Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az előbb voltam a belvárosban a nyenyőcével... hú de nem szeretik a motorosokat fóleg mikor már 4x előzöm le, mert ugye a lámpáknál előre csorgok. Jókat röhögök a sok dugómatyin!
Miről ? Én lusta vagyok képeket keresgélni mint Clam. A ktm-ről nem akarok többet mert nagyjából senkit sem érdekel. A túráimon nem csináltam olyan képeket amiket mutogatnék, a videós vágás tudásom és érzékem csak arra elég hogy itthon megnézzük vagy a haveroknak átküldjem. Ez a saját részem.

Ha megnézed, mindig mások nyilvánítják hogy undorodnak a pinktől, tehát nem ugyanazok az emberek reklamálnak. Olyanok is akik egyébkent nem pattognak. Tehát sokaknak nem tetszik annak ellenére hogy nem hangoztatják ezt itt.
hááát, szokott több lenni de ez is rengeteg mindentől függ...
Tegyél fel erősebb láncot.....
Eddig nekem mindig sikerült 40 körül kitartani egy lánccal.
36e? Az kevés? Örülök ha a 20-at átlépem pedig régóta nem megyek vadul.
Miért nem csináltok több tartalmat?
komolyan kezd idegesítőbb lenni a hőbörgés mint a pink jelenség.Pedig az se kicsit az.
Na végre, normális galériák!
utána kell nézni, olvasni a dolgoknak
csak levezető volt egy kínai után áhh nekem már mit árthatna?!
Tiszta sor és én köszönöm is a helyre igazítást mert bár az alap tézist a szerelőmtől származtatom de a tudást sok helyről fel lehet szedni akár tőled is.
"A teljesítménynek megfelelöen megválasztott lánc esetében"

Nyilván ha valamit túlterhelsz akkor az furcsa mód megadja magát..., de maradjunk annyiban, hogy betartva a specifikációt (méret és anyagminöség) a lánc nem szenved el maradandó alakváltozást. (azért további felesleges szócséplés miatt idebittyesztem, hogy ázsiai, utána gyártott alkatrészeknél, vagy módosított, a gyáritól eltérö konfigurációnál, és egyéb "kivételeknél" mikor pl.:"én csak nagynyomásuval mosom", meg " nem kell azt kenni, mert gyárilag kenve van", stb... megint borul a mérnöki tétel!)
Őszintén ezt éné odahaza fűnyíróval ledarálom azt csókolom. De nem salátába hanem maximum komposztnak
Ebből sokat meg kellene enni hogy jóllakjon az ember. Meg ne ártson.
én füvezek
Nem mondom én hogy rossz hiszen nálam is 2 évet és olyan 30~36E Km-t kibírt igazából nincs vele különösebb bajom, csak annó mikor rendeltük ez a szerelőmtől származó gondolat bennem megragadt. De ha nagyon reálisan gondolom végig egy ilyen futásteljesítmény olyan kezelések mellett amit én adtam neki (Néha elfeledkeztem kenni néha meg túlfújtam) úgy szerintem nem is mondható egyáltalán rossznak.
"De annyit mondott hogy a sok kerekezésnél előfordult ezeknél a láncoknál a torz nyúlás."

Leírom, indoklom, de csak azért is hozod a szerelöd baromságát! példátlan kitartás!

Ha szerelöd tanult volna és emlékezne a középiskolás mechanika orák anyagára, akkor tudná, hogy nem méretezünk ilyen esetben szakadási határra, hanem csak anyag megengedett feszültségére, és arra is minimun 10-20-30...%-os biztonsággal. Ha valaki ismeri az acél szakítási diagramját akkor tudja, hogy ez a lineáris szakasz, amikor nincs maradandó alakváltozás csak rugalmas! Nyugodtan elmondhatod a szerelödnek, hogy baromságot beszél! Te meg papagálya vagy. A "torz" nyúlás nem ismert fogalom a gépészetben, de még ilyen magas fórumkörökben sem olvastam ekkora baromságot. Ha esetleg a "szakaszos nyúlás"-ra kéne gondolni, az is ugyan az a kopás, csak bizony részein a láncnak elörera haladottabb, mondjuk az o-gyürük sérülése miatt...

