Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

HA én lennék a munkáltató, illetve az illetőnek van egyéb jövedelme - kivéve mondjuk a jogdíjat és a bérleti szerződésből járó bevételeket - ilyen esetben a főállásból származó bevételeket egy - mint hajdanán a munkaképesség felülvizsgálati eljárás, aka leszázalékolás - további szakorvosi vizsgálat eredményéhez kötném.
nyugi, nem a súly lesz itt a legfőbb baj
még 3 év és újra jár a vonat utána majd a mozdony elintézi a gondot
Ekkora súllyal és bajokkal szerintem fizesd,kelleni fog hamar,és nem mész,visznek.Utána meg kiszámlázzák a rokonnak.
most mintha 10 ezer lenne havonta, az 2 zacskó bojli ára
úgy is maszekhoz megy az ember ha valami baja van, megfázáskor meg a patikába kell menni nem a dokihoz
évente nem költök 120 ezret dokira, elmúlt 10 évben voltam kb 3x
Mert sokat kell tanulni és a felvételi sem egyszerű na meg a nyomás, hogy ha nem sikerül a dipó akkor jelentős a visszafizetés és ezért sokan az első félévben otthagyják mert akkor még nem kell visszafizetni, ezért nincs mérnök se nagyon. Arról meg már évek óta beszélünk, hogy mekkora hazaárulók és tolvajok az elköltözöttek, alapból ezer éve nincs ingyenes egyetem, főiskola, még az államiban is fizetni kell ráadásul az nem sok hely inkább fizetős akad az elmenetel meg már rég nem csak a pénzről szól, de igazából veled vagyok, fizessenek nekem is a kitántorgott orvosok, mérnökök meg mindenki valamiféle hazafenntartási díjat mert hát mi tartjuk el a szüleiket élve vagy halva meg mindenféle jól hangzó ok miatt. 😄
Azt fizetheted magadnak nem nagy összegért havonta, 1-2 éve valami havi 7500 volt, egyik szomszédnőnek isbígy fizeti a férje évtizedek üta mert a nő nem hajlandó dolgozni, de így van tb-je.
Lényegében mindegy,hab legyen az a lényeg.ja,legalább volt lélekjelenléte,bár a motorháztetőt nem szabad felnyitni,legalábbis nem ajánlott mert hirtelen oxigénhez jut és ott indul be igazán.
A képzés kibaszott drága,és fizettetik a jelentkezővel,nem az van hogy képzik államilag,és lelép.
Olcsóbb az államuknak és a jelentkezőnek is ha elszívják a keleteurópait.
Nálunk a képzés jó,mostmár talán a megtartás is jobb lesz az új fizetésekkel.
A gond a reszketeg begyepesedett proffkkal vannak,akik a jatt miatt minden beteget megtartanak maguknak így nem tud a fiatal gyakorolni.
Bár nyugaton sincs a bevándorlónak előrelépés.Ha nekiáll végbéltályogokat műteni 60 évesen is azt fog mert minden előrelépő hely az őslakosokat illeti.
Fasza, akkor lényegében mindegy milyet veszek ? Nincs töltetben különbség?
Olyan ez mint a defektjavító, bekattant hogy kène egy, amíg fent van biztos hogy nem fog kellene de ha egyszer otthon marad akkor kelleni fog.
Kocsiban van palack. Haver autószerelő, minden próbakörre visz magával egyet. Egyszer nem vitt és kigyulladt a kocsi. Szerencsére jól reagálta le, kezdett büdös lenni a kocsiban, megállt, jött a füst, kinyitotta a motorhazfedelet, kicsapott a láng, gyorsan lecsapta, parketta és be az első traktoros telepre, kiugrott, kikapta a portád mellől a palackot, kipattintotta a fedelet ès befújta.
Pár vezeték meg a motorterfedél hangszigetelése égett meg egy kicsit.
