Amúgy van 3D nyomtatót, azt is én építettem, meg van egy majdnem kész maró/gravírozóm, és egy nagyon félkész komolyabb fém marót is építek. Mind számítógép vezérelt természetesen.
Azért lehet találni jó helyet, főleg ha a hülyéket mindig otthagyják, vagy csődbe jutnak, vagy rájönnek, hogy muszáj lesz hagyni a szakembereket dolgozni.
Ráadásul most szakember hiány van mindenhol, tehát mi válogatunk nem ők.
Ja meg otthon én is csinálok ilyeneket.
2 napot elcseszek, arra, hogy felprogramozzam a CNC esztergámat a lehető legoptimálisabb műveletsorozatot kitalálva, hogy 10 egyforma bizbaszt legyártsak, amit 1 nap alatt kézzel is meg tudtam volna...de olyan jó nézni hogy megnyomom az ENTER-t és dolgozik helyettem a robot
Bár azért ennek van előnye is, mivel így tuti egyforma és pontos lesz minden.
Mondjuk ebből meg is élhetnél.
Haver Samsungnál dolgozott, ott a gyártás optimalizálásnál, 2 fillér spórolásra és durva jutalmakat fizetnek.
Aztán mondjuk azért hagyta ott őket, mert a jutalmat a főnöke vette fel mindig helyette.
Olvasd el a négy órás munkahetet. Jó kis könyv. Mást nem unalom űzésnek. Van benne 1-2 hasznos gondolat. Több mindent én is tudtam hasznosítani a munka lerázás témakörében.
többnyire az is hiba hogy nem "veszik meg" a teljes rendszert hanem egy részét és tákolják
vagy épp az emelt termelést már nem bírja a régi rendszer
ezt is látom nálunk mert ami napi 50 egységnél még ment az a napi 250 egségnél már nem volt az igazi, és 350 egységnél meg összedől a rendszer
plusz vannak egylb dolgok is hogy aki életben tartaná a rendszert egyre ostobább mert elkezdtek szarakodni a zsetonnal és aki okos volt az elment, a selejt meg nem képes átlátni annyi mindent.....
Ez is azt bizonyítja, hogy az nem a Te munkahelyed. Önfeláldozásból senki nem él meg.
Nekünk mg motorozni kell, azt meg fenntartani és tankolni kell
Ha annyira jótékonykodni szeretnél akkor annak ezer más módja van. Munka az munka, azt fizessék meg.
Csak sajnos a sorstársaim azok akik ezt a rakás szart onnan a gödör aljáról még életben tartják. ők azok a hozzám hasonló hülyék akik még ha kell egy darab faággal meg némi korlátfóliával éjjel a hidegben is összerakják annyira a csövet hogy Marinéni este a Mónika show alatt be tudja majd ásztatni a lábát mert van a csapon víz nekem meg az a dolgom hogy legalább faágat meg fóliát adjak nekik hozzá. De ezek a faszok a fejünk felett ők azok akik mint a kiskakasok egymást basztatják odafent a szemétdombon azt meg leszarják hogy már a fél állatkert azon dolgozik hogy közben a kibaszott szemétdombból maradjon még valami.
Végeláthatatlan sorolhatnám mi nem jött össze nekik a drága jó cégnél... pont leszarom, ma megyek felvételi elbeszélgetésre cégen belül másik hely a cél, 19-ik éve itt tiprok... remélem összejön akkor holnap már pihenős leszek azt pénteken kezdek 2+2-ben.
sok esetben azért látod így mert egy teljes folyamat egy részét akarják megváltoztatni ami papíron talán még jól is mutat
gyakorlatban meg full szar, legalábbis addig ameddig az összes többi összetevő nem kerül sorra
Akkor érted mire gondoltam. Én is nagyon sokat dolgozom azon hogyan lehetne egyszerűbben gyorsabban logikusan úgy hogy az közben szabályos is maradjon. De tény és való. Ha összejön valami akkor általában annyi a mondás hogy "mi tartott eddig?" az senki nem érdekel hogy utána már minden megy zökkenőmentesen és nemes egyszerűséggel elfelejtjük azt hogy ezen a folyamaton az a hülye barom mennyit gondolkodott hogy működjön. Azt már elfelejtjük. Sőt lebasszuk mert miért ne.
