Ezt a kennel dolgot se tartom túl helyesnek, 5x3 méteren nagyon gyorsan unott vagy feszült lesz a kutya, főleg egy kölyök kutya. A kennel rövid idejű elzárásra való (vendég vagy kisgyerek az udvarban), de a sok barom hetekre, hónapokra bezárja oda a kutyát, aztán csodálkozik, hogy a kutya buta lesz és agresszív...
nekem a bull volt ilyen nagyon kedves
jöt a postás szaladt az ajtó elé farok csóválva, vagy bárki
volt mellette egy beagle az néha megugatta, aztán a beagle kapott némi símogatást ha ugatott
aztán egyszer összerakta a bull a dolgokat és elkezdett ugatni
a végén már néha túlzásba is vitte
Nem késő még időt adni neki, fojtó helyett csak idő kell neki. Mit jelent az, hogy "mindig a boxban volt"? 7 hónapos koráig valami barom egy kicseszett kennelnek nevezett ketrecben tartotta?
épp most teszteltem
bármerre fordulok követ, laza a póráz, de csak ha megállok akkor jön mellém
7 hónaposan került hozzám, kicsit el van csúszva minden előtte kb mindig a boxban volt
a habzsolásról leszoktatás is vagy 3 hét volt
Minden kölyök kutya megy, mint a bolond, de fojtó nélkül annyiból jobb a séta betanítás, hogy a fulladástól való fosás helyett önmagától fog rájönni, hogy hiába húz, mint az ökör, akkor sem jut messzebb (kivéve beagle, az full bolond, az nem fogja fel).
Szerintem ez a kutya fojtó helyett egy picivel több séta tanítási időt kért volna csak.
Tudod mit csinál a boxerem? A legnagyobb élvezettel megy előttem mindig, éjszakai pecák során is, jelent, mutat, ellenőriz mindent a főnök előtt, totál munkának fogja fel, hogy mindig pár méterrel előttem legyen és egy szóra vissza is jön. De fojtó sosem volt rajta, viszont hónapokba telt a betanulás, de megértette, hogy pórázon húzni felesleges, ha elengedem, akkor meg szabadság van, de mindig körülöttem legyen.
az a fura hogy a box edzéseken kívül sosem kapott semmi fenyítést, legalábbis nálam
az edzést meg kedveli.....
első pár körben ment mindenfelé, amióta a fojtó van szépen jön csak nem mellettem, de majd belejön
a bull volt a legjobban sétáló, az még azt is leszarta ha ott ugrált a kis tacskó körülötte őrjöngve
mondjuk 0,1s alatt lefojtotta miután beleharapott az a kis dög
Ezt teszi a torok szorongatás és leszorítás, a kutyából nem társ, hanem csicska lesz. Viccen kívül, ha mindig egy fél lépéssel mögötted szeret jönni, akkor kb. úgy fél tőled, hogy dolgozik a falka ösztön, magyarul tilos a "főnök" előtt sétálni. "Túltoltuk Béláim..."
Mi már ott tartunk a sétában, hogy ha nincs tömeg, akkor póráz nélkül megyünk és 8-10 méteres körzetemből nem megy el a kutya, ha szólok, akkor még macska vagy labda esetén is megáll és megvár.
Járdáról nem lép le, minden forgalmi helyzetben megvár, profi kis buksi lett.
most szoktatom a pórázra, ilyenkor jó a fojtó
van egy láncos is de még nem szereti mert hangja van
amúgy az amstaff a kis termetéhez képest egy igazi erőgép, nem mondom hogy nem tudom visszafogni de ha szorul a hurok akkor nem kell erőlködni
amúgy ez a kis dög nem akar rendesen menni, jön szépen de mögöttem 20-30-40 centivel, és nem tudom rábeszélni hogy mellettem jöjjön
Amúgy miért rak mindenki fojtó nyakörvet az amstaffjára? Kg-ban és habitusban is hasonlít az én kutyámra, azon sima hám van, bele tud feszülni ha meg akar indulni, de azért vagyok a póráz túlvégén, hogy megfogjam.
Egy 80-90 kilós hatalmas kutyánál még megérteném, de egy 40 kilósnál...
Főleg, hogy Ini, nem vagy egy fürdőruha modell alkat, simán megfékeznéd félkézzel.
ma ismét pórázt csinálok
találtam a helyi vasboltban egy fém karikát 50 forint volt szépen csillog
aztán csinálok belőle egy olyan pórázt ami egyben fojtó nyakörv is
ma is költséghatékony vagyok
jöt a postás szaladt az ajtó elé farok csóválva, vagy bárki
volt mellette egy beagle az néha megugatta, aztán a beagle kapott némi símogatást ha ugatott
aztán egyszer összerakta a bull a dolgokat és elkezdett ugatni
a végén már néha túlzásba is vitte
bármerre fordulok követ, laza a póráz, de csak ha megállok akkor jön mellém
7 hónaposan került hozzám, kicsit el van csúszva minden előtte kb mindig a boxban volt
a habzsolásról leszoktatás is vagy 3 hét volt
Szerintem ez a kutya fojtó helyett egy picivel több séta tanítási időt kért volna csak.
Tudod mit csinál a boxerem? A legnagyobb élvezettel megy előttem mindig, éjszakai pecák során is, jelent, mutat, ellenőriz mindent a főnök előtt, totál munkának fogja fel, hogy mindig pár méterrel előttem legyen és egy szóra vissza is jön. De fojtó sosem volt rajta, viszont hónapokba telt a betanulás, de megértette, hogy pórázon húzni felesleges, ha elengedem, akkor meg szabadság van, de mindig körülöttem legyen.
az edzést meg kedveli.....
első pár körben ment mindenfelé, amióta a fojtó van szépen jön csak nem mellettem, de majd belejön
a bull volt a legjobban sétáló, az még azt is leszarta ha ott ugrált a kis tacskó körülötte őrjöngve
mondjuk 0,1s alatt lefojtotta miután beleharapott az a kis dög
Mi már ott tartunk a sétában, hogy ha nincs tömeg, akkor póráz nélkül megyünk és 8-10 méteres körzetemből nem megy el a kutya, ha szólok, akkor még macska vagy labda esetén is megáll és megvár.
Járdáról nem lép le, minden forgalmi helyzetben megvár, profi kis buksi lett.
van egy láncos is de még nem szereti mert hangja van
amúgy az amstaff a kis termetéhez képest egy igazi erőgép, nem mondom hogy nem tudom visszafogni de ha szorul a hurok akkor nem kell erőlködni
amúgy ez a kis dög nem akar rendesen menni, jön szépen de mögöttem 20-30-40 centivel, és nem tudom rábeszélni hogy mellettem jöjjön
Egy 80-90 kilós hatalmas kutyánál még megérteném, de egy 40 kilósnál...
Főleg, hogy Ini, nem vagy egy fürdőruha modell alkat, simán megfékeznéd félkézzel.
találtam a helyi vasboltban egy fém karikát 50 forint volt szépen csillog
aztán csinálok belőle egy olyan pórázt ami egyben fojtó nyakörv is
ma is költséghatékony vagyok
az a luxus amire nincs szükséged mégis megveszed