én meg azt hogy nagyon irigy vagy mások tudására....
de nyugi, rád is szükség van hiszen honnan tudnák a hozzám hasonló lángelmék azt hogy mennyivel okosabbak vagyunk ha nincs meg a nulla pont 😂
De nem lehet összekeverni, pláne olyan helyzetben, ahol mondjuk költségelszámolás is szóba kerülhet.
Értem, hogy rájöttél, hogy az alma nem körte, holott mind a kettő gyümölcs, de akkor a motorodba vegyél valami olajat, mondjuk automataváltó olajat, mert hát olaj is, kenésre is jó mind a kettő, pénzbe is kerül, meg járműbe is való.
Ugye, nem lenne mindegy?
De akkor sem lehet nevezni pl. a számla adótartamát rendszerhasználati díjnak.
Volt itt már egy korlátolt, akinek minden adó volt, a járulék, a hozzájárulás a minden.
Gáznál sem jobb a helyzet, ott pl. külön számlán jön a kapacitásdíj.
Ha a lekötött mennyiségnél +/-20%-nál eltérő vételezek, akkor ott a felár, mert hát a kereskedő az én becslésem alapján kötött le mennyiséget, és amúgy ő is ebben a helyzetben van, ha nagy az eltérés, akkor bünti.
És mi alapján adom le a szerződéskötést megelőzően a mennyiséget? Hát persze, hogy az előző év alapján, csak éppen jön egy baszom nagy tél, vagy éppen enyhe, és máris megvan a mennyiségi eltérés.
Mondjuk villanynál saccra jól belehet lőni, de a gáz...
Van itt egy ööö... nevezzük ingatlanunk részszámlája, ezek a tételek vannak rajta az elektronok árán kívül:
- jövedéki adó
- energiahatékonysági díj (ugye ez nem adó)
- kapcs. term. szerk.-át. díj
- kedv. árú vill. en. tám.
- KÁT és Prémium
- átviteli díj
- elosztói forgalmi díj
- elosztói alapdíj
- elosztói teljesítménydíj
- közbeszerzési díj
- áfa
Sanyi , nekem volt hogy a flex hajtóműháza robbant szét , repültek a fogaskerekek , hajtómű , stb ! Vagy maga a korong robbant szét ! Nem voltak vidám pillanatok ! Szerencséd , hogy "csak" a tépőzáras szabadult el ! 🤔
de nyugi, rád is szükség van hiszen honnan tudnák a hozzám hasonló lángelmék azt hogy mennyivel okosabbak vagyunk ha nincs meg a nulla pont 😂