De mint ez is sokszor le lett írva, helyes kenési eljárással, ápolással ezek jelenségek sokkal késöbb jönnek elö, vagy észrevétlen mértéket öltenek csak. (((( Az egyik ilyen helyes eljárás éppen az olyan megosztó, automata lánckenéssel valósitható meg- mint az már sokszor bizonyítást nyert.))))
Tud nyúlni a lánc, de akkor szakad is
Biciklin téptem már szét láncot, és nem a csapnál hanem a lánc szemnél a lyuknál szakadt szét az anyag
Motornál nem tudom mennyi erő kellene ehhez, de elméletileg ott is szét leherne tépni
Legalább 50-70 alkalommal le lett tárgyalva hogy alapból nincs nyúlás (szakítószilárdságra tervezik) egy gyártó meg azért tud kalkulálni egy motornál ilyet.
Viszont a csapok kopása az ami apránként összeadódva okozza a népnyelven "nyúlás"-nak nevezett jelenséget.
Ami alapból egy szakszerű láncápolással és kenéssel meghosszabbítható folyamat.
István. Nem kételkedek sem benned de legfőképpen a szerelőmben nem. Ő is elmondta hogy az RK pl a suzuki gyári beszállítója. De biztos vannak mások is. De annyit mondott hogy a sok kerekezésnél előfordult ezeknél a láncoknál a torz nyúlás. De ettől függetlenül feltettük ezt. Mert a minőséginak tartotta. Ennyi. A végsátidum gyorsuló nyúlásán meg egyszerűen meglepődtam. Egy teljes szezon lement állítás nélkül majd a vége felé először havonta aztán már szinte hetente kellett állítanom rajta
A Kawasakimon meg gyárilag RK van. Biztos szar. Mondjuk cserélni nem kellett.
Speciel az RK GXW volt az egyik legtartósabb láncom.A DID nem volt ennyire jó.
a nyúlás megelőzésére, lánckímélés céljából a hátsó lánckereket ki kell cserélni egy 60+ fogszámúra...
"Szerintem a mostani láncom is azért nyúlt le ilyen gyorsan mert nem adtam annyira a minőségre. Egy darabig fasza volt a de a végén exponenciálisan gyorsult a lenyúlás. Most amúgy RK lánc van rajta ami a szerelőm elmondása alapján jó de pl az egykerekezést nem igazán viseli jól. Nem mintha egykerekeztem volna mert nem tudok. De akkor sem egy DID lánc."

Annak ellenére, hogy legalább tucatszor volt téma a "lánc" itt a fórumon, és te is sokszor "aktív" részvevöje voltál, továbbra is képes vagy ilyen megállapításokra.

Az RK gyári beszállító motorgyáraknál hosszú évtizedok óta a szerepel a gyári specifikációkban...Merem állítani, hogy szinte semmi különbség nincs sem a gyártási technológiában, sem a termék minöségében pl egy DID vagy egy RK esetében, egyszerüen Mo- on DID vert sátrat...A teljesítménynek megfelelöen megválsztott lánc esetében az élettartamát csak a élete során kapott vagy elmaradt ápolása-kenés határozza meg. Mint már annyiszor le lett írva a "nyúlás" csak a kopás miatt következik be! A végén azért gyorsul fel, mert a nagyobb hézagok miatt egyre könnyebben jut be a szennyezödés a felületek közé, ami intezívebb kopást okoz a csap, persely, és többi érintkezö felület, mint heveder, és lánckerék, stb között. A motor apró teljesítménye nem elég ahhoz, hogy egy specifikációnak megfelelö láncban maradó alakváltozást hozzon létre!
Még egykerekezéssel sem!!! :-D Még akkor sem ha ezt a szerelöd maga állítja! :-D