Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van ennek veszélye, de egyszer csengetni fog vagy a nyugdíjas postás, vagy ha valami történik, a táppénzes csekket hozó. És akkor szomorúság lesz. Vagy más van is, mert ezeknek az életben nem lesz saját életük, majd amikor kihal a mama és esetleg örökölnek valami lyukat. ha csak nem az is bérlakás volt.
De az igazi probléma majd akkor lesz, a mikor az ilyenek lesznek a tűzoltósok, az orvosok, a mentősök meg ami fontos. Na, az nagy baj lesz.
Azaz,csak kicsit tovabb mesz,kb 1km.
20 fok,szikrázó napsütés,a szel is elallt.
Az a nagy büdös helyzet hogy tényleg az lesz hogy a munkahelynek ehhez kell majd alkalmazkodnia,mert a magadfajták kikopnak és előbb utóbb csak ők lesznek.És hiába rúgná ki,mikor a másik is ugyanolyan.
Az en koromban isvoltak problemas embeek, de most sokkal tobb, es raadasul meg az erkolcs is kivesztt beloluk. Amikor kislany voltam es elsummantottam valamit, azert nem lett volna kepem azt mondani, hogy ez van, ennyi.
Nekem ez azért fura mert az én gyerekeim mintha munkamániásak lennének nég a 20 éves is aki ahogy hazajön az egyetemi órákról a 2 melóhelye valamelyikére megy rögtön estig vagy reggel dolgozik és délután megy órákra, de a többiek is állandóan sokat dolgoznak pedig soha nem basztattam egyiket sem sőt inkább a tanulást erőltettem nem a melót, de van a családban olyan vagy rosszabb is mint amit írtál, igazából nem tudom kiből miért lesz az ami vagy aki.
A munkahelyre jelentkezett hozzánk egy most diplomázott mérnök. Eleve fura alak, csak az anyja hívja meg őt emlegeti, a fatert nem, de ez egy dolog.
A lényeg, hogy képtelen dolgozni 8 órát folyamatosan. Vagyis nemhogy 8-at, de szerintem 2-3-at sem.
Eleve az, hogy nem tudom, milyen elképzelése van általában a munkahelyen töltött időről/munkáról, de az, hogy könyvet hozott be meg a bűvös kockáját meg leplezetlenül játszik a mobilján valami hülye játékkal. Ez megint csak egy dolog, mert a java most jön.
Amikor a vezetője szólt neki, hogy ez mégiscsak nem helyénvaló, akkor nem is , hogy nem tagadta, nem is, hogy megpróbált valami szar magyarázatot adni, nem is, hogy ígérgetett, hanem egyszerűen mondta a vezetőjének, hogy sajnos az ő generációja ilyen és kész.
Aka, vegyék tudomásul, alkalmazkodjon a munkahely az "új" generáció viselt dolgaihoz.

Vagyis a csákó szerintem olyan sokáig nem lesz szerintem köztünk, ami persze fura, hiszen a munka és az érte járó fizetség az kéne neki, mert egyszer megjegyezte, azért nem rendel csumis kaját velünk, hanem valami péksüteményt hordott be, mert nincsen pénze.
Érdekes.
Nem lenne ezzel probléma,csak akkor a vasipari munkás meg menjen tüzet oltani ha kell.
lesöprögetik a port a macskamentő állványról?
😂
ilyen gépen minden laktanyába: https://www.facebook.com/reel/557668780126350
hely van, ember van, legalább kitermelnék a fizetésüket
Szerkarbantartás,nagytakarítás,tömlőmosás/leszedés,oktatás,szerelési foglalkozás,helyismeret,gyakorlat,bérmunka stb.
gondolom eszközkarbantartás az állandó, meg gyakorlatozni is járhattok bőséggel (kezeit széttáró)
én betennék a tűzoltókhoz pár vasipari gépet aztán dolgozhatnának amíg bent vannak
pl egy hajlítógépet egy gombnyomással ki lehet kapcsolni aztán lehet menni macskát menteni
Szolgálatba azt csinálom ami a munkaköri leírásban szerepel,szóval de.Azt csak a mamlasz hiszi hogy ha nincs káreset akkor nekünk semmi dolgunk.
A tűzoltók 90%-a ezt teszi.
24/48ba vagyunk,te szerencs csomag.Ja,aztán akkor majd nem lesz tűzoltó.
Van tűzoltó kollégám, teljes havi munkaidőt tud melózni a szolgálat mellett így 2 teljes fizetést keres, igazából jól teszi.
Hetire gondoltam(kezeit széttáró) Most 3 napot 12 óráztok 4 napot otthon vagytok egyébként mikor a faxba festegetnél 😅 A tűzoltóknak rengeteg szabadideje van(óranézegetős) Legalább is még most 😅 Majd kína úgy csinálja, hogy H-p-ig bent lennél reggel hattól este nyolcig sz-v készenlét. A következő hét meg ugyanez csak éjszakai műszak(óranézegetős) Természetesen a bérezés marad a mostani(meghajlós)
Khmmm.......szóval a szolgálat nem munka? Csak kérdem mert én utoljára sorkatonaként adtam szolgálatot 40 éve és rég elfelejtettem mit is csináltam, dolgoztam vagy nem? 🤔
Ja, tudom már. Na ott még nem voltam de a teleragasztott repcsi megvan.
És ha a buszsofőr áll a pirosnál?Akkor nem csinál semmit.Vagy a háziorvos,mikor két beteg között fél óráig nem történik semmi......Egyébként meg szó nem volt munkáról,szolgálatról volt szó.
Háziorvosnál mikor ott a beteg, és panaszkodik vagy vizsgálat alatt áll. busszaförnél ül a székben és megy a busszal, vagy kezeli a jegyeket.
Szóval mikor vered a farkad a laktanyában fekve, és várod jön-e riasztás, az nem. Az készenlét. Ha oltasz, vonulsz,eszközt rendezel, az munka.
Akkor definiáld mi a tényleges munka!Egy háziorvosnál mi a tényleges munka?Egy buszsofőrnél?Egy bolti eladónál?
Hogyne lenne.Ha kötelező az angol,az azt jelenti,mint ahogy a benne is van,kötelező.De ez valójában nem így van,hanem úgy hogy egy idegen nyelv a kötelező,ami lehet angol,de nem muszáj annak lennie .Szóval nem,nem kötelező az angol.
Te nem érzékeled, hogy nincs különbség.
Az, de látod, nem érti a kérdést 😁
A bunkeres,ahol a hegyben van az alagut bazisok betonbol van repulogep alaku nagy bejarat.Teny hogy egybe van mar a varossal az egesz.Van egy regi repulo teleragaszva matricaval.
Meg a piros hidtol nem messze egy tank van kibaszva a semmi kozepebe,az meg szeretnem keresni.