hát most én is ezt teszem (kezeit széttáró) Vannak ilyen szellőzők az ablakokon amit lehet venni, beépíteni, mondjuk nagyon nem olcsó. Az valami nyomáskülönbségre nyit zár vagy mi a tököm most rakattam fel kettőt 50 ezer volt(fejétfogó)
Kitalálnak mindent az új építésekre... nem jó az, ami jó volt 100 éve. Persze, energia meg minden, építtetik az emberrel a 15 centis műanyaggal burkolt házakat, oszt' belül meg penészes lesz minden - és mint tudjuk, a penészes levegő jót tesz az egészségnek 😁
Még a 38-as lukacsos téglás házat is leszigetelik, pedig az már magában elég jó.
ipari betápoknál se szoktam látni földelést, valamit egyszer mondott az egyik villanyász hogy x vezeték átmérő felett nem kell
végülis a nulla is föld....
nem szeretem ezekrt a nullákat meg a földeket múltkor is belekeveredtem a dolgokba aztán az egyik fi mindig levert
nem könnyű úgy villanyt szerelni hogy hülye az ember hozzá
amúgy az invetter nulla benenrzet arra a sínre kötöttem ami a kimenet volt aztán hálózatról ment is de ha napról mentünk lebaszott a fi mert az inverter valamit csinál hogy ne menjen az áram vissza
mist már van 3 fi a lakásban meg vagy 15 kismegszakító
az eddigi 3 kismegszakítóhoz képest egész nagy előrelépés
ja és nem ráz a kád, el se tudom képzelni miért rázott 20 évig, szerintem szar volt a földelésünk
nem tudom, hogy itt a magassági korlát e ami lényeg? Kisbuszokra van rakva furgon ebben nincs(kezeit széttáró) De lehet, a kisbuszhoz kell venni a furgont is(kezeit széttáró) Meg mi az a faszság, hogy a magasság számít? nem férek be alagútba vagy mi a faszom ez a magassági korlátozás? nem a súlyt kellene figyelembe venni?
Fóliát sem kötelező használni,csak célszerű.Szóval hibának nem nevezhető.Ha nincs beépítve ha nem alacsony a dőlésszög ha nem nagyon tagolt a tető akkor elhanyagolható.
Mert azt gondoltam volna, hogy a földből kijön a kábel, a dobozból meg megy a légvezetékre, mert pl. az utca többi részén még nincs földkábel kiépítve és oda légvezetéken megy a villany. Van ilyen.
De akkor rossz irányba mentem. Nagyon az oszlop volt a kép fókuszában, ott kerestem a hibát.
Ja,az volt a kérdés hogy I. vagy II. a fizetési kategória.Mivel 1900 a határ így feltételeztem hogy nem tudod hogy az 1895 több vagy kevesebb mint az 1900,mert ha tudnád akkor nem kérdezted volna.
miért kellene kábelnak a föld felé menni?(gondolkodós) Ha a földben lenne a kábel akkor a becsatlakozás is lehetne a földben nem kellene villanykaró. A földelés meg minden házon egyénileg van kialakítva(kezeit széttáró)
Még a 38-as lukacsos téglás házat is leszigetelik, pedig az már magában elég jó.
végülis a nulla is föld....
nem szeretem ezekrt a nullákat meg a földeket múltkor is belekeveredtem a dolgokba aztán az egyik fi mindig levert
nem könnyű úgy villanyt szerelni hogy hülye az ember hozzá
amúgy az invetter nulla benenrzet arra a sínre kötöttem ami a kimenet volt aztán hálózatról ment is de ha napról mentünk lebaszott a fi mert az inverter valamit csinál hogy ne menjen az áram vissza
mist már van 3 fi a lakásban meg vagy 15 kismegszakító
az eddigi 3 kismegszakítóhoz képest egész nagy előrelépés
ja és nem ráz a kád, el se tudom képzelni miért rázott 20 évig, szerintem szar volt a földelésünk
akkoriban szigetelés nem kellett
De akkor rossz irányba mentem. Nagyon az oszlop volt a kép fókuszában, ott kerestem a hibát.