ogreg, városban tényleg valami autómata robogó való, főleg BP-re. Elkattogtatsz annyi fokozatot a manuálissal, hogy olyan lesz a bal alkarod, mint Popeye-nek. :D A mai nagyvárosi forgalomba meg az 50-es majdnem kevés, nem gyorsul (hacsaknem valami kihegyezett 2T, de az meg nyűgős ha sok km-t mennél vele). Olcsó, egyszerű 125-ös 4T robogó nagy kerékkel, az való városba.
Van az a 125-ös póstás robogó. Valami Honda vagy mi fene. Az nem lenne rossz 16-os kerék röpsúlyos. Haladni is halad. Na azzal lehetne. De városban ingázáshoz szerintem nem jön rosszul a röpsúly.
50-es kevés, inkább 125-ös. Az pont optimális városban....de akkor sem robogó, kiskerekűek nagyon érzékenyek az úthibára az meg mindig van pesten. Főleg a sorok között van az összes repedés, meg felgyűrődés. Normális kerék nélkül halál.
Persze egy nagyvárosban logikus alternatíva is lehet télen a motor. Bár arra én személy szerint beszereznék valami járóképes robogót. Én ezt a nagy dögöt ilyenkor már csak nagyon de nagyon óvatoskodva merem kivinni a flaszterra. Egy rossz mozdulat és már forog is ki alóla. Túl nagy súly túl nagy erő túl kevés tapadás. Kisebb 50-essel el lennék én is. De mivel városban sem lakom ilyenkor marad a kocsi. Meg nagyon ritkán a paripa. (Én is voltam 2016 Január 2.-án Bálványosi feljárónál az út széli hókupacok között mert a PMS-t már nem bírtam tovább.
Mert mondjuk fele annyi idő alatt beérek a melóba, és még élvezem is, de nagyon, annak ellenére hogy nem döntöm fülig.
Ráadásul most nagyon kegyes az időjárás. Végig 5-10fok, nagyrészt száraz idő, az meg teljesen vállalható.
Ezt én sem feltétlenül értem. De elfogadom. Az első években mikor még robogóztam simán elbukdácsoltam 10-20 centi hóban a busz mögött. Fáj is a térdem szerintem onnan maradt ez meg. Ma már nekem sem sok kedvem van rá bár ma este kimozdulok motorral én is. De maximum 2-3 alkalommal egy tél alatt.
Engem csak az érdekelne, hogy közúton minek erőltetni a motorozást télen? Én is imádok motorozni, az évi 10.000km átlagban össze is jön, de azt szeretem úgy, hogy közben élvezem is. Kanyarok, jó diő, stb. Viszont télen............endurózni kell, nem közúton bohóckodni.
Hát ez nem úgy működik.
A gyerek 4 dolgot csinál. Eszik, alszik, szarik, bőg. Ebből az alvást csinálja legritkábban szóval folyamatosan lefoglal, így amikor ő alszik, neked is muszáj.
Egyik kollégám direkt örül amikor be kell jönnie melózni mert ott legalább tud pihenni
Ja már megvan.
Ügyes
Bár nem értek a vezetéstechnikai tréninghez.
Az viszont érdekes ahogy az első teleszkóp mozog.
Vajon mit csinálna 200-nál váltott kanyarban
Ráadásul most nagyon kegyes az időjárás. Végig 5-10fok, nagyrészt száraz idő, az meg teljesen vállalható.
A gyerek 4 dolgot csinál. Eszik, alszik, szarik, bőg. Ebből az alvást csinálja legritkábban szóval folyamatosan lefoglal, így amikor ő alszik, neked is muszáj.
Egyik kollégám direkt örül amikor be kell jönnie melózni mert ott legalább tud pihenni
Ügyes
Bár nem értek a vezetéstechnikai tréninghez.
Az viszont érdekes ahogy az első teleszkóp mozog.
Vajon mit csinálna 200-nál váltott kanyarban