Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez egy nagyon érdekes történet - by telex 🤣
angol elkényeztetett hülye gyerek azt hitte, hogy ő pótolhatatlan, aztán gyorsan kiderült, hogy lett helyette akár tíz másik, aki szívesen dolgozott ennyit valószínűleg nem kevés pénzért...
Szerintem a kínai boltos haverra gondolt. 🙃
A nyomornegyed és a nép nyomorban élése kissé más, de nyilván jobban élnek mint mao idejében (bár honnan tudnánk?) azonban a 0-ról már a 0.1 is óriási előrelépés míg mondjuk 5-ről 6-ra jutni nem akkora, de mi is sokkal jobban élünk mint a szociban és én magam nem szeretnék újra hiánygazdaságban a pult alól élni. 😏
Miért lennék másutt? Én soha nem akartam innen elmenni.
... esetleg dél-spanyol tengerpartra, vagy Mallorcára 😁
És ez nem átlag meló hanem jónak számító irodai, a gép mellett más, de ez is ilyen:https://telex.hu/gazdasag/2024...
Akkor miért van még itt?
erről a kínai életről egyszer volt egy egész jó írás
a lényege annyi hogy legalább egy szintet mindenki lépett felfelé, szóval aki eddig időnként éhenhalt a rizsföld melett az a gyárban dolgozik, jó szar körülmények között de nem hal éhen
de a gyereke már megtanul írni olvasni és neki már nem éhbéres munkája lesz, szóval pár emberöltő alatt a csöves írástudatan rétegből lesz gyári szakmunkás ami már egy vállalható életszínvonalat biztosít
szóval az az általad említett 100 milla közép réteg egyre nő
persze nekünk szokatlan az a munka, mind mennyiség mind körülmények szempontjából, de nekünk nyugati életvitelünk van bármennyire is nem hiszed el a világ lakosságának 90% jobban élünk
pesze nem a dobozon alvók hanem aki dolgozik és fogyaszt
amúgy itt a kínaiak java része maffiaszerű kapcsolatban élt még ezelőtt 20 éve is, szerintem a vállalkozók többsége még most is
ami vicces hogy a legmenőb maffiózók is pumpálták vissza a pénzt a kínai államnak, mert aki nem tette furamód eltűnt
Mert aztán a fejlett nyugaton egy deka nyomor negyed sincs mi? Múltkor volt a tévében valami tény feltáró műsor, egy generáció óta itt élő kínai boltost kérdeztek, azt mondta hogy az otthon maradt rokonai már jobban élnek mint ő, mert az elmúlt években annyit esett itthon a színvonal kint meg annyit nőtt.
Hát ez az amit hiányolok, nem feltétlen böri, de a homlokra sütött bélyegnek világítania kéne.
És 90 után milyen elszámoltatást láttál te itt akár egyszer is? 🤣
Akiket mutogatnak és ahová lehet menni az nem az 1.9mrd pórnép hanem a 100milla közép és felsőnép élőhelye, ott látványos a fejlődés, de ha a ganz piac hátsó traktusában nézelődnél találkozhatsz a pórokkal is igaz ők még a szerencsésebbek, de dobozokon alszanak és szemétből kivett lábosokban főznek a raktár sikátorokban amit épp találnak.
