Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na, az életszerűséget azért vedd figyelembe, és akkor rögtön feltűnik a hiba.
Nálunk 30 éve töltik már fel a téglagyári gödröt bontási törmelékkel és van még 100 évnyi hely ránézésre 😅 mondjuk abból kisméretű téglákat csináltak és égettek ki. De verték a vályogot is itt nálunk annak csak kis része volt agyag.
800 ezer euró ott van alatta persze ha elírják lehet azt automatikusan hozzáírja árfolyam szerint(gondolkodós)
Mondjuk a helyi adottság elég erősen szírta a minőséget. Láttam én már majdnem feketefőldböl is
volt a vályogtéglából épült ház meg a sárból tapasztott ház a kettő nem ugyan az a technológia is teljesen más.
a lényeg amiben volt szalma 😅
Én sohasem értettem, ezt a jelenkori vályogépületes történetet. Az, hogy valaki az élete miatt oda született és nincs elég vagyona, hogy váltson, az egy dolog. De a mai vályogosok mind beton alapra épül, ugyanaz a tetőszerkezet és a héjazat, ugyanaz a rézdrót megy dugaljakhoz, a járólap is, akkor meg?
Hőszigetelés? Nehogymár. Ár?

https://forrastegla.hu/termek/...
https://epitoanyag.hu/leier-le...
agyagból
hát gondolom(kezeit széttáró)
nem lesz (kezeit széttáró)
Ini most van a válság 2020-tól folyamatosan az ingatlan árak bezuhanásának most van itt az ideje(óranézegetős)
A 2008-as válságnál ilyenkor estek a béka segge alá az ingatlan árak most meg emelkednek(gondolkodós) Álló faxal vártam ezt az időszakot, hogy elhalászgassak a zavarosban nagyon úgy néz ki nem most jött el az idő(óranézegetős)
gpsbabel egész jó konvertáló program
húzzá mán a halál náthás faxára a motoros témáiddal amikor építkezünk 😅
tanuljam? Mintha a kacsát tanítanád úszni 😅 Régen dróttal összefont gyékényszőnyeg volt, most meg dryvit hálót használunk. Lényegesen könnyebb vele dolgozni 😅 Ez itt a szomszéd ház fala. Tulajdonképen pusziból csináltam meg. Olyan okádék volt a felőlem eső rész, mondjuk, hogy ól cuzammen az egész ház az nem akartam, hogy elrondítsa az udvarom(kezeit széttáró) Áthívtam a srácot azt megmutattam neki mi a helyzet. Mondtam anyag árában megcsinálom macskajárdával együtt csak adjon rá engedélyt mert nem szívesen nézegetné itt ezt senki(kezeit széttáró) Még a ház oldalából kinövő 2 ecetfát is kiszedtem(fetrengős) Kérdezte, hogy mibe fog ez neki fájni(gondolkodós) Szándékosan nem mondtam nagy összeget mert tudtam, ha megmondom mennyi az anyagár akkor majd kitalálja, hogy úgy is a közeljövőbe akarja felújítani a homlokzatot ne is nyúljak hozzá na azokból a felújításokból nem szokott soha semmi lenni 😅 Ha meg azt mondom hagyja a picsába majd én intézem abba meg azért nem szoktak belemenni, mert szégyenlik, ha más fizet helyettük. Itt 1 vödör festék volt 39 ezer amiből kettő kellett. Na annyi pénzt kértem el a végén(gondolkodós) Ezért kapott egy komplett oldal falfelújítást 18 méter macskajárdával(kezeit széttáró) Azért nem lehet azt mondani, hogy nem vagyok fasza csávó 😅 Csak a vakolat amit levertem a sitt elszállítás volt 35.(kezeit széttáró) A gyöngylábazat meg még ott a vödörben mert mire lealapoztam, hogy tomi feltegye rá bejöttek a szaridők szóval az tavaszra marad(kezeit széttáró)
A téglasor utáni vályogtéglákat lehálóztam. A kőműves haver meg kikarosszériázta vakolattal. Gyakorolgattam a gúzolást de ismét áttörő sikerek nélkül(kezeit széttáró) Egyszerűen nem áll rá a kezem és nem sikerül kicsapni a híg vakolatot abból a rohadt fángliból 1 óra gyakorlás után sem. tavaly sem sikerült amikor itthon csinálta a leégett épületrészt. Amikor elment délután neki álltam egy hordónyi vízzel és azt mondtam, hogy addig innen nem megyek el amíg nem megy a kicsapás(gondolkodós) De 2 és fél óra folyamatos sikertelen próbálkozás után még is csak feladtam(fetrengős) Olyan ez mint az ostorcsattintás. Annak sincs különösebben furmányos technikája de mégsem áll rá a kezem és nem sikerül pisztolylövésnyi durranást kihozni belőle mint bárki másnak egy laza mozdulattal(kezeit széttáró)
Nem tűnik fel, hogy ez jó eséllyel elírás?
Az nem fog menni. Garminnak.van saját tervezője de kurva szar.
Nézd meg ezt hátha boldogulsz
http://youtu.be/bjAHY1KS2Cs?si=fGT0glXUXQji16p3
Nagyanyám még szedte ha tapasztást javitgatta😃 de lehet ki.mihez fért hozzá😃
Oszt massal?
Mittomen hogy.Barhogy,csak konnyu es gyors legyen androiddal.
Én a lószart tudtam, de nekem jó a tehénszar is 😁
Azzal sztem sehogy, de amint rájössz oszd meg léci
Kötőnyaga a törek meg a tehénszar😃 és ez nem vicc
No,ami mozgat most,GPX file-t hogy a kórsagba tudok google maps-al csinani?
Ok a vályog a földből van.
A vályog mindig földből konkrétan agyagból van. Nádszövet volt technikailag a következő réteg amikor a tapasztást már elhagyták. Azért hullott le mert nem tapad rá semmi csak saját anyaga.
Nyáron néztünk kint árakat, közepes város Münich közelében 350000€-tól indul, de inkább 400 fölött voltak, az egy ottani fizetésből sem egyszerű.
Kár ezen agyalni már, annyi lett ott visszapótolva amit levertem mert egy kis részen már el volt válva a faltól a vakolat. A többi helyen fasza kemény volt ahogy az asszony is szereti :-) Be volt amúgy először gúzolni, ami ha jól tudom annyit tesz, hogy benedvesíted a felületet és vékonyabb anyaggal megdobálod a falat így bemegy a résekbe, téglák közötti fugákba és jobban kapaszkodik. Eredetileg sem volt háló a külső falon. Amúgy meg nem föld, visszaoldottam pár téglát és bent azzal tapasztottam, olyan ragadós zsíros cucc, hogy a kezemről nem bírtam leszedni. De annak a száradási idejére jelen esetben nem volt idő, meg az nem is vízálló. Ennyi a történet. Amúgy jól sikerült szerintem, fel volt nyomva az eps a fáig, azon mászkáltak az ácsok és állt mint katiban a gyerek.