Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

luxustanyák?
Igen. Én ennyit megtettem. Te, érted? TE mit mutattál? Mert emlékeim még ennyit sem, közölted, hogy te tutira tudod, hogy nem úgy.
Mellébeszélsz folyamatosan, csak a jellemző butaság jön ki a szádból. A billentyűzetedből.

A gyalázatosan félresikerült magyarázkodásod már-már kimeríti a nevetségesség tárgyát. Is.

(Speciel ez az utánzás eszembe juttat egy korszakomat.)
nem mindegy hogy kényszerből használja a kútvizet vagy spórolásból?
ha kényszerből használ akkor nem válik ki annyi vas a vízből? vagy mire gondolsz?
egyébként, hogy lehetne kiszámolni az egész épület tömegét nyilván nem kg pontosan csak úgy nagyságrendileg érdekelne egy ilyen adat csak úgy (kezeit széttáró)
A felső födémem picivel több mint 70 nm2 ehhez jön kb. egy 15 nm terasz, kb. 30 cm vastagságban az hány tonna lehet? Mondjuk minden szinten van betonkoszorú is(gondolkodós)
Egyébként lakikusként én is úgy gondolnám, hogy 10 tonnát el kellene bírni egy ilyen objektumnak nyilván ebben biztos azért nem vagyok csak úgy sejtem(kezeit széttáró)
Én NEM számolgatok. Én csak azt kértem, amikor töltöd ülj alatta.
Megint a kényszert kevered, egyes emberek kényszeréből akarsz általánosítani.
Amúgy azt gondolom, hogy akik vezetékes víz nélküli tanyákon élnek, ott a legkisebb a medencék egy főre vetített száma.
nekem kifejezetten jó a felfogásom(meghajlós) Azért példálózol velem?
Hogyne bírna el, maga a födém több annál... de majd frílac kiszámolja neked, biztos ezt is vágja 😆
különben mindegy, hány négyzetméter, a tömeg a falakat nyomja, szóval annak az alapterülete számít, pl. 33 cm vastag főfal össz 60 méteren, durván 20 m2-re esik az egész épület tömege.
Te komolyan így gondolod? 😁 nem hiszem el, szívacc... ennyire hülye nem lehecc, még pipinek is jobb a felfogása 😅
MIT MUTATTÁL TE? Dobtál két 0,28 mp alatt megkereshető linket. Az, hogy beszereltem, teszteltem, eladtam jó sokat, ismerem a kütyüt kívül-belül, az egyik fejlesztőjét is, az meg semmi... mert nincs link 🤣
Ja... várjál, MÁR ismerik a TC-108-at, szoftveresen upgrédelhetők - na itt megint demonstráltad, mennyire hülye vagy ehhez. Most kapaszkodj meg: az én 10 éves kütyüm is blokkolja a legújabbat is, mert ha nincs a beírt táblájában a modell, akkor "ismeretlen lézer" néven blokkolja, a bejövő mintáből készített válasszal. Sztem ne égesd ezzel magad tovább 🤣 (bár jobban belegondolva - itt már ismernek)

Bakker, de jó, hogy nem tőlem vetted egyik számítógépedet sem...
most az igazi hülyék szoptak be keményen akik kölcsönből csinálták a napelemet meg a hőszivattyút
olvastam okyanokat akiknek 40-60 ezer volt a villany-gáz általány és úgy vették fel a kölcsönt hogy ennyi legyen mert azt hitték utána ingyen lesz a villany-gáz
na de ugye ingyen ebéd nem létezik....
aki csak egy picit is visszagondol a múltra és eszébe jut az ilferro akkor lehetvegy kis párhuzamot vonni mert sokan kölcsönre kocsit vettek és azt hitték a teklám pénzből fizetik a kocsi törlesztőt
és lesz ingyen kocsi...
hát nem lett
nincs ingyen kocsi ingyen hőszivattyú ingyen bármi
plusz ahogy nézem még egy bőrt le akarnak cenni a hülyékről és a havi szaldó helyett akku vásárlásra buzdítanak
és lesz sok hülye aki meg is fogja venni
utána rájön hogy bár az akku remek dolog de avval semmit sem spórol a havi azaldóhou képest és meg is kell venni jó drágán...
de a jó hír az, hogy néhány településen lehet betáplálós rendszert kialakítani 😅
Ki a faxom akar bruttós rendszerbe ilyet piaci áron telepíteni? 😂
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

"Azt mondta, hogy nagyon jó a szakmai kapcsolatuk az Energiaügyi Minisztériummal, de a szaldó elszámolási rendszer átalakításában se ők, se általuk ismert szakmai szervezet nem vett részt, „mert nem kaptunk erre lehetőséget”."

