Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ilyenem volt de eladtam a szomszédnak mert annak jobban kellett, patent állapotban volt.
Én nem értek hozzá, szóval olyan mint egy MTB, csak keskeny, de 28-as kerekei vannak. Rugózott első villával és Shimano marokváltókkal. Ez a City-bike, ugye?
28as kerekú mtb nemigen van 26", 27,5" 29" már inkább
a 26 is már eltűnőfélben van
a trekking a nagy divat, én is majdnem vettem egyet
Ruszki volt csak nekem is.
Én csak mostanában: van egy 10 éve, a Praktikerben vett aluvázas kínai(?) vackom (28-as kerekű mountainbike/ citybike), de idén még nem ültem rajta.....
Hú, de irigykedtem azokra, akinek Pannónia bringára is tellett!
Mindig is utáltam a biciklit.
Olyan volt nekem is.
Ez nem biztonság, ez egy flex-huszárnak maga a kihívás.
Gyerekként még sűrűn bringázgattam (35-40 éve.... ) akkor a szovjet "félversenyen" imádtam a klipszes pedált. Szigorúan lazára hagytam, így bármikor ki lehetett lépni belőle.
Ha már bringa a théma...
Ezért lehet jó választás a kétéltű pedál pl városban.Az spd viszont megszokható én már észre sem veszem és fordul a bokám,cipő kinn a másikkal pozicióba teszem a pedált és a visszaakasztás is teljesen észrevétlen (a beállitás nagyon fontos) .Új szettet vásárolni valóban költséges viszont használt darabokat nagyon jó állapotban lehet jó áron találni.(sokan beruháznak mert megtehetik mert divat...stb) majd később rádöbbennek hogy mégsem tekernek se igy sem úgy,ezért eladják akár harmad áron.Két éve 12000 vettem egy 60000FT-os szettet újszerű állapotban.Bringás oldalakon sok eladót találni Pl ebike.hu
De nem nagyvárosba való, a forgalom "sűrűjébe", ahol a legváratlanabb pillanatban is le kellene tenni a lábat, lehetőleg borulás nélkül... Szerintem.
egy profinak megéri az spd, click-r, stb cipő-pedál
aki többször teker nagyobb távokat (pl balaton körbe 1-2 nap alatt) annak is megéri befektetni
de egy hétköznapi emberkének aki napi 2x5km távot elmászkál annak nem sok értelme van berukázni egy másik pedálra+ cipőre ami azért minimum 50 ezer a 2 termék
Megállásnál célszerű kiakasztani.Három borulásom volt az elején.........de könnyen megszokható.Precizen beállitott pedál megkönnyiti a ki és be csatolást.Az én pedálom kétéltű egyik fele spd másik hagyományos igy lehetőségem van nagyon nehéz terepen lassú haladásnál az spd-t elhagyni igy megelőzve az eldőlést.Nagy emelkedőn viszont remek mert a húzó toló funkció folyamatosan alkalmazható...nekem bevált,ajánlom.
Ja azt meghagyom másnak, nem vagyok én olyan komoly bringás
A dob pedálok mennyivel jobbak.
Szerintem az a fajta pedál (és cipő) amivel helyből is el lehet taknyolni.....
Szerintem biciklimárka................vagy nem.
Lustaság fél egészség....én viszont egészen egészséges vagyok
Mi az az SPD?
Ez ellen roppant hatásos módszer a fürdés és a dezodor.
Csak a lustaság viszi előre a világot - és én nem szeretnék a fejlődés útjába állni!
Az kétségtelen tény hogy minden találmány mozgatórugója az emberi lustaság. .
Kerékpározás témában fontos a használhatóság mint peremfeltétel.Célszerű tapasztalt bringás javaslatai alapján,figyelembevételével választani. Az SPD mint kiegészitő felszerelés is nagyban hozzájárul az emelkedés mint nem elhanyagolható élményfaktor megkedveléséhez.Erdei sétákhoz elengedhetetlen kellék amit két év folyamatos használattal tudok alátámasztani.Csupán egy opciót emeltem ki a sok közül....a lényeg hogy bringázni jó,nagyon jó megfelelő kerékpárral mindenképp!