Ami van,sima feher kenyerliszt az alap,tönkölybúza,kelttészta liszt,a puffasztott amaránt jo izt ad.3-4 evokanal étolaj,viz,pici tej,éleszto a lisztbe,so-cukor.Nem kell tulspilazni,a silvervcrest bekeveri es megsuti,3,5 oras a program.
"Kenyérsütő programmal, elektromos sütőben, gőzölő
funkcióval nálam ez 200 fokon 45 perc, egyszer megfordítva félúton, hogy a hátulja is
ugyanúgy süljön, mint az eleje. (Régebbi elektromos sütőben maximum fokozaton indult,
majd 30 perc után vettem vissza 190 fokra, és kb. 60 percig sült, és ott magát a kenyeret is
körbespricceltem vízzel, mielőtt bement a sütőbe.) Némi kísérletezés megmutatja, milyen
hőmérsékleten, milyen programmal (légkeveréses, vagy csak alulról sütés stb.) érjük el a
maximum kelést megrepedés nélkül, és mikor érdemes (ha szükséges) lejjebb venni a
hőmérsékletet."
A szövegben említett 'régebbi elektromos sütő' maximum fokozata 240C° volt, ha ez hasznos adalék.
Úgy öt hat éve Máltán voltam, ott adtak olyan kenyeret hogy azt mondtam ú b**** meg ilyet 40 éve nem ettem... pont olyan volt mint anno itthon. csodálkozott is az asszony hogy üres kenyeret ettem vacsorához előételnek 😁
Kérdeztem azt mondták valami helyi pék süti nekik
senkinek sem fogsz hiányozni, kb tökmindegy hogy 3 napot vagy bezárva vagy egy hetet
a hosszú hétvégén mindenki még egyszer utoljára(nyári idény) bebaszik aztán úgy is beteg egy hétig
Fasza,mert hetfon 8 kornyeken tervezek indulni merano alol.Ezt dobta a booking szallasnak.Kb 90 km a tető.Viszont ha ilyen gyokketto kocsirengeteg lesz azt beszoptuk.Mondjuk az időjátek ijesztgetett esovel de mar nem,26 fok napsutes.
Ez biztos ízlett volna, ma voltunk a kurultájon és ómagyarkodtunk kicsit így ettünk szürkemarha bordáról fejtett húst amit tényleg ott sütögettek faszénen és törököktől akik magyarul sem tudtak egy eddig általam nem ismert tejitalfélét ami mint kiderült kaukázusi származék és ayran névre hallgatott amiből adtak ingyé ajándékba aki arra járt, de nekem csak fizetősen kellett és kaptam fél litert amiért nem tudom fizettem-e mert kértem baklavákat, vizet és az egészért alig kértek pénzt, de azt is, hogy visszatartott, hogy jól adott-e vissza nehogy kevesebbet miközben tartotta a pénzes dobozt, hogy vegyek belőle ha gondolom, tehát ez az ayran annyira ízlett és oltotta a 37°-ban a szomjamat, hogy a következő 2-3 órában vizet sem ittam, mondjuk tartottam attól, hogy némi purgálásban lesz részem a vásár közepén, de azt megúsztam, nagyon jó volt. 😁
a kenyérsütőben megy a program, nem tudsz változtatni rajta, plusz ha benne álla órákig nem férne el benne
ezért csinálom azt hogy a liszt egy részével előkelesztem, azért nem minddel mert nem baszakodok a gyúrással és csak folyékony állagot keverek be
amúgy másfél óra után már nincs változás a masszában a meleg konyhában
Az okokat nem ismerem, a sajatot tudom, meg azt, hogy az ismeretsegi koromben eddig sem igazan emlegetik. Van nalunk azert pekseg, ami biztosan mas mint a multiknal, sot, a multiknal is van minosegi termek, ezzel egyutt nekem nem mondjak, hogy kerulnenek. A husrol persze tudom, hogy a maganvagohid termekeiert hajlandoak kerulni. Amit en tudok a sajat igenyemeol azon tul, hogy kenyeret nem eszek, neha egy-egy kiflit, hogy vagy frissen, vagy sehogy.
Most a fovarosban vagyok, Csepelen, itt a foter kornyeken van egy pekseg, vettem ott most eppen kiflit, nem monfom, hogy rossz, de nem talalom jobbnak, mint amit neha a lidliben veszek "hagyomanyos" vagy milyen megnevezessel. Ebben az evben mar megettem vagy 15 kiflit is osszesen, ugyhogy ez egy szuk minta az enyem.
nekem soknak tűnik a só, nekem a 700grammos kenyérben van 9 gramm, felette már nagyon sós ízű volt
most azon agyalok hogy próbálok minél több lisztet keleszteni, eddig 100 gramm volt emelni akarom a cukrot meg elhagyni mert a "gyors" kenyérhez kell a cukor mert különben az élesztő nem dolgozik jól az idő rövidsége miatt
funkcióval nálam ez 200 fokon 45 perc, egyszer megfordítva félúton, hogy a hátulja is
ugyanúgy süljön, mint az eleje. (Régebbi elektromos sütőben maximum fokozaton indult,
majd 30 perc után vettem vissza 190 fokra, és kb. 60 percig sült, és ott magát a kenyeret is
körbespricceltem vízzel, mielőtt bement a sütőbe.) Némi kísérletezés megmutatja, milyen
hőmérsékleten, milyen programmal (légkeveréses, vagy csak alulról sütés stb.) érjük el a
maximum kelést megrepedés nélkül, és mikor érdemes (ha szükséges) lejjebb venni a
hőmérsékletet."
A szövegben említett 'régebbi elektromos sütő' maximum fokozata 240C° volt, ha ez hasznos adalék.
Kérdeztem azt mondták valami helyi pék süti nekik
a hosszú hétvégén mindenki még egyszer utoljára(nyári idény) bebaszik aztán úgy is beteg egy hétig
ezért csinálom azt hogy a liszt egy részével előkelesztem, azért nem minddel mert nem baszakodok a gyúrással és csak folyékony állagot keverek be
amúgy másfél óra után már nincs változás a masszában a meleg konyhában
Most a fovarosban vagyok, Csepelen, itt a foter kornyeken van egy pekseg, vettem ott most eppen kiflit, nem monfom, hogy rossz, de nem talalom jobbnak, mint amit neha a lidliben veszek "hagyomanyos" vagy milyen megnevezessel. Ebben az evben mar megettem vagy 15 kiflit is osszesen, ugyhogy ez egy szuk minta az enyem.
most azon agyalok hogy próbálok minél több lisztet keleszteni, eddig 100 gramm volt emelni akarom a cukrot meg elhagyni mert a "gyors" kenyérhez kell a cukor mert különben az élesztő nem dolgozik jól az idő rövidsége miatt