Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mivel előre le is szögeztem 😅
én még jó időben vettem olcsón zsíros állami támogatással amit te és sanyi fizetett(kezeit széttáró) Ma egy dákó 9 milla annyiért nem hiszem, hogy lenne(gondolkodós)
Majdnem 80an leszek,nem fog érinteni.Ha mégis,akkor még mindig lesz egy 20éves autóm.Ha egyáltalán lesz addigra még unió,mert ugye az is borít mindent
Igy van. A napelem jó duma de mindenki éjszaka akar tölteni amikor sötét van. Vagy jobb esetben munkaidőben, de aztse sokan számolták ki hogy a hálozat mennyit bir ebből.
Mégis a hat napból a harmadiknál már mehetnéked van a melóhoz.
mondjuk írtam, ha "ELÉG SOKÁIG ÉLSZ"
de nem élsz(óranézegetős) te megúszod a jót 🤣
Multkor volt egy műsor,elmondták hogy ha ki akarnánk cserélni a ma futó autókat elektromosra,nem lehetne egyszerűen nincs annyi alapanyag a földön,és a töltést szintén nem lehetne megoldani.
Ezt mondom.......nem mindegy ki mire használja az autót.
elkirándulgatni ráérek.(kezeit széttáró) Meg mondjuk egyébként sincs sürgős dolgom az tény többnyire nem vagyok időhöz kötve 😅
Egyszerű a matek,van mondjuk 100évre elegendő kőolaj,ami a magadfajta elektromos autósok miatt kitolódik 150évre,na most ők ezt el akarják majd adni.Szóval amiatt nem kell aggódni hogy ez megszűnik létezni csak mert a pipi vett egy villany dákót.
Azt ugye tudod hogy a hidrogén cellában több spéci anyag van, illetve van egy elég nagy akku is, mert nem képes hirtelen nagy teljesítményt leadni önmagában a hidrogéncella? Na ezekért nem fog elterjedni a hidrogénes autózás.
Gondold el. Ha van egy napelemed, amivel termelhetsz hidrogént és mehetsz 100kilómétert, vagy van napelemed amit akkuba töltve mehetsz 300-at, te melyiket választanád?
A zöld hidrogén a felesleges megújulókkal el fog terjedni, ez kétségtelen, nincs vita ezen. Nagyon ebbe az irányba megy a világ. Viszont vannak olyan területek az iparban, ahol a hidrogénnek nincs alternatívája. Ott szépen el is fogják használni az összeset. Ugye jelenleg ezt a hidrogén igényt a földgáz és kőolajból állítják elő. Ha csak ezeket kiváltják, akkor már megmenekült a világ.
Kérdezhetnéd miért nem ezzel kezdték?
Azért mert önmagában nem gazdaságos. A napelem, akku technológia, villanyautó, ipari zöld hidrogén termelés egy olyan rendszert fog alkotni amiben az egyedi technológiák hátrányai hasznosan lesznek kiaknázva egymásra támaszkodva.
Tehát nincs olyan hogy csak napelem, csak akku, csak hidrogén. Ezek így együtt lesznek igazán jók és hatékonyak.
Azért a süritett lpgés a süritett hidrogén nem egy liga.
Nem a műanyag a ritka hanem az akkuk alkotóelemei...........
Ellenben a szénhidrogéneket valahogy még csak csak elölehet állitani.
Az lpg-re is ezt mondták oszt mégis évtizedek óta használják, ezt nem látom megoldhatatlannak.
hát ezt tudjuk 😅 mint ahogy kőolaj sincs ugye annyi de azért 2000 évig biztos kiszolgálna még 😅
Te megszámoltad mennyi alapanyag van a földön vagy elhiszed amit mondanak. (gondolkodós) Valamiből minél kevesebb van annál drágább 😅
Pipi mint tudjuk nen okos. Csak sodródik az árral és igyekszik a döntései helyességét alátámasztani. De ez leginkább csak ugy megy neki hogy mindenki.hülye, minden más szar és mindenki rossszul gondolkodik 😁
Te meg legalább hülyébb nem tudsz mér lenni a sok oltástól.
Mondjuk ezt sejtettem 🤣
Nem tudjuk megfizetni?Hát nem pont az az érvetek mindig hogy pér év és ingyenbe van?
mondtam, hogy kár az írásommal vitatkozni úgy lesz ahogy leírtam a mazdának meg szerintem sosem szabadott volna semmilyen motort gyártania 😂 Csak az únió kínlódik vele? És te hol élsz az anktartiszon? 😅 Egyébként kína ami önmagában 2 európa is ezzel "kínlódik" (gondolkodós) és jó ki is veszi a pénzét belőle 😂
A japánok is abban hisznek.
egy átlag töltés villanytöltőn kb. 20-25 perc. nem olyan vészesen lassú nem kell fél napot ott szobrozni az autó mellett. De a cél inkább az otthoni napelemes ingyentöltés. Arra a hatótávra kell autót választani amihez kell és ne kelljen házon kivűl tölteni(ujjával nemet mutató) Most már egyre több futárt látok nagyméretű vellanyfurgonnal. 30+fától indulnak ezek az autók aztán még is megéri. (gondolkodós)
Persze hogy áthidaló megoldás. Ahogy a benzines is az volt 100 évig az elektromoshoz 😆
Aztán majd jön a teleportáció, vagy a repülő autók 😁, vagy ha ennél is jobban bekattan a Putyin, akkor 100 évig a föld alatt a maradék túlélőnek nem kell közlekednie sehova.
Lényeg hogy a foszillis energiahordozókon alapuló világ nem nagyon jön már vissza, mert nem éri meg. Ha az országok meg tudják termelni maguknak az energiát, nem akarnak az olajhatalmak csicskái lenni. Ez tisztán gazdasági kérdés, nem környezet védelem. Mellesleg várhatóan némileg jobb lesz a környezetnek is.
Milrt kéne hogy legyen?35ben még fogok tudni 0-km-est venni.Az mire 20 éves lesz......
Nem lesz kormos.