Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

csak nem tudom levágni mert ki kellene szedni a kádat egyik doboz vélhetőleg be lett vakolva és nem találom ahonnét leágazik
pedig már régen levágtam volna a fürdőkád földelést a picsába
Erre nem emlékszem mi a kötelező, de amúgy is ajánlott.
Az is egy értelmetlen baromság. És még káros is. De sokan fujják hogy kell. Pedig nem......
vagy csak edzettek vagyunk
a kád 20 évig rázott ha a csapot megfogtuk
ami azért fura mert kpe csövön jön a víz be és gázbojler van
ellenben a kád földelve van, vélhetőleg a nullával 😂
Gondoltam.Le is vert a víz mikor ezt megpendítették,mi?Egyből pörögtak a forintok......
Nedves helyiségre külön FI. Állítólag ez is szabály... szerencsére volt annyi kapacitás a csőben, hogy meg tudtam oldani utólag.
Pontosan. Manapság már nem csak a villanyórán van kismegszakító, az egész házra, hanem az az elvárás hogy minden aljzatnak külön legyen. És igen. Bazi nagy elosztó szekrények vannak manapság.

Amúgy faszság szerintem is, mert simán vannak már olyan okosító modulok amit beteszel a konnektor mögé, és kapcsolható, mérhető, vezérelhető külön. Persze a villanyszerelőnek jobb üzlet a külön vezeték.
Én annyira ezért nem rajongok, viszont a nagyfogyasztóknak kötelező külön áramkör. Lámpáknak is kell legalább egy külön, meg a konnektoroknak. Aztán minden áramkörnek külön Nulla és PE vezetőt is ki kell húzni az elosztóból, onnan kell csillagpontosan elágazni, nem elég csak a fázist elvinni mindenhova.
...vagy vinni par mazsa sittet, attol megul a kocsi es akkor konteneres mokust se kell fizetni. Egy pihenonel bekurja az arokba, ahogy kell es akkor meg pluszban a magyar elitnek tartozonak is erezheti magat egy kicsit :D
Megnéztem a ház gépészetét... szakmunka 😃. Kazán, padlófűtés. Hőcserélő a kazán mellett, cső hossz 1 m kb, az is műanyag - azért a visszatérőbe egy drága szűrő bekerült 😅 alig fért el a kazán meg a hőcserélő közé 😅 A kazán mellesleg padlófűtéshez optimalizált, mehetne direktben is az osztóra. Kombi kazán, egy 100 literes pufferbe tölti a melegvizet, sztem az is tök felesleges, 60 foknál úgysem lesz benne melegebb víz. 100 m2 a kecó, de van vagy 12 padlókör. Került a renccer valami 3 gurigába...
Barlang lakás és tábortűz is milyen egyszerű, de én többre vágyok azért ennél 😁
Nem voltak olyan jók régen sem ezek a dolgok.

A párazárót azért eszik oda, mert ha átmegy a pára a falazaton, ahogy szeretnéd, eléri a fagyhatárt, ott megfagy és szétmállik a fal. Ezért jó hogy a valóságban a téglafal sem "lélegzik."
A gipsz a gipszkartonban elég jó pára stabilizátor anyag. Teljesen jól működik.
Na-na. Tudok gipszkartonost aki villanyt is megszereli. Sőt, ács végzettségüt is.
Semmi. Csak az amatőrök csinálják. Csomó vezetéket el tudnak adni. Láncolni egyébként tilos, azt vélhetöen tudják.
baszod de aki eddig a kábelt húzta az nem látta, hogy mit csinál a mester 😆
Mert ezt így kell csinálni.
Az hogy 20 év alatt nem csapott nálatok agyon senkit a villany, leginkább a szerencsének köszönhető, nem annak hogy jó a hálózatod 😆
annak mi értelme van hogy hálószobában minden konnektor külön vezetékes?
ha zárlatos a vibrátor akkor a telefon töltése ne álljon meg?
mert a mosógép sütő meg ilyenek érthetőek
Láttam.ilyet a napokban is......rengeteg a feltörekvő okj-s villanyszerelő. Meg a sok munka miatt bátorságot érző droid aki eddig a valahol a kábelt huzta
nálam általában úgy van, hogy a "nagy" fogyasztók" vannak külön kettő felessel. Ez meg döntően a konyha és a fürdőszoba(kezeit széttáró)
De hát az így szaGszerű 🤣
https://www.villanylap.hu/hire...

Máskülönben nagy dolog a szabvány. Rátaláltam honnan lehet letölteni. Meg is vettem sok pénzért, aztán kiderült hogy mindent jól tudok magamtól is 🤣 alapvetően a józan észre épít.
hát ez nagy baromság 😅 mindennek külön vezeték akkor mindennek külön megszakítója is van akkor az ajtó felett van legalább 3 db 18 modulos szekrény 😆
eph-im vannak de azt a fém gázcsőre kötöttük(kezeit széttáró) Hogy mire jó azt nem tudom csak azt, hogy kell meg szerencsére nem drága 😅
Ez sincs így. Minek kéne 80fokos víz? Kollégának vályog háza volt, padlófűtéssel és hőszivattyúval, alacsony vízhőmérséklettel. Faszán működik. Annyi hogy a falaknak nagy a hőtehetetlensége, vagyis nem éri meg kikapcsolni a fűtést, mert több nap mire befűti.
Viszont kb. méter vastag vályog falnak a hőáteresztése gyakorlatilag passzívház minősítést teljesíti, tehát gazdaságos.

Annyi a baj ezekkel, hogy most a sok belpesti szójalattés grétatumberg rajongó rákapott erre, emiatt rohadt drága.
Értem a renccer működését elhiheted. Nekem a bajom azzal van, hogy létező egyszerű megoldások helyett minden túl van bonyolítva. Én egyszerű paraszti ésszel azt mondom, mindig az a jobb, ami egyszerűbb.
A régi mondáshoz tartom magam: nem az a tökéletes, amihez nem lehet hozzáadni, hanem az, amiből már nem lehet elvenni.
Páraáteresztés: az új házba (könnyűszerkezetes) a gipszkarton alá belül párazáró fóliát raktak - azt gondolom, a nevéből egyértelmű, mi a szerepe 😄 kívül meg az a fekete hab xar van, 10 cm. Szóval ezen a falazaton nem sok pára megy át! 😅
Az eph fontos dolog de sok.az idióta ezen a téren is. Sajnos ipari területen elég egy faszkalap műszaki ellenőr aki ragaszkodik a hülyeségekhez, többnyire a hozzánemértés miatt. A másik.gyötrelmes banda a katasztrófavédelem........
Egyébként a 10-es körbe eph minden tekintetben baromság eredménye lehetett.. nincs ekkora keresztmetszeti előirás
én csak arra emléxem vagy 20-25 évvel ezelőtt a rengeteg magyar felépítette a tengerparton a nyaralóját, majd később a horvátok ráfogták, hogy nem jó helyen van azt eldózeroltak több száz ingatlant(fejét fogó)
Persze ha most lenne ott 5-6 kiadó apartmanom biztos nem lennék kevesebb tőle 😆
elhiheted nem az én ötletem(szemeit körbeforgató)