Az a bajom hogy azoktól akik hasonlóan hozzám a fasz rossz oldalán landoltak de itt vannak évek óta és tudom hogy a szakmát képviselik azoktól kapok megbecsülést és elismerést. De az ő fejükre ugyan úgy szarnak mint az enyémre. Azzal meg nem vagyok előrébb amikor nyakig állva a retekben a mellettem álló becsül azért miközben ő ugyan ott ácsorog. Örvendezünk egymásnak a retek meg ugyan úgy hullik a nyakunkba.
Kár is lenne magadra venned azt, amiért sem pénzt, sem elismerést nem kapnál, én sem tenném.
A kedvenc mondásom is lengyel, ami a munkával kapcsolatok:
"nie mój cyrk, a nie mój małpa" (ejtsd: nyé muj cürk, nyé máje maupe) , ami annyit tesz: Nem az én cirkuszom, nem az én majmaim!
Végül is ha nagyon leredukálom a képességeimet és kidobálok belőle minden szakmát akkor a leginkább ahhoz értek hogyha valami komplex problémába keveredek akkor abból aránylag gyorsan és lehető legoptimálisabban találok kiutat. Értem ez alatt hogyha több apró hiba van akkor azokat összefűzve találjak egyetlen komplex megoldást. vagy ha egy összetett folyamatban van egy égbekiáltó hiba akkor a folyamatot ízekre szedve megtaláljam a forrást és azt megoldva oldjam meg az egész hibát. Ezt le lehet fordítani szállítási problémákra vagy folyamat hibákra. Vagy jelen esetben szolgáltatás béli hibák megoldására, de akár adatbázisok működésére. Hiányzik ilyenkor egy meglehetősen rugalmas vagyok. Gyorsan át tudom magam rágni egy folyamaton több irányból. Ezt sok mindenre használom de amikor ilyen gondokba keveredek azok megoldást élvezem. Most ez lehet hogy nagyzolónak hat vagy túlontúl ködösnek de hirtelen nem tudom jobban megfogalmazni. Mindig is az volt a dolgom hogy megoldjam a hibákat vagy gondokat. Csak a saját magam körül keletkező gondokkal nem tudok mit kezdeni.
Ezt szépen mondtad.
Nálunk is vannak hülyeségek, mindenki problémázik rajta.
Én mosolyogva hátradőltem és azt mondtam a főnöknek, hogy legyen a "cigány problémája a muzsika" azaz jól fizettek, én csinálom azt amit mondasz, de a szervezés a te dolgod, ezért vagy főnök. Vakarta is a fejét, mert rájött hogy nem fér bele minden az időmbe szóval ennyiben maradtunk
Nekem jó mert gyakorlatilag nincs felelősségem, a főnököt sajnálom azért
Pedig most kéne lépni valami felé ami képzetséget ad.
Ahogy nézem nagyon sok minden fog változni a mostani felálláson munkaerő fronton.
Külföldön az hogy lejjebb mennek az aljamunka és a kevés képzettéségű fizetések eléggé.Amennyi migri bejött ha csak a tizede kezd dolgozni a többit visszadobják már megborul a kint minden jobb elmélet.
Akkor fognak visszajönni azok akik nem képzettséget igénylő multis helyen dolgoztak.
A visszajövőkkel meg nekünk kell majd kezdeni valamit.El nem tudom képzelni mit kezdünk ennyi pincérrel meg szállodatakarítóval.
Az a baj, hogy ez a sok ideg benned marad, és az nem egészséges. Főleg hosszú távon nem.
Én már beleszarok a dologba és néha elküldök embereket a p.. ba De főleg nem dolgozok helyettük.
Még négy havi fizetés egyhuzamban igen jó lesz. Azt ki kell bírni, aztán lépés van.
Arra figyelek, hogy akkora balhét nem kreálok, hogy fegyelmivel vágjanak ki. Más esetben meg úgyis kapok végkielégítést
Utána elmegyek kőművesnek.
