Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Am jó reggelt
Mit leskelődsz itt hajnalok hajnalán????
Menjéééél emelgessél valamit
Sziasztok
Tud esetleg valaki adni nekem szlovák használt motorral foglalkozo weboldal címeket? Előre is köszönöm
Ktm gyári lánca a regina, az enyémben van legalább 20ezer, alig kopott, haverom meg fele ennyinél lecserélte...
"Ja hogy drukker szemlélet. Azzal tényleg nehéz vitatkozni "
Ma én már nem igen veszem fel a kesztyüt, év eleje van, kevés téma volt ma amin dolgozhattam, felnéztem ide, de itt igazából csak az erösen hanyatló szinvonalat vélem felfedezni. Ès itt is igaz lett "Greshamnek tulajdonított törvény szerint a rossz pénz (értsd névértékénél alacsonyabb nemesfém-tartalmú) kiszorítja a jót. Vagyis a tranzakciós funkciókat a „rossz” pénz tölti be, a tartalékolás funkciókat a „jó” pénz, ami így egyre inkább eltűnik a forgalomból." Vagyis régen volt miért feljönni, vitatkozni, okosodni , mert hoztak páran használható tapasztalatokat, tudást...mára a szinte kivétel nélkül sikerült az itt "lakóknak" ezen személyeket elüldözni.

"De Gergő nem ilyen, csak elhitte amit mondtak neki."
Azt én ma másképp tapasztaltam...pedig már xx-es cimborája is tért meg, csinált hosszútávú tesztet, de kár a karakterekért...
Ja hogy drukker szemlélet. Azzal tényleg nehéz vitatkozni
De Gergő nem ilyen, csak elhitte amit mondtak neki.
*nem szabad
Ja, túl feszesre szabad. MZ-nél tipikus hiba hogy jól megfeszíti az ember, hogy legyen miből nyúlnia aztán meg dicsekszik, hogy olyan erős a motor, hogy elhúzta a lengővillát. Közben csak azt nem vette észre, hogy amikor ráül olyan feszes mint a felső E húr a gitáron, aztán ha még rugózik is már csak a lengővilla tud görbülni.
Én azért csodálkoztam, mert a GS-t anno egy szinte vadiúj Regina lánccal vettem, na azt folyamatosan huzigálni kellett, pedig akkor sem hajtottam állat módon, és ápoltam is rendesen. Kb. 1/4-énél volt a feszítő mikor vettem, 12 e km-rel később már 3/4-énél, na ekkor bactam le a vasról.
"A lánckenőt nem értem miért megosztó."
Azért mert legtöbb embernek a kezébe nyomják a sprayt. Azt sem tudják, hogy hova kell fújni, meg minek...majd mikor felebaráti jóindulatból elmondod, hogy láncfürész olajjal kell kenni, akkor az elsö viziója kivétel nélkül mindenkinek, hogy a "hátad közepe is olajos lesz..." Mivel csak rövid ideje baszod itt el az értékes idödet feleslegesen itt van egy korábbi példa . A 281. oldaltól olvass el 8-10 oldalt, ha érdekel:
https://www.sportmotor.hu/foru...

(de 5 évvel ez előtt gyakorlatilag családja kiirtás veszélye mellett lehetett felhozni az amúgy segítőszándékú témát...és mint láthatod(olvashatod), valaki az ész érvek, és többszörösen bebizonyított tételek estén is képes papagájként ismételgetni a hülyeséget.)
Igen.
Szar.
Mondhatnam hogy igenszar.
Amugy tanult kolegam mondta hogy inkabb logjon mint feszuljon.
Azota ha kell akkor a gyari ertek maximumara tettem.KB.Ahogy sikerult,es bevalt.
Ez is mint sok motoros dolog tulpara van,gumi,olaj,lanckenes,kioltozes motor szinehez,tobbszazezres dobozrendszerek.
A ténérén 10 ezernél se kellett feszíteni
Pedig ott a,lánc kapott mindent amit nem szeret
Akkor a Honda szar. Nekem 300km-nél kellet állítani
Amúgy nem nyúlt, csak túl lazára hagyták. Nem szeretem ha csapkod, rátekertem gyári értékre.
Ha ez jelent valamit meg nem nyultam a feszitohoz.
Én még csak 8 ezret a tavaszi láncszett-csere óta a GS-sel, de szintén nem kellett feszíteni. (MOL teflonos láncspray, elég ritkán, de akkor alaposan használva).
Szerintem úgy lesz.
Még is minek legyen ott sok? Annyi van amennyi kell. El sem férne a csapágyhézag miatt.
tipikus, oda megy ahova néz. Ráparázott és nem tudta bevenni a kanyart.
Ja, ok, ugyan azt mondjuk.
A lánckenőt nem értem miért megosztó.
Egész egzakt módon mérhető hogy sokkal tovább bírja a lánc akármilyen olajzóval mint spray-vel.
Nem a lemez nyúlik, hanem a két láncszem közötti csap és persely kopik ki, de az eredmény ugyan az.
A nyúlás minden esetben így működik. Ugyanis amikor nagyobb lesz a láncszem hossza mint a fogaskerék amire illeszkedik, akkor nem egyenletesen kezd terhelődni a lánc, hanem egyre inkább csak az első láncszemet éri a terhelés így fokozódik a kopása.
látom túl hamar végeztél vidéken
Gyere.
Hétvégén úgyis jól meglátogatlak.....