Értem, de ezen semmit nem változtat hogy a felület be van határolva az pedig meghatározó. A hangszórógyártásban az utóbbi 70 évben látványos változás nem történt, ugyanaz a technologia és anyagfelhasználás.
A sal ügyes próbálkozás, de a minőség nem ott kezdődik. A high end meg fényévekre, bár az már szerintem emberi füllel nem halható minőségemelkedés horror áron.
garázban nekem maszek hangfal van, 2 db infinity kocsi mély és 4 db magasból
kimaradt egy csomó 2 centis pozdorja azán abból lett készítve
sajna a mini hifi kidöglött ami meghajtotta aztán azóta se lett másik keresve
néha kellene valami ami zörög, de olyan ami tud usb mp3 lejátszást, de olyan árakon vannak amennyit én nem adnék érte
és az 5 ezer az már-már sok erre a célra 😁
nekem sima réz van 2x6mm átmérő
mélyben lehetett érezni a 2x2.5ös fali kábelhez képest 😀
ezüstös sokkal drágább volt azt nem vettem, az eladó szerint nem sokan hallják meg a különbséget a sima réz és az ezüstös között
nekem eredetileg 22centis mélynyomók voltak a hangfalban, pár éve cseréltem 25-ösre és egész más lett
be lett mérve, a hangváltón szerencsére nem kellett módosítani
előtte 16 centis mély hangszórós hangfalaim voltak de az nem jött be azért lett csere 22esre
szóval én nem hobbielektronika újságból tájékozódom, hanem tesztelem
pöcsösnek is azért fikáztam a sal hangfalait mert hallottam olyat is de nekem nagyon nem jött be
volt pár yamo, meg sony hangfalam is, de végül a jbl lett. az ami úgy szól ahogy nekem tetszik
a 25ös update is csak azért volt mert remek áron szereztem be a 2 hangszórót, ismertem aki eladta nagyon keveset használta, épp csak be lett járatva
majd kicsit ásd bele jobban magad, kell a nagy membránméret, mert az határozza meg (részben) a lesugárzott legmélyebb frekvenciát, illetve kell a membrán kitérés, mert az meg a dinamikát. Ez elég sok problémát vet fel és ez drágaságot okoz.
Ezért nekem van egy lakásban észszerű méretű hangdoboz párom 350mm-es mélyhangszóróval, illetve van egy aktív mélynyomóm, de hogy éjszaka az érzéketlen nagy hangszórót ne kelljen megküldeni, ezért a monitor mellett van egy pár kis méretű, asszem Yamaha polchangfalam. Sok év kísérletezés után azt kell mondanom, hogy a rászánt vagyon, a szoba tulajdonságai és az igényem (egyesek szerint igénytelenségem) figyelembe vételével az eddigi legjobb megoldásom van. Persze van, aki szerint a felesleges hangszórók zavarják egymást, és ha így nézem, akkor csak egy ricsajrendszerem van, pláne, hogy nem is ezüst (-özött) hangfalkábelem van, de az már túlzás. és van is okom, mert eddig senki nem tudott rá válaszolni, de az már egy másik fórum.
A mélynyomó felülete korlátozott, attól sokkal nagyobb felületeken is szólalnak meg hangok. Részben emiatt sincs évtizedek óta látványos fejlődés a hangsugárzók terén. A dinamikával kompenzálnak valamelyest de az mégsem ugyanaz. Szóval ezt is ki kéne próbálni, mert valós alapot ez alapján kapsz. Ami hasonló még nem ugyanaz.
az a helyzet hogy még igaz is lehetne amit írsz
de mégsem az.......
ahhoz hogy rezegjen a bélése az embernek a mély hangoknál kell a nagy mélynyomó, még akkor is ha halkan hallgatod
10ig van skálázva az erősító hangerő gombja 2 felett ritkán hallgatom, 4-5 körül olyan mintha az ülőgarnitúrát rugdosnák a mélyeknél
pl ennél az alacsony minőségű youtube hangnál is olyan mintha a zart rázná benned egy csapat manó http://youtu.be/8b-FEaGJG8Y
volt régen egy cd-m azon valami tüc-tüc zenék egyikben olyan mély volt hogy levegőt alig lehetett venni tőle ha már fél hangerőn volt az erősítő
itt békések a szomszédok, senki sem baszakodik senkivel sem
Tavaly volt is ebből huzakodás, hogy amikor az eu csökkentette az orosz energiabehozatalt, akkor a norvégoktól többet vettek, azoknak baszottul megnőttek a bevételeik, és az undorító szar, szemét, okádék unió vezetése úgy gondolta, hogy extraprofitot meg kéne osztaniuk velük.
Norvégia helyzete különleges ebben a tekintetben mivel gyakorlatilag mindig villanyt használtak fűtésre így a hálózat alapból jóval erősebb mint bárhol na meg a rengeteg vízerőmű ami miatt áramot használnak ráadásul olcsón, ha itt is ilyen adottságok lennének nyilván jobban működne, de még ott is amiért villanyautóznak az a nagy támogatás amit az állam ad a vásárlásra anélkül ők sem vennék és akkor még itt van a nagy zöld kérdés, a norvég állam milyen bevételből támogatja a villanyautózást? Csak nem az olaj és földgázeladásokból befolyt adókból amit igazából mi fizetünk ki tehát belőlünk zöldülnek olyan példamutatóan, az arabok legalább nem tolják ennyire. 😆
Az a felvett teljesítmény lehet, egy zárt helyiségben megfelelő érzékenységű hangdobozoknál szerintem 2*20-25W (valódi) leadott teljesítménynek elég kell legyen. Már persze ha nem az a cél, hogy mozogjon a függöny meg rád hívja a szomszéd a rendőrt.
idén nem mentem 5-600km többet szerinted mikor térülne meg bármilyen kocsi is?
nem is igen tellik rá mert csóró vagyok és lusta, hitelt se kapnék meló nélkül napi bejelentést nem szereti egyik bank se 😂
Eljutottál odáig részben, hogy legalább elszóltad magad, amit a KériLaci nem tesz meg, hogy az otthoni egyszemélyes tapasztalata egy globális probléma megoldására nemhogy nem jó, hanem inkább hagyjuk is.
itthon kicsi hangcucc van, de azért mozog a függöny ha feltekerem, és a szar is rezeg az emberben, pedig csak 2x 300w szól
katonazenekart meg szerencsére nem hallottam 92 óta, akkor volt részem benne párszor amikor katonai temetéseken kellett résztvenni
én mindig a párnát tartottam amin a kitüntetések voltak, nem tűnik nehéznek, de kibaszott megterhelő feladat
persze hogy kevés, csak a " tartály és kész a kút" mondatra reagáltam
amúgy pl egy tankhajó árán kurva nagy akku pakkot lehet ám építeni, és bár környezetre ártalmas dolgok vannak benne akkor sem borít ezer tonna számra olajat a tengerekbe, mint nem kevés esetben megtörtént eddig
szóval mindkét oldal annyira összetett hogy igazándiból kár is példákat kiragadni mert kurva sok nagy igazságot ki lehet belőlük hozni
A sal ügyes próbálkozás, de a minőség nem ott kezdődik. A high end meg fényévekre, bár az már szerintem emberi füllel nem halható minőségemelkedés horror áron.