Azzal nem tudsz mit kezdeni, ha valaki valakinek a valakije és odaeszi a fene. Ilyen patkányok míg világ a világ mindig lesznek. Neked nem adatik meg ennyi ismeretség, nem forogsz befolyásos körökben, ez nem szégyen, ez csak egy helyzet. Engedd el, hogy kinek milyen van, hogy ki hova került alkalmatlanul, nem tudsz változtatni rajta. Vannak akik szerencsés helyre születnek és vannak akiknek küzdelmes az élet.
Különben lehet hogy nekem is erre lesz majd szükségem. Mert most csak nyelek és nyelek és csak dühöngök és egyre lassabban sikerült a dühömet legyőzni és félek hogy egyszer nem fog sikerülni akkor meg hülyeséget csinálok, és nem kicsit.
Azért bizos számított ha nem is mondták neked.
Kb mint a suliban. Aki szimpatikus vagy ismerős mindig egy kicsivel jobban jár, ott ritkán van hogy 1 pont kellett volna a x jegyhez
Nem nagy plusz de sokszor a kicsi is rengeteg előnnyel jár
Túlságosan is lojális vagy olyanokhoz, akik a fejedre akarnak szarni. Egy kis munka-zsiványságot magadra kell venned.
1. kicsi pénz, kicsi munka (ne hajszold magad a semmiért)
2. ami jár az jár (a kamu táppénz nem szégyen, csak egy válasz a köcsög HR-es hozzáállásra)
3. ne vedd a szívedre a dolgokat, ami közvetlenül nem érint, azt nagy ívben szard le!
4. ha nem látnak szívesen, az legyen az ő bajuk, te a feladatod elvégzed, nem kell még jóban is lenned velük, basszák meg magukat.
Ebben nincs is. Ezzel egyet értek. De sajnos ilyen nálunk már nagyon régóta nincs. Ha így lenne akkor teljesen egyet értek vele. De jelenleg az a módi hogy a gyerek a haver a cimbi akkor is bekerül ha köze sincs a szakmához. Egy társosztályon a csopvez aki az ellenőrzésekért és a szabályok betartásáért felel konkrétan vagyonőr. De a vezérhelyettes sport egyesületébe járt ő is. Ilyen a felvétel alapja. Ez a módi mostanában (És vele amúgy nincs is túl sok baj, legalább beismeri hogy így került ide és nem sok mindent tud, akkor van baj mikor így kerül ide és még szakmabelinek is képzeli magát és löki a hülyeséget és mivel vezető mi meg megcsináljuk)
Miért lenne szomorú? Félreértelmezed a becsületet.
Az ha érdemtelenül kerülsz be az tisztességtelen.
Nálunk hivatalosan, plusz pontokkal jár felvételkor, ha családtag itt dolgozik, mert sokkal jobban képben van a családtag is a viszonyokkal, rövidebb a betanulás, ráadásul egy megbecsült munkatárs vállal kezességet, nem egy vadidegent kell felvenni kamu önéletrajz alapján.
Régen teljesen normális volt hogy egy állás apáról fiúra száll. Ebben nincs semmi tisztességtelen.
Ja, lehet.
Bár azért szerencsére nálunk nem merik megjátszani, mert megbénulna Magyarország légi közlekedése, (ami durván nagy bevétel kiesés) ha mi elkezdenénk bekeményíteni.
De ezzel tisztában van mindenki, ezért is nincs ilyen problémánk. Ideálisnak mondható a kapcsolatunk a főnökeinkkel, és mivel ők lojálisak velünk, mi is azok vagyunk a céghez. Van hogy önként bejövök szabadidőmben, minden túlóra nélkül megcsinálni dolgokat, mert pl. olyan meló van ami az én területem, cserébe gyakorlatilag a szabadságainkkal is mi rendelkezünk 100%.
Annyi hogy kollégák egymás között megállapodunk, mert ugye a műszaknak meg kell lennie, de szerencsére nincs háború velük sem.
