Az ember azért találta fel a kereket, hogy ne kelljen gyalogolni. A belsőégésű motort (így az autót, motorkerékpárt is) meg azért, hogy ne kelljen tekerni azt a rohadt biciklit....
Igen ez elég jó indok és ráadásul túl nagy időveszteség sincs vele, de szmogriadó alatt nem erőltetem.
20-30km nem nagy táv, csak az első 3-4 alkalommal tűnik annak, de ha túljutsz ezen, akkor bírni fogod.
Szóval elkezdeni nehéz, meg azon túltenni magad, hogy kifogásokat keress. Most nem jó, mert meleg van, most meg hideg, most pont jó, de nem tudok időbe kelni....
Őszintén megmondva most egy jó ötletnek látszik a bringa. Amúgy is punnyadós vagyok. De idehaza nem látom értelmét a bringának. Mert 20-30 Km kell mire eljutok vele valahova. De a fővárosban az én vállalható távolságomban is akad olyan dolog ahova érdemes elmenni. Én nem vagyok egy sport manus de mondjuk melóba 5 km-re elkerekeznék reggel főleg ha nem mondjuk hajnali 6-e kell oda érni. De most minden reggel 20 Km-t megyek és 6:30-ra bent vagyok. Arról nem beszélve hogy a semmin megyek át ilyenkor. Itt nem látom értelmét meg ennyire nme vagyok én sportos. Viszont némi állóképesség szinten tartásához nem tűnik rossz ötletnek. Ez a sportolás dolog nálam mindig azért marad ki mert ugye lusta vagyok és ha nem látom hasznát akkor nem csinálom. De a melóba jutás már indok tudna lenni. De majd kiderül.
Rengetegen égetnek műanyagot is, annak messziről érzem a szagát, amikor valamelyik debil az egész éves nylon zacskó és joghurtos doboz gyűjteményét bedobja a kályhába "jóóóóvanaz" címszóval.
Aztat nem tudom, de pesten tuti nem az autók okozzák, annak ellenére hogy jelentősen csökkentették a határértékeket.
A gázfűtéssel sincs gond, csak a hulladék fa égetésével, mert a rendes száraz keményfa azért nem füstöl olyan durván, csak az meg túl drága itt.
Így van, az épületek a legfőbb nagyvárosi károsanyag kibocsátók.
Olyan ez, mint hogy a személyautók és motorkerékpárok károsanyag kibocsátását szigorítják, méregetik, tiltogatják, közben ez a legkisebb szegmens az egész világon.
A légkörbe jutó kula 90%-át az épület fűtés, az ipari termelés és a teherszámmítás adja. Egy 12 000 ccm-es dízel kamion is durvát kormol, nem beszélve azokról a nagyon trágya minőságű üzemanyagot felhasználó óriási tartály- és teherszállító hajókról, amiknek a motorja 1 óra alatt több ganét fos a levegőbe, mint Bp egész délelőtti forgalma.
Ha budapesti lennél szarnál a szmogriadóra, mivel ordas nagy marhaság.
Nem a kocsik termelik a szmogot, hanem a vegyes tüzelés. A külvárosban rosszabb a levegő mindig mint a belvárosban.
Lehet hogy ebben a témában én vagyok túl negatív, de a dohányzásról való leszokás az már ilyen "eső után köpönyeg" téma nálam. Rászokni sem szabad és állítólag 5-8 év, mire kitisztul az emberből az a sok kátrány meg a többi szar...ha egyáltalán kitisztul.
Ha kibírsz egy évet akkor már ne gyújts rá, minden fejben dől el semmi más nem kell hozzá. Inkább szív egylyukú furulyát az messze sokkal egészségesebb! Legalább benned is lesz valami szép.
Azért arra is gondolj, hogy a gyerekedet nem csak szoptatni kell, hanem fel is nevelni. Ha a cigi miatt ő fog ápolni 10-20 év múlva, akkor meg majd szembeköpöd magad, hogy egy ilyen hülyeség miatt nem tudsz gondoskodni róla. DE akkor már mindegy. A dohányzással az a baj, hogy nem fáj, amikor meg gond van már nem lehet vele mit kezdeni. Én már tizenpár éve nem dohányzom. Letettem és kész. Először rossz volt, utána meg már undorodtam a dohányzók bűzétől is, a füsttől meg megfájdult/megfájdul a fejem. Anyaként, szülőként nem lehetsz ilyen felelőtlen és gyenge. Remélem átmegy amit mondani akarok, mert már nem csak magadért vagy felelős.
A szmogról mindig az jut eszembe hogy mikor jövünk haza Horvátországból és mondjuk a Dinári hegységtől egy seggel hazatoljuk pályán kocsival akkor először a Keresztúri pihenőben szoktunk megállni majd amikor ott kiszálsz olyan durva dohos boros pince szag van mint az állat. De nem csak egyszerűen a sós tengeri tiszta levegő után ilyen fura idehaza a tisztának mondott levegő is.
És az autóban nem szívod a szmogot ? Azt ne mond hogy a pollenszűrő kiszedi mert nem szedi ki. Na meg ki kell szállj meg be kell ülj, mellesleg kutyaszar az itteni szmogriado.
Majd meglátjuk ki fogja eldonteni, ha eladásokra mennek akkor biztos hogy nem lesz az első 3-ban, ha élményre akkor vakon, próba nélkül merem állítani hogy a street meg a duke a két legjobb a kategóriában.
Ne izguljál Lerendeltem már az olajat. Pikk-pakk kidobom belőle a régit a hétvégén. Amúgy is érdemes mert fogytán van a lánckenőnek használt fáradt olajam amit a láncfűrészbe pakolok.
20-30km nem nagy táv, csak az első 3-4 alkalommal tűnik annak, de ha túljutsz ezen, akkor bírni fogod.
Szóval elkezdeni nehéz, meg azon túltenni magad, hogy kifogásokat keress. Most nem jó, mert meleg van, most meg hideg, most pont jó, de nem tudok időbe kelni....
Tornádó
Az árát meg meglátjuk hogy marad e 3,1 a promó időszak után vagy nem.
A gázfűtéssel sincs gond, csak a hulladék fa égetésével, mert a rendes száraz keményfa azért nem füstöl olyan durván, csak az meg túl drága itt.
Olyan ez, mint hogy a személyautók és motorkerékpárok károsanyag kibocsátását szigorítják, méregetik, tiltogatják, közben ez a legkisebb szegmens az egész világon.
A légkörbe jutó kula 90%-át az épület fűtés, az ipari termelés és a teherszámmítás adja. Egy 12 000 ccm-es dízel kamion is durvát kormol, nem beszélve azokról a nagyon trágya minőságű üzemanyagot felhasználó óriási tartály- és teherszállító hajókról, amiknek a motorja 1 óra alatt több ganét fos a levegőbe, mint Bp egész délelőtti forgalma.
Nem a kocsik termelik a szmogot, hanem a vegyes tüzelés. A külvárosban rosszabb a levegő mindig mint a belvárosban.