Kurva jó reggelt, szevasztok!
Bejött szombaton egy maszek meló és egy privát dolog, így az St2-höz nem jutottam el, de a VFR-hez még igen.
Az előző gazdája nem túl szépre lefestette és a hátsó lámpa környékén kicsit zörögnek az idomok, de ez mind könnyen javítható. Viszont a kipu végcső belseje kormos, nem felületi, hanem göröngyösen, vastagon. Na ez már viszont baljós. Hideg indításkor apró füstbüfit láttam csak, ami ugyan 1 másodperc alatt eltűnt.
81 ezer km van benne, vagy ennyi és nem nagyon szerettek olajat cserélni, vagy kétszer ennyi és szép lassan elindult az olajeszegetős kopás irányába. Esetleg a szelepszár szimmeringek kifáradtak, kikeményedtek a 24 év alatt.
Amúgy a motorja hidegen is első főtengely fordulatra indul is, szépen beszél alapjáraton, nincs mellék zörej. El is vittem egy körre, erős, szép a hangja, minden remekül üzemel rajta. 100-nál elengedve a kormányt, motorféken sem rángat vagy szitál be, semmilyen egyenes futási hibát nem észleltem, így gondolom akkorát nem estek vele, hogy a váz sérüljön.
Három vadi új féktárcsa és egy pár ezret futott láncszett van rajta, minden feszes, nem lóg, nem lötyög, nem kopog, minden villamos eszköz működik.
Megkérdeztem mennyiért sózná rám a 420 helyett, azt mondta 380-ért elvihetem így ahogy van, egy szezonra még jó gumikkal és 1 év műszakival.
Hmmm, hmmm...csak az a fránya korom lerakódás ne lenne a kipu végén.
nekem a szervón kívül más extra nemigen kell
ide vidékre az őstermelőknek nem kell a luxus
igazándiból még annyi kellene hogy ha beindul egyből a meleg levegőt fújja a szélvédőre, néhány passat, vectra meg ilyenekben volt régen
sima fűtőszál mint a hajszárítóban van
esetleg még ez....
nyáron szeretek izzadni a klíma se kell, az astrába sincs feltöltve vagy 10 éve, ülésfűtéstől jobb a birkabőr (legalábbis az utólagosoktól)
csak ócóóóóóóó legyen
Majdnem ilyet vettünk (ráadásul dízelben, és a létező legmagasabb felszereltséggel: kulcsnélküli indítás, elektromosan behajtható tükrük, digitklíma, ülésfűtés). Az ára sem volt vészes, de a kereskedő nagyon inkorrektnek tűnt. Az enyémért is keveset akart adni, az övének meg - miután látta hogy komolyan érdekel - felvitte egy százassal az árát. A leírásban szereplő "végig vezetett" szervizkönyv is valahogy eltűnt, mire másodjára lementünk megnézni, kipróbálni. Az is kiderült, hogy az eleje törött volt, a hirdetésben még karcmentes, gyári fényezéssel szerepelt.De azóta valaki elvitte tőle.
meg sem kérdeztem de elég fiatalnak tűnt ilyesmi forma: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/toyota/yaris/toyota_yaris_1_3_sol_automata_szerviz_ko_d_klima_15alu-12965764
a corsánál a vállam hozzáér az üveghez, ennél meg volt sok hely
Láttam csavarogtál a hosszú hétvégén.