Alapból amúgy nálunk is az van, hogy az megy aki előbb kiírja, de ha szükséges és nyomós oka van, akkor szoktunk cserélni, de ez csak váratlan szabi esetén van, mert a tervezetteket mindig megdumáljuk egymás között.
Igen nagyon jól tudom hogy ez Naiv dolog. De az egészben a legdühítőbb az hogy ez naiv dolog. Szerintem ez lenne normális de a mai világban ez egy álomkép csupán hogy azzal érheted el a célod hogy dolgozol. Ez amúgy egy nagyon szomorú dolog.
Egyetértek.
Nekem is volt szar melóm, de arra jó volt hogy jól mutasson az önélet rajzban, meg persze jó tapasztalat szerzés volt...és eszméletlen jó érzés volt beleröhögni az arcukba, amikor behívtak hogy fizetést kéne csökkenteni, én meg mondtam akkor maradjunk annyiban, hogy egy fillért sem kell fizetniük a jövőben, mert a régi bérem 5*ösét kapom azon a helyen ahova innen megyek...köpni nyelni nem tudtak, mert én voltam az utolsó aki értett a területhez, de szerintük nem kell szakember, mert az utcáról felvett gimnazisták is meg tudják ezt csinálni....hát mint kiderült mégsem végül alvállalkozóként egy kollégám vissza ment nekik dolgozni, 200ezer forint helyett 2millióért havonta szóval aki értett hozzá az mind megszopatta őket.
Igen nekem is így alakult ki a közeljövő terve. Szeretnék visszaülni az iskolapadba, és tudom hogy önigazolás csak a buktató keresgélés. De jelenleg a lakhelyem és a melóm duója miatt nincs lehetőségem olyat tanulni amit szeretnék. Mert IT vonalra szívesen visszamennék de azt a cég nem támogatja még annyira sem hogy tanulmányi szabadságot adjon. a közelben meg nincs olyan suli amit szívesen elvégeznék és ne lenne ahhoz ilyenre szükségem. Jó hely ez a Siófok de ebből a szempontból egy rakás szar. Amúgy úgy terveztem hogy váltás, költözés derék szíj összehúzás és suli. De ahhoz előbb innen kell dobbantanom. Ez lenne a menetrend de azért nem egyszerű.
Egyénként ez már a csimpánzoknál is így van. Azok a sikeres majmok, akiknek több a haverjuk.
Ez nem azt jelenti hogy a tehetségtelenek lesznek a vezetők, csak azt, hogy több erőforrás felett rendelkeznek, legyen az kaja, vagy haverok.
Emberi társadalomban is pont így van csak komplexebb módon.
A kedvenc mondásom is lengyel, ami a munkával kapcsolatok:
"nie mój cyrk, a nie mój małpa" (ejtsd: nyé muj cürk, nyé máje maupe) , ami annyit tesz: Nem az én cirkuszom, nem az én majmaim!
Én elfutnék.
Nálunk is vannak hülyeségek, mindenki problémázik rajta.
Én mosolyogva hátradőltem és azt mondtam a főnöknek, hogy legyen a "cigány problémája a muzsika" azaz jól fizettek, én csinálom azt amit mondasz, de a szervezés a te dolgod, ezért vagy főnök. Vakarta is a fejét, mert rájött hogy nem fér bele minden az időmbe szóval ennyiben maradtunk
Nekem jó mert gyakorlatilag nincs felelősségem, a főnököt sajnálom azért
Ahogy nézem nagyon sok minden fog változni a mostani felálláson munkaerő fronton.
Külföldön az hogy lejjebb mennek az aljamunka és a kevés képzettéségű fizetések eléggé.Amennyi migri bejött ha csak a tizede kezd dolgozni a többit visszadobják már megborul a kint minden jobb elmélet.
Akkor fognak visszajönni azok akik nem képzettséget igénylő multis helyen dolgoztak.
A visszajövőkkel meg nekünk kell majd kezdeni valamit.El nem tudom képzelni mit kezdünk ennyi pincérrel meg szállodatakarítóval.