Hab,bírják a rázkódást.Lehet venni 0.75öst,azt jobban el lehet suvasztani ide oda,inkább ebből próbálnék elrakni mondjuk kettőt,vagy amennyit lehet.Igazából minél több annál jobb.
Ja,meg ha elcsúszik otthon a fürdőbe.......Szóval azt is el kéne kerülnie.De te is leírtad,nem feladata.Tehét találkozni sem fog ilyennel a munkájából adódóan.
Hagyd ezt a debilt, inkább azt mond meg milyen tűzoltókészüléket lenne érdemes felrakni motorra ? Kis palack. Mennyire bírják a rázkódást? Biztos ami biztos alapon felkötöznék egyet valahova a bukócsőre.
Nem feladata, de ha felszólítja, az meg erre a sarokba löki, akkor... 😄 de mondom, a te példád.
Mert annyira jóltartott és elbizakodott birkák élnek ott, hogy már dolgozni se akarnak. Liberalizmus, na... Egyébként szeretik a magyar, lengyel, stb. dokikat, mert azok MEGOLDJÁK a problémát. Mesélte, hogy az ottani sebész, ha nem olyan a cérna, mint a könyvben, már felteszi a kezét, hogy ő így nem vállalja... a magyar meg megcsinálja, mindenképp. Mert mi a szocializmusban így szocializálódtunk - nem volt semmi, csak az eredmény volt elvárva. na a nyugati pógár sose így gondolkodik.
Osztrákban voltunk egy panzióban, magyar gondnok srác mesélte, hogy ott már erre a munkára sincs ember, mert az osztrák ezt már alantasnak tartja. A magyar meg dalolva csinálja 😃
A te példád volt, nem az enyém... azt mondjad már inkább, mennyi ideig volt táppénzen?
Arról nem beszélve hogy a teremőrnek nem feladata a testi kényszer alkalmazása,ő max csak felszólít.Nem véletlen van hogy ezek a személyek általában csökkentet munkaképességűek,ha már ebbe kötsz bele.
Igen,te vagy a hülye,mert már megint mit ragadsz ki?A kéztörést meg a teremőrt.
de ha ott kint fasza a fizetés miért nincs doki?
Van egy ismerős, sebész. Havi 4-5 napot dolgozik Svédországban, szépen megél belőle itthon. Mondta, hogy kint az új műtő, minden a legkorszerűbb, csak orvos nincs... innen kimegy, szállóban lakik, pár nap alatt megcsinál 8-10 műtétet, oszt' csá. Szóval ott is sorban állnak a népek az orvosra 😁
táppénzes papíron régen fel volt tüntetve meddig mászkálhat
csak doki, kezelések gyógyszertár bolt
pár éve ezen változtattak valamit
kiskőrösön egy hónapot vársz
ma kért asszony az anyjànak júni 23-ra kapott
aki elvégezte az orvosit vagy egyéb más iskolát kötelezném arra hogy annyi adót fizessen be amennyibe az iskola került, utána mehet amerre lát
amíg ezt nem teszi addig csak simán tolvaj
persze mellette hazaáruló is de ez most nem ide tartozik
Itt már csak az a kérdés, mennyi az a "gyógyulási időszak"?
Aha, elmész a gyógyuló kezeddel teremőrnek. Jön egy részeg, ki kell vezetni, megcsavarja a kezed, hopp, késik 1 hónapot a gyógyulás. Vagyis nem tettél meg mindent a felépülésedért - a cég meg fizesse a táppénzt tovább, mi?
...és én vagyok a hülye... 😅
Nálunk 28 ezres városban van vérvétel (labor) másnap... és még protekció sem kell hozzá. Orvos meg egyszerűen kevés van, pedig jó a fizetés - de nyugaton még jobb. Elszívják a képzett munkaerőnket, 🙁 de ennek az egyén örül, a társadalom meg rosszul jár.
A tiedet nem tudom.
Csak ezt.