Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És azzal fűtesz?
Teljesen 0-ról én nem hiszem hogy megéri belevágni.
amúgy a gáz ha benne tudsz maradni a rezsicsökkentésbe nagyon olcsó
Mondjuk ha tényleg az lesz, hogy nyáron amikor termelnek a napelem 0 vagy negatív lesz az áram ára és így is számlázza a szolgáltató akkor tényleg felesleges befektetni, mert így pipi fogja ingyen ternelni az áramot nekünk 😁
Kandalló már üzemel, 18kW elvileg, az udvaron meg nem tudom hány mázsa fa de már unom pakolni. Múlt héten lettek visszavágva, kivágva 4 nagy fa az udvaron.
nekem kb 10 éve 7-8 ezer közti a villanyom
gáz meg 20 felé volt
kiszámítható havi kiadás
legalább pár kandallót szerezz be meg 50 mázsa tölgyet a fészerbe
Fúziós lesz, Egely már be is mutatta 😊 Na meg pár napelem csak hogy árnyékoljon és ne izzon a lemez a tetőn 😁
Lesz házi atomerőműved?
Nálam nincs gáz, villanyra lesz minden, így nyáron a napelemre télen meg a H tarifára alapozok. Meg önellátó is szeretnék lenni, ha tánadnak az oroszok és kilövik Paksot azert ne maradjak már le az esti Mi kis falunkról 😁
Most is azt írtam, hogy nem éri meg, nem tudom mit értesz megint... lehet meg kéne tanulni olvasni
Igazából csak egy húsz négyzetméter körüli beálló kellene az udvarra, hogy nyáron ne kelljen mindig a garázsba bemenni és akkor már lehetne a teteje a napelemből mivel épp most írtam hogy alig drágább mint a hullámlemez 😁
Az átalánnyal megszívtuk oszt a diktálással is így a villany diktálós a gáz átalány és azért, hogy ha bármelyik szopóágra vinné a népet mi mindenképp benne legyünk, utálok kimaradni dolgokból. 🤓
mire jó ez a diktálás??
csomó munka idő meg stressz
általánytól nincs jobb
Hónapokig nem kaptunk villanyszámlát mondván túlfizettük, de diktálósok vagyunk így ez érdekes, most kaptunk, de olyan kevésről, hogy szerintünk elszámolták, de az óraállások stimmelnek ezért ha kiderül, hogy tényleg ennyi akkor a rossebnek se kell napelem+akksi többmillás beugróval. 😁
😂😂😂

Nahát, milyen érdekes hogy már a napelem nem is egy baromság 😂😂
Nekem is csak arra kéne... ha megkapom a villanyost. 5 kW is elég, ráér megtölteni egész nap itthon - bár ha óránként 300 Ft-ot keresek vele, az annyira nem fényes, 300 ezres beruházás is soká jön vissza - főleg, hogy még ott van a 23 Ft-os eddig kihasználatlan éjszakai keretem is.
Igazából sosem értettem, hogy akik beletolnak milliókat, hogy számolnak - de biztos én vagyok a hülye 😁 - talán csak a szaldózással jó...
Tsanyiban bíztam még, valamivel tőtikézni kell Zoét, 10kW minimum kell, az 24db 🤣
Várom amíg lentebb megy mert az még mindig dupla ár 😅
Neked nem kell? Csinálj belőle kerítést, olyan neked lesz a faluba egyedül 🤣 Ha így halad, lassan olcsóbb lesz, mint a festett 0,5-ös bádog kerítéslemez, mert az már 6000/m2 😄
Akkó bruttó 1,7
Ott van a leírásban, 34db.
aszt mennyi van egy raklapon? 500 db?
12 db.-nál 96eFt-al lenne olcsóbb ez, az azért már szemmel látható összeg. Viszont a 2 raklap az 68db. szóval még kellene jelentkezö, én nem szeretnék ezzel seftelni utána.
másutt kisker bruttyó 34 körül adják... 12-re jelentkezem, de majd beszélünk - meg kell néznem, hogy és hány fér el.
Igen ez nekem is eszembe jutott, biztos nem tier-1.