Az nem megbecsülés, ha a sorstársad megveregeti a vállad
Nekem a felsővezetőm azt mondta arra hallgassak akitől a fizetésemet kapom.
Végül is van benne igazság. Bár azóta őt is kibazsták
szóval akkor olyan lusta vagy mint én
mert én képes vagyok agyalni egy fél órás munka előtt akár egy órát is hogy utána hogy tudom megcsinálni 25 perc alatt
ami első hallásnak bizarrnak tűnik, de ha sorozatgyártás van akkor ez sok munkaóra és fáradtság spórolás
ami vicc hogy eddig még egy munkakörben se kaptam ezért elismerést pedig voltam olyan helyeken ahol sok év után is szar módszerel dolgoztam mert "így szoktuk" én meg a 2 nap után már láttam hogy ez így szar
ja és hogy nem elismerést nem kaptam hanem még "lusta" is lettem
aztán azóta 'gondolkozzon neltek az anyátok picsája' van
pedig a fejlett cégek súlyos pénzeket költenek a folyamat optimalizációra.......
Egy kis asztali műszerész esztergát építettem át házilag. Kis sorozatokra, meg komplex dolgokra praktikus.
Ráadásul most szakember hiány van mindenhol, tehát mi válogatunk nem ők.
A munkavállaló azokat is nagyon utálja.
2 napot elcseszek, arra, hogy felprogramozzam a CNC esztergámat a lehető legoptimálisabb műveletsorozatot kitalálva, hogy 10 egyforma bizbaszt legyártsak, amit 1 nap alatt kézzel is meg tudtam volna...de olyan jó nézni hogy megnyomom az ENTER-t és dolgozik helyettem a robot
Bár azért ennek van előnye is, mivel így tuti egyforma és pontos lesz minden.
Haver Samsungnál dolgozott, ott a gyártás optimalizálásnál, 2 fillér spórolásra és durva jutalmakat fizetnek.
Aztán mondjuk azért hagyta ott őket, mert a jutalmat a főnöke vette fel mindig helyette.
Meg hova megy az értelmesebb
vagy épp az emelt termelést már nem bírja a régi rendszer
ezt is látom nálunk mert ami napi 50 egységnél még ment az a napi 250 egségnél már nem volt az igazi, és 350 egységnél meg összedől a rendszer
plusz vannak egylb dolgok is hogy aki életben tartaná a rendszert egyre ostobább mert elkezdtek szarakodni a zsetonnal és aki okos volt az elment, a selejt meg nem képes átlátni annyi mindent.....
Nekünk mg motorozni kell, azt meg fenntartani és tankolni kell
Ha annyira jótékonykodni szeretnél akkor annak ezer más módja van. Munka az munka, azt fizessék meg.
gyakorlatban meg full szar, legalábbis addig ameddig az összes többi összetevő nem kerül sorra
Nekem a felsővezetőm azt mondta arra hallgassak akitől a fizetésemet kapom.
Végül is van benne igazság. Bár azóta őt is kibazsták
mert én képes vagyok agyalni egy fél órás munka előtt akár egy órát is hogy utána hogy tudom megcsinálni 25 perc alatt
ami első hallásnak bizarrnak tűnik, de ha sorozatgyártás van akkor ez sok munkaóra és fáradtság spórolás
ami vicc hogy eddig még egy munkakörben se kaptam ezért elismerést pedig voltam olyan helyeken ahol sok év után is szar módszerel dolgoztam mert "így szoktuk" én meg a 2 nap után már láttam hogy ez így szar
ja és hogy nem elismerést nem kaptam hanem még "lusta" is lettem
aztán azóta 'gondolkozzon neltek az anyátok picsája' van
pedig a fejlett cégek súlyos pénzeket költenek a folyamat optimalizációra.......