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Hát akkor tényleg qrva jó a szakmai kapcsolatuk, ha ilyen döntésekben a szakmát meg sem hívják 😅
Szerintem menj,aztán add fel inkább a csekket.Mindenkinek jobb az úgy.
10 tonnát nem bír el egy 30 cm-is vasbeton födém? (gondolkodós)
Én nem tudom nem vagyok statikus nyilván néhány ember mozgására tervezték bár a pecó amiben élek elég masszív darab(gondolkodós)
Gondolataim szerint ennek el kellene ennyit bírni tele van a ház tartófalakkal a 3 szintből adódóan(gondolkodós) a 10m3 egyébként kb 15 m2 méteren terülne el(kezeit széttáró)
vannak ismerősök akik tanyán élnek
és fúrott kutas vízzel oldanak meg mindent
van aki azt is issza...
a mosógépen meglátszik mert van benne barna lerakódás itt ott ami egy vizes ronggyal lejön ha felszaporodik
nekem meg a fürdés meg a budi a cél ezek viszik el a legtöbb vizet
mosógép modogatógép ivás főzés mind a vezetékesrôl menne ez kb havi 1 köbméter a jelenlegi 6-8 köbméterhez képest jelentős spórolás mert kb 1000 ft a köbméter ár
azóval évente legalább 60 ezer a spórolás
igazándiból csak a lustaságom miatt nincs kivitelezve....
Érdekes, amikor megkérdeztem pár embert, hogy minek, a saját maga meggyőzésére azért megvillantotta, hogy vigyázok a gyerekem meg az unokám jövőjére, mert környezettudatos vagyok, de ilyenkor azért kiderült, hogy mindegyik leszarja a jövőt, neki mégiscsak a pénz a fontos.

Hát ezeknek csak gratulálni tudok, megkapták, ami jár a nagy pofájukra.
Szóljál kérlek amikor ezt teszed, szeretném nézni a födémen a plusz 10 tonna (meg a tartály súlya) terhet, amikor bent a szobából irányítod a műveletet.
A bankkártyádat előtte a PIN-kóddal majd tedd le a kapuhoz légy szíves.
Üzemmód váltókapcsoló.
Kb. 3 másodperc a mozgatása. Amúgy is oda kell menni, megnézni a nyomásmérő órát, meg amúgy is oda kell vinni a slagot, vagy nyitni a töltőszelepet visszamosatást követően, úgyhogy ezen ne is gondolkodj.
Ini, hidd el, a medencekezelésnek van jól kialakult gyakorlata. Az első az, hogy bár jó ötletnek tűnik az ingyenes kútvíz használata, de mivel senki nem méreti meg, elég drága vegyszerekkel lehet lehet használatra alkalmassá tenni, a csapvíz használata végösszegben nem lesz drágább. Ráadásul az utántöltés esetén - mert kell - mindig lehet előröl kezdeni a vegyészkedést. Minek? Tudom, hogy az országban különböző áron mérik a vezetékes vizet, nálunk olyan 650 körül van csatornával együtt, ha külön mért kerti csapról töltöd, akkor egy mondjuk 10-15 m3-es medence feltöltése 3000-4500 forint.
Ezért akar bárki kísérletezni?
Te komolyan így gondolod?
Nem mutattam meg? Te amúgy megmutattad, hogy máshogy? Ugye.
Én legalább vettem a fáradtságot, hogy keressem a magyarázatot, te ezzel szemben a 10*3 db fej, valamint 10 db. központi egység, esetleg üzemmód kapcsoló beépítésével bizonyítva látod - és elénk is tárod - hogy te értesz hozzá.
A lényeg, hogy én mutattam egy megoldást, te meg legfeljebb csak itt voltál, mert mást még nem villantottál meg. Nyilván mert nincs is, de ez már más tészta.

Ja... várjál. 2008-as Fáma lézer sebességmérő kitalált valamire hiszed, hogy megfelelő a TC-108, legújabb mérőre?????????????????

Bakker, de jó, hogy nem tőled vettem egyik számítógépemet sem.

A mindenhezértéshez nem kell senkinek a munkahelyének az ismerete. Mit is írtál az előbb? Vagyonőr? Az.
százszoros mennyiség az 1 millió liter desztvíz lenne (gondolkodós) Na ehhez alá kéne nézni az alapnak, hogy bírja e a felső szint és jól be van e vasalva a födém 😅 Abban sem vagyok biztos, hogy 1 millió liter vizet napközben egy kis teljesítményű kínai szivattyú feldeponál a legfelső szintre(gondolkodós) kb. 6300-6500 kw/h az éves fogyasztásom. Szépen a kanapéról tessék nekem kiszámolni mennyi ehhez a szükséges tároló kapacitás(kezeit széttáró) Az tuti, hogy vannak olyan csapágyazású vízlapátok amit ha kicsit megforgatsz kézzel 2 percig meg sem áll. (kezeit széttáró)
ötletnek nem rossz csak kevés a mennyiség
ha 100x a mennyiség akkor életképes lehet akku helyett
ki lehet ezeket pontosan számolni de én erre lusta vagyok hozzá
esik(kezeit széttáró)