Oké, hogy van pozitív élettani hatása. De mint mindennek is, ennek is a mennyisége a döntő. Most direkt nem nézem meg, emlékezetből írom, a csecsemőknél valami kékséges dolog van, a sok nitrit a vér hemoglobin tartalmát, vagy a hemoglobin funkcióját változtatja meg, ezért kékülnek el a babák.
Mindegy is ! Mosni , wc-t öblíteni jó a nitrites is , főzni , inni ott a ballonos , nyáron hűtve , télen akár teaként , hibátlan ! És nem kell cipelni sem ! Én így kímélem a feleségemet , nem kell hurimálnia a boltból az ásványvízet ! 🤫
a gerincre szoktak tenni egy csapot és onnan jön a befelé menő cső
ilyesmi a cucc csak vastagabb
ráteszik, rátekerik a csapot, csapon keresztül megfúrják, aztán ahogy kihúzza a fúrót egyből elzárja
Jaja, kiásták állítólag. Aki kijött ember azt mondta, hogy 99% hogy nem vágtak semmit hanem van rajta egy szelep és csak az van elzárva. Persze 10 év alatt bármi történhetett vele. Próbáltam rávezetni őket, hogy mivel szerintem és a tervező szerint is jogtalan volt ez a művelet, kezeljék már úgy az ügyet mintha csőtörés lenne és állítsák helyre a dolgot, a tartozás és vízóra szerelés kifizetése mellett. De basztak rá, csak azt hajtják, hogy ezt mind nekem kell fizetni ha akarok vizet.
az meg kén, ha kiengeded kancsóba pár óra alatt elmúlik
felénk még egy kis metán is van a vízben, én nem teszteltem de állítólag meggyullad a buborék
ha locsolunk néha- néha reccsen a víz mert kijön egy-egy nagyobb buborék
autót mosni nem jó, sok az ásványi tartalom és rajta marad a kocsin, ha szárazra letörlöd mosás után akkor nem vészes, de egy kis fátyol akkor is marad rajta, szélvédőn meglátni
én avval mosom az opelt mert néha 5 centi a sár rajta, de olyan foltos a szélvédő mint a leopárd mert nem mindig törlöm le rendesen, aztán le sem akar jönni róla semmivel sem
a sok műtrágyától van a magas nitrit
plusz kurva sok vegyszer is van. gyomírtók, csávázószerek mind lemennek a talajvízig mert soknak több év kell mire lebomlik
de pl a ddt nincs használva 50+éve de még nem bomlott el.......
Megnézem , de hol ? Szedjem szét az automatát ? Drága vizsgálat lesz ! Egyébként kompresszoros a hűtője és olyan halk , hogy szobában van 2m-re az ágytól ! 🙃
Amúgy pont Kaposváron, amikor ott reszelgettem a gyorsítót, a belvárosban volt a szállás, és olyan záptojás szagú víz jött a csapból, hogy nem bírtam vele fogat mosni, az normális arrafelé?
Az, de már ez a helyzet, így ha én is fúrnék, esetleg öntözni meg autót mosni lenne jó, de hát... a füvet nagyon ritkán szoktam, csak amikor pótlom a foltokat, a cserepeseket hagyjuk, az autó mosása meg... mikor térülne meg egy százezres kiadás a fúrásnál?
Milyen géped van és hogyan fúrsz vele? Esetleg kooperálhatnánk. Szerintem nálunk semmi köves cucc nincs, max agyagos vizzáró réteg. Amikor a gépes dolgozott az udvaron, 1,5 méteren már bugyogott fel a víz 🙈 Amúgy az udvaron egymástól 1-1,5 méterre volt egymástól az ásott kút és a szennyvíz gödör, az is biztos finom volt 🤣
Nagyon jó, akkor majd nézd meg az összes oldott ásványianyag tartalom mennyiségét a palackosodban, meg a helyileg illetékes szolgáltató vezetékesében.
Mindjárt keresek egy fényképet az említett cég tisztítóműhelyében készült munkák során, hogy hogyan néz ki egy ilyen gép belseje, amikor a rendszeres tisztításra viszik.
Ha nem találok, nézd meg egyszer a tiédet.
Semmit nem csinál a vízmű. Meg kell vennem a szerelvényeket is tőlük, aztán ha minden megvan ( kiásva a gödör, ott az új cső stb) akkor annyit csinálnak, hogy rákötik a gerincvezetékre a bekötőcsövemet, meg a másik végére felszerelik az új vízórát. Azt nem tudom, hogy vörös szőnyeget kell-e leterítenem, esetleg lesegítenem az úriembert a műveleti gödörbe 🤣
ilyesmi a cucc csak vastagabb
ráteszik, rátekerik a csapot, csapon keresztül megfúrják, aztán ahogy kihúzza a fúrót egyből elzárja
a földben megy a víz mindenfelé
felénk még egy kis metán is van a vízben, én nem teszteltem de állítólag meggyullad a buborék
ha locsolunk néha- néha reccsen a víz mert kijön egy-egy nagyobb buborék
én avval mosom az opelt mert néha 5 centi a sár rajta, de olyan foltos a szélvédő mint a leopárd mert nem mindig törlöm le rendesen, aztán le sem akar jönni róla semmivel sem
plusz kurva sok vegyszer is van. gyomírtók, csávázószerek mind lemennek a talajvízig mert soknak több év kell mire lebomlik
de pl a ddt nincs használva 50+éve de még nem bomlott el.......
Mindjárt keresek egy fényképet az említett cég tisztítóműhelyében készült munkák során, hogy hogyan néz ki egy ilyen gép belseje, amikor a rendszeres tisztításra viszik.
Ha nem találok, nézd meg egyszer a tiédet.