Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na itt volt a bibi.Eze nem kellett senkinek mer úgy gondolták kiugrik a dobozból és felmászik a motorra mert automata.
Add nekem, barátságunk jeleként
az sem jó... ja :)
A felszereléssel van gondom....míg másnak szívesen, de magamnak nem igazán. Ugye a cipész jár lukas cipőben. Van egy igen kiváló autós szerelő társaság ahová 20 évig jártam, a kasztnis csapatnak az alatt egy zsigája volt a melós autó aminek a küszöbe betonnal volt kiöntve miközben olyan gyönyörű munkát végeztek, hogy az elmondhatatlan (a wagonR.ünk jobb oldalát mikor csinálták szebb lett mint a gyári baloldali).
Gergő cikke majd vmikor most jön ki róla
Kell az automata?
Felszerelni ne nekem kelljen,nálam csak porosodik.
A legjobb, de ha felszerelnél egy olajozót nem kéne kenegetni. Igaz nekem sincs, de csak lustaságból.
Nem egészen, nekem kevés lánc volt a sövön ami 20-22-nél többet bírt volna pedig nem feszegetem. Igaz nem kíméltem és rideg tartás van, a gyári újonnan is 23-nál cserés lett az első 1000-es sövömnél. A feszet elég hamar észre lehet venni, ropog mint állat.
én időnként átkennem fimolos olajjal
szépen, ecsettel:)
No és,vesztek úújat,van rá lekváros nokedli dögivel.
A lánc attól nyúlik, hogy kopnak a csapok, ezért a "hossza" is megnő. Amúgy lánckeréknek hívják. Amelyik 20-at fut, ott túl feszesre van hagyva.
igen ez így van. Bár nekünk úgy tanították hogy a vastag olajréteg sem ken jobban mint a vékony:)
nincs két egyforma motoros, motor, meg lánc sem, ennyiféle körülmény van és hat a láncra, hálistennek a enyém ha már száraz, jelez, kapdos.
Hogy hogy meg mint azt nem is néztem, rögtön kentem meg.
A vicc, hogy a nittelőszemhez adnak annyi zsírt, hogy belefullad a csap ha az egészet belenyomom miközben ha kitolok egy új csapot akkor azon meg alig van valami.
ja, sajna ez a tervezett elavulás:)
nem vagyok ilyen nagy szakértő ... de a lánc elöször is a száraz járástol nyulik ..aztán szo nem eset arról, hogy a fogaskerék teszi igazábol tönkre alegnagyobb probléma a tudatlanság ........ did lánc jt fogaskerék kombó ... persze ez sehol nincs le irva .. erről nem készülnek könyvek .. Egy kérdés az atomfizikusokhozz .. miért nyulik szakaszosan ??? ........ miért tud az egyik 60 - 80 ezret bele teni a pancser meg csak 20 ezret ??? várom a válaszokat
Nyomtál ki vadonatúj láncnál csapot? Alig van rajta valami kenőanyag én igazából nem is érzek (bárki ha gondolja felkeres és kinyomunk néhány vadiúj csapot, van jó pár új láncdarab itthon) bár valamennyi biztos van, a gömbfejek is akkor mennek tönkre amikor átengedi a védőharang a trutymót és hát elég hamar átengedi, tegnap voltam a kamionom vizsgáztatni és előtte a két évvel ezelőtt cserélt gömbfejeket cserélni kellett mert hát a víz bent volt, a só és hasonlók hamar megeszik. A láncokban lévő o vagy x vagy tök mindegy milyen gyűrű hamarabb átenged mint gondolnánk, ezért megy tönkre a lánc, no meg a használattól.
kb ugyanúgy működik mint az autónál a gömbfej, régebben lehetett zsírozni, ma már annyi zsír van benne amennyi, aztán ha kilyukad a gumi a védőharang, belemegy a sár a víz és a trutyi, akkor csere.
Akkor tökmind1.
ez viszont így van.
Van.
Most cseréltettem kereszteket,és váltó csapágyat.60-é.
Gardán kő!
De legalább nehéz,és drága.
100000 körül csak azért cseréled majd mert megunod, hogy olyan régóta fent van.
20 ezret mentem eddig az új szettel és még nem nyúltam a feszítőhöz (1250 Bandit).