az optimate4 kicsit drágább és több elektronika is van benne... de természetesen, hiszen ez a kereskedelem. a kenyér sem annyiban van anyagárban, amennyiért veszed
nézegettem egy 1,6 c vectrát de nem volt akkora inger hogy személyesen is megtekintsem
kicsit sokallottam a 1,5millát a 10 éves vectrára 3 millió kilométerrel
szóval akkor nem
jó régen láttam egy kapcsolást a hobbielektronikán ott volt egy merítő rész is (valami 24voltos izzó) aztán ment a csepptöltés néha megszakította x ideig merítette az izzó és utána töltés majd csepptöltés
állítólag ez lenne a legfaszább az akkunak
Ezt írja az okosság...
Az akkumulátor automatikus karbantartó töltése
Az akkumulátor csepptöltése és ellenőrzése 30 perces ciklusokból tevődik össze, melyek időszakosan egymást követik. 30 perces karbantartó töltést árammal, 30 perc áram nélkül ellenőrzés követ. Ez a ciklikus üzemmód segít minimalizálni az akkumulátor elektrolit (víz) veszteségét és egyben optimalizálja az akkumulátor állapotát, várható élettartamát meghosszabbíthatja. Az alacsony erősségű árammal való töltés maximalizálja az akkumulátor töltöttségi szintjét, minimalizálja az önkisülés veszélyeit.
Így van és te tudod is hogy miről beszélsz. Megkap mindent minőségi olaj. Új fagyálló. Új kánc. Aztán egy új készlet abroncs és ha minden jól meg két új kidörrentő is.
jó ez az optimate4, az ilyen canbus technológiás szarokhoz találták ki, mint az enyém... és van hozzá bmw adapter így nem kell kiszerelni, folyamatosan karba tartja.... nem szívesen vennék bele újat
kicsit sokallottam a 1,5millát a 10 éves vectrára 3 millió kilométerrel
de abban is hogy egy 3000 forintos kütyüt hangzatos szöveggel el lehet adni 15 ezerért
Brillians.
http://youtu.be/X4DBQVq8c1c
jó régen láttam egy kapcsolást a hobbielektronikán ott volt egy merítő rész is (valami 24voltos izzó) aztán ment a csepptöltés néha megszakította x ideig merítette az izzó és utána töltés majd csepptöltés
állítólag ez lenne a legfaszább az akkunak
Az akkumulátor automatikus karbantartó töltése
Az akkumulátor csepptöltése és ellenőrzése 30 perces ciklusokból tevődik össze, melyek időszakosan egymást követik. 30 perces karbantartó töltést árammal, 30 perc áram nélkül ellenőrzés követ. Ez a ciklikus üzemmód segít minimalizálni az akkumulátor elektrolit (víz) veszteségét és egyben optimalizálja az akkumulátor állapotát, várható élettartamát meghosszabbíthatja. Az alacsony erősségű árammal való töltés maximalizálja az akkumulátor töltöttségi szintjét, minimalizálja az önkisülés veszélyeit.
jó akku kibír pár hónap állást