nekem nem sok kínai tapasztalatom van, amit a neten meg a tévében látni, úgy gondolom ezek erősen szűrt tartalmak, de azért látni mekkora a fejlődés
ismerős lánya ösztöndíjjal volt kint tanulni, az teljesen oda meg vissza volt a kínaiaktól, gondolom ő sem látott mindent de azért sokkal több mindent mint amit a tévében látni
az hogy vannak putris negyedek/városok/megyék/stb az nem meglepő mindenhol van ilyen, még a németeknél is
elszámoltatás sosem lesz, ebbe ne is reménykedj, sosem volt és sosem lesz, max ha valami kemény diktatúra lesz akkor lesznek elszámoltatva
legjobb példa erre a gyurcsány bohóc, a mai napig aktív pedig amit tett megérdelt volna egy villamos széket
Fura elképzelésed van, hogy milyen élete lehet a kínai/keleti pórnépnek, de hát azért tolongunk, hogy ott dolgozhassunk és ne nyugaton. 😆 A komcsigyűlölet helyett az elszámoltatás hiányát nehezményezem mert erre alapozva bízhat bárki, hogy ha hatalomra jut bármit megtehet mert ha bukik akkor csak vállat von és tovahalad. Rossz precedenst teremtett.
veled az az baj hogy ilyen zsigeri komcsi gyűlölő vagy és bármi érv is feljön eltekintesz mellette
szóval nem sok értelme van ehhez még bármit is tenni
és igen, azért akartuk megszüntetni mert nem működött, kínában működik mert ott nem mindenki segghülye a vezetésben mint itt volt
plusz ők nem mások csicskái mint mi voltunk
Dolgozik ismerős az audiba és az akksi gyárba is,hát elég egyértelmű hogy melyik a rosszabb.
Nem? Akkor miért akartuk lecserélni? Mondjuk a haszonélvezői ma is visszaakarják hozni és haladnak is az elvtársi úton. 😁
Mivel visszaszólhatok, elmehetek így kolléga inkább mint szolga bár sokaknak ez jobban tetszene és ezért akarnak keletre tolni, de próbálja meg egy kínai vagy más keleti főnökkel ezt tenni főleg ha már saját környezetükben vannak.
Ez így néz ki. 😬
... egyébként meg minket nem fognak megkérdezni ☹️
Most is ugyanolyan szolga vagy, csak a jelenlegi főnöködnek jobb a píárja 🤣
Az meg, hogy te hova tatozónak gondolod magad, az rajtad nem sokat segít 😁
azért az itteni 60-as évekbeli komcsi rendszer nem az volt ami kínában van
az alapok ugyanazok de azért a termelési részen hozzáértők vannak
kíba sz elmúlt 40 évben rengeteget fejlődött, a legalja népnek is sokkal jobb lett a helyzete, itt nálunk a 40 évnxi komcsi rendszer egy helybenjáráshoz volt hasonló a sok hozzá mem értő szabályozás miatt
pedig voltak anno olyan termékeink amit világviszonylatban is megállták a helyüket csak megmaradtak azon a szinten 0 fejlesztéssel
Inkább oda tartozónak gondolom magam amilyen életet szeretnék az utódaimnak is, a keleti formából elegem lett a szociban és túl sok kínaihoz volt közöm ahhoz, hohy még véletlenül se akarjak a szolgájuk lenni mert kollégát nem tűrnek. A kiváncsiságomat bőven kielégítették a keletiekkel való tapasztalataim és aki kipróbálná őket megteheti, van elég cégük itt.
Nyugathoz tartozunk? Számomra ez nem egyértelmű... Nyugati multik dolgoztanak minket itthon (félpénzért)? Nyugati multik termékeit esszük (felárasan)? Nyugaton dolgoznak a jó munkásaink (félpénzért)?
Te nem vagy kicsit kíváncsi, milyen lenne a másik főnök? Ha nem válik be, egye fene, nekünk már úgyse sok időnk van 🤣
Láttam és igaza van, nagyon ráültek a nyugatiak a babérjaikra és nem figyeltek oda, most kapkodás a vámokkal meg amivel tudják visszagyömöszölni a kínai szellemet a palackba, de nem állnak nyerésre, viszont számunkra az a baj, hogy a nyugathoz tartozunk így szerintem jobb lenne ha sikerülne utolérni a keletieket különben jelentősen romlik az életszinvonalunk. 😒
Jó reggelt, van itt olyan, aki megveszi, berendelte az új CBR600RR-t? 🙂