őő autót sztem tudok szerezni majd, még 2 hét a suli, ha nem nagy gond, akkor ezt letudnám addig ( még 2 vizsga meg egy beadandó) , és utána mehetünk, addig megtudjuk normálisan szervezni is....
jól vagy am? nem olvasgatok jó pár hete, csak néha ide baszok egy smilet, hogy még élek
függőbe kb az a kivitelezhető hogy fentről le 3-4mm varrat, utána salak le majd vissza 1mm és ismét 3-4mm
ez még egész szép csak az örökkévalóságig tart
amúgymeg egy co-t kellett volna inkáb beszerezni, de nem most hanem még 10 éve, csak akkor még nem is gondoltam ilyenre, meg arra sem hogy lenne drót "okosba"
jövő héten tesztelni fogom, ma szivacsozni akarok de csak 10mm kapocs van itthon azt meg nem veri bele a gép a pozdorjába a 6ost simán beletolja abból meg alig van itthon pár darab
Igen mert, ha a sarokban húzod akkor az ív nem tudja eldönteni melyik oldalra ugorjon.
Ugye az ív arra megy amerre közelebb van az anyag, nem elég a pálcát irányba fordítani, mert ez nem lánghegesztő, hanem elektromos.
Én az egyik síkra, általában a függőlegesre, felrakok egy kis göböt, és amikor megvan akkor átolvasztom a vízszintesre. Ezt ismételgetem.
Ha mindkettő függőleges, akkor szívás. Inihez hasonlóan én sem tudok függőleges varratot normálisan megcsinálni pálcával mert én ilyenkor előveszem az AWI-t és inkább megcsinálom azzal .
Megfelelő pálcát kell venni. Rengeteget szenvedtem vele én is amíg az egyik kedves szomszéd fel nem homályosított a témában. A rutilos vagy milyen pálcávál könnyebben meggyullad az ív és addig ég amig ott tartom, csak szép egyenletesen végig kell húzni. Nem ég vissza a pálca a bevonatban sem mint előtte. De ne hallgass rám én nem vagyok szaki csak egy lelkes amatőr
Ahogy Ini írta egy profinak felajánlott tálca sör a legjobb módszer.
De én smucig vagyok, inkább megittam a sört, fogtam két vasat, és addig húzogattam míg jó nem lett
Kinézem én belőled, a FI relé sem atomfizika, és én sem villanyszerelő vagyok, mégis inkább magamnak szerelem, csak láttam pár magabiztos embert már elvérezni
Na ez egy majdnem jó fotó.
Motor a téma, tájkép a háttér, a kép súlypontja is kb. a harmadban van, jól is néz ki, de a kép közepe felé kell néznie a dolgoknak, azaz ha nincs különösebb művész célod az ellenkezőjével, akkor a motor előtt legyen a hely.
Ehhez kb. 1-2 métert kellet volna balra lépned, és akkor a végtelen út is kellően hangsúlyozná a mondanivalód, nem csak a parkoló autó
Te vagy tényleg ilyen béna fotós vagy, vagy tényleg a fikázásra hajtasz
Érdemes eldönteni mit akarsz fotózni és arra az egy dologra koncentrálni, a többit meg háttérnek/előtérnek használni, vagy kihagyni, nem minden hülyeséget belevenni a látómezőbe.
Erre az EV relére rá kellett keresnem, aztán kiderült hogy a FI relé ugyanaz Ha tudnád hogy milyen gépekbe nyúlkálok bele nap mint nap, kinéznéd belőlem hogy meg tudok különböztetni 3 vezetéket egymástól
Hogy gyakorlod?
Én kb. 50centi varrat után egész jól tudtam hegeszteni.
oké, nem vagyok profi, minden helyzet azért nem megy, de amikor szépen kell hegeszteni akkor két darab hulladék vason gyakorlok pár centit és utána gyönyörűen tudok szinte bármivel.
Viszont van fázis, nulla, védőföld amit előszeretettel kevernek a mekkmesterek.
Ezen kívül van egy halom szakmai fogás még egy egyszerű magánlakásnál is amivel biztonságos lesz, és nem szívatja meg magát, és az utána jövőket az ember.
Alap szintem persze nem nehéz, sok mindenki meg tudja csinálni, de azért egy szimpla EV relé bekötésen már sokan el szoktak vérezni
Ilyenekből sok van sajnos.
Amikor a haverom hívott egy villanyszerelőt, mert valami hiba volt a frissen vett házba, és hát gyerekek vannak, legyen minden szabályos.
A vége az lett hogy haver adott a villanyszerelőnek egy multimétert, megmutatta hogy kell használni, és meg is kereste neki a hibát, az meg nem tudta megcsinálni sem.
Ezek után megcsinálta magának szakszerűen inkább, az említett villanyszerelőt meg elhajtotta a picsába.
őő autót sztem tudok szerezni majd, még 2 hét a suli, ha nem nagy gond, akkor ezt letudnám addig ( még 2 vizsga meg egy beadandó) , és utána mehetünk, addig megtudjuk normálisan szervezni is....
jól vagy am? nem olvasgatok jó pár hete, csak néha ide baszok egy smilet, hogy még élek