Én már beleszarok a dologba és néha elküldök embereket a p.. ba De főleg nem dolgozok helyettük.
Még négy havi fizetés egyhuzamban igen jó lesz. Azt ki kell bírni, aztán lépés van.
Arra figyelek, hogy akkora balhét nem kreálok, hogy fegyelmivel vágjanak ki. Más esetben meg úgyis kapok végkielégítést
Utána elmegyek kőművesnek.
Már aki olyan fajta, hogy magától nehezen áll tovább (még ha kéne is)
Kb mint a suliban. Aki szimpatikus vagy ismerős mindig egy kicsivel jobban jár, ott ritkán van hogy 1 pont kellett volna a x jegyhez
Nem nagy plusz de sokszor a kicsi is rengeteg előnnyel jár
1. kicsi pénz, kicsi munka (ne hajszold magad a semmiért)
2. ami jár az jár (a kamu táppénz nem szégyen, csak egy válasz a köcsög HR-es hozzáállásra)
3. ne vedd a szívedre a dolgokat, ami közvetlenül nem érint, azt nagy ívben szard le!
4. ha nem látnak szívesen, az legyen az ő bajuk, te a feladatod elvégzed, nem kell még jóban is lenned velük, basszák meg magukat.
Az ha érdemtelenül kerülsz be az tisztességtelen.
Nálunk hivatalosan, plusz pontokkal jár felvételkor, ha családtag itt dolgozik, mert sokkal jobban képben van a családtag is a viszonyokkal, rövidebb a betanulás, ráadásul egy megbecsült munkatárs vállal kezességet, nem egy vadidegent kell felvenni kamu önéletrajz alapján.
Régen teljesen normális volt hogy egy állás apáról fiúra száll. Ebben nincs semmi tisztességtelen.
Bár azért szerencsére nálunk nem merik megjátszani, mert megbénulna Magyarország légi közlekedése, (ami durván nagy bevétel kiesés) ha mi elkezdenénk bekeményíteni.
De ezzel tisztában van mindenki, ezért is nincs ilyen problémánk. Ideálisnak mondható a kapcsolatunk a főnökeinkkel, és mivel ők lojálisak velünk, mi is azok vagyunk a céghez. Van hogy önként bejövök szabadidőmben, minden túlóra nélkül megcsinálni dolgokat, mert pl. olyan meló van ami az én területem, cserébe gyakorlatilag a szabadságainkkal is mi rendelkezünk 100%.
Annyi hogy kollégák egymás között megállapodunk, mert ugye a műszaknak meg kell lennie, de szerencsére nincs háború velük sem.
Alapból amúgy nálunk is az van, hogy az megy aki előbb kiírja, de ha szükséges és nyomós oka van, akkor szoktunk cserélni, de ez csak váratlan szabi esetén van, mert a tervezetteket mindig megdumáljuk egymás között.
Nekem is volt szar melóm, de arra jó volt hogy jól mutasson az önélet rajzban, meg persze jó tapasztalat szerzés volt...és eszméletlen jó érzés volt beleröhögni az arcukba, amikor behívtak hogy fizetést kéne csökkenteni, én meg mondtam akkor maradjunk annyiban, hogy egy fillért sem kell fizetniük a jövőben, mert a régi bérem 5*ösét kapom azon a helyen ahova innen megyek...köpni nyelni nem tudtak, mert én voltam az utolsó aki értett a területhez, de szerintük nem kell szakember, mert az utcáról felvett gimnazisták is meg tudják ezt csinálni....hát mint kiderült mégsem végül alvállalkozóként egy kollégám vissza ment nekik dolgozni, 200ezer forint helyett 2millióért havonta szóval aki értett hozzá az mind megszopatta őket.
Ez nem azt jelenti hogy a tehetségtelenek lesznek a vezetők, csak azt, hogy több erőforrás felett rendelkeznek, legyen az kaja, vagy haverok.
Emberi társadalomban is pont így van csak komplexebb módon.