 19. én készülünk is a ringre , én csak nézőként / gond nélkül , anyagi megterhelés nélkül tudnak motorozni , és nem számít az alkatrész , és verseny közben a technika csak egy vasdarab . Egy versenynap több olajcsere , vagy gumi és akár idomcsere .
Szóval én azt mondom az a rider aki fitoktatja itt a vélt vagy valós tudását , az ugorjon oda a sógorok közé , ahol nem számít milyen köridőket ment eddig , mert az osztrák még egy hacccázasssal is vérre menő küzdelmet fog véghezvinni teljes tisztelet hiányával akár egy ezredessel szemben is !
És kérem nem fikázni azokat a ridereket akik egy lődörgés erejéig felmennek a ringre és nem a motort akarja megölni vagy lereszelni hanem csak egy jó élményt szerezni !
Ellenben én már többször írtam ha valaki nem félti a vasat , szívesen kölcsönbe fogadom bármilyen trípus is legyen , és szívesen szarrá koptatom a gumiját , lábtartóját vagy ha rögzíteni akarja videón bármelyik kanyarba földhöz b@xom a vasat és laptyán motorozok !
Clam! Te vagy az?
Jól van, csak piszkálódom. Tudtam a turbónyomást, de nem arról volt szó, Te azt rosszkor szúrtad be. Egyébként mindig megtalálsz valamivel, próbálsz szúrkálni ezt észre vettem. Nem akarlak lebeszélni róla, de érdekel mi az oka kitüntető figyelmednek? (Ok addig értem, hogy ellenszenves vagyok, de ennél bővebben valami ok?) Ha ezen múlik akkor majd nem megyek arra, nem vagyok kíváncsi az ügyeskedéseidre. Inkább bevallom, hogy hazudozom, nem igazán tudok motorozni és bátor sem vagyok. Legyen igazad, úgy nekem is egyszerűbb.
Akkor még a villám kell melléd.
A gömb egy tökéletes mértani forma.
Így én is az vagyok.Tökéletes.
El kell fogadni azt is, hogy egy ilyen alja oldalon is - mint ez - belebotolhat az ember polihisztorokba.
Itt rogton ketto is van Clammal egyutt
A motoron úgy nézel ki mint egy gombóc fagyi, legalább olyan gyors is leszel.
Még szerencse hogy te tudtad,mert a raliban is annyi tapasztalatod van,mint a motorozásban .
A régi autóknál azért csinálták,amit írtam.Idén megpróbálok többször kimenni Héreg Tát felé,kiviszem a goprot,remélem összefutunk,mostmár kiváncsi vagyok,hogy ki lehet ez a cápa,aki utcán,pályán és krosszpályán is úgy fordul mint Mcguinness.
Ja és igérted hogy fizeted.
Csak enni ne egyen.
Csak ha fagyi van.