Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát most én is ezt teszem (kezeit széttáró) Vannak ilyen szellőzők az ablakokon amit lehet venni, beépíteni, mondjuk nagyon nem olcsó. Az valami nyomáskülönbségre nyit zár vagy mi a tököm most rakattam fel kettőt 50 ezer volt(fejétfogó)
kawának még földelése sincs villanyszerelő létére, mit vársz tőle, hogy majd tudja, hogy kell e párazáró fólia a cserép alá 😂
Nyugi, a kasszánál kiderül! 😁
neked nincs földelés a házadban? nekem mindenhol van(kezeit széttáró)
helyes(meghajlós) Akkor az enyém melyik?
Kitalálnak mindent az új építésekre... nem jó az, ami jó volt 100 éve. Persze, energia meg minden, építtetik az emberrel a 15 centis műanyaggal burkolt házakat, oszt' belül meg penészes lesz minden - és mint tudjuk, a penészes levegő jót tesz az egészségnek 😁
Még a 38-as lukacsos téglás házat is leszigetelik, pedig az már magában elég jó.
ipari betápoknál se szoktam látni földelést, valamit egyszer mondott az egyik villanyász hogy x vezeték átmérő felett nem kell
végülis a nulla is föld....
nem szeretem ezekrt a nullákat meg a földeket múltkor is belekeveredtem a dolgokba aztán az egyik fi mindig levert
nem könnyű úgy villanyt szerelni hogy hülye az ember hozzá
amúgy az invetter nulla benenrzet arra a sínre kötöttem ami a kimenet volt aztán hálózatról ment is de ha napról mentünk lebaszott a fi mert az inverter valamit csinál hogy ne menjen az áram vissza
mist már van 3 fi a lakásban meg vagy 15 kismegszakító
az eddigi 3 kismegszakítóhoz képest egész nagy előrelépés
ja és nem ráz a kád, el se tudom képzelni miért rázott 20 évig, szerintem szar volt a földelésünk
nekünk az építési dokumentumban benne volt a párazáró fólia, pedig kb 25 éve kezdtünk neki
akkoriban szigetelés nem kellett
A tetőfólia nem előírás, a szigetelés igen.
Megint nagy hülyeséget irtál.....a földelésről meg végképp blődséget...
Ha kicsi az eresz a falat veri az eső...ezt a régiek is tudták már.....
Az,csak a tav is fele a tiednek.Szerintem menj erre,es a D8 magistrale uton lathatsz kanyarokat,az ujdonsag lenne neked. 😆
Pár száz évig azért csak cserepezték a tetőket fólia nélkül... csak manapság urizálnak vele 😁
Szerintem elég egyértelműek a kategóriák.
Ha a szemed nem csak azért lenne, hogy legyen miből kimosni a csipát reggelente, látnád, hogy a "kisbusz" ikonban ott van , hogy <3,5t, vagy >3,5t...
fóliát mostanság szigetelés miatt is tesznek. Az én házamon nincs fólia de amit vettem 20 éve épült házon már pl. van mert előírás volt.
nem tudom, hogy itt a magassági korlát e ami lényeg? Kisbuszokra van rakva furgon ebben nincs(kezeit széttáró) De lehet, a kisbuszhoz kell venni a furgont is(kezeit széttáró) Meg mi az a faszság, hogy a magasság számít? nem férek be alagútba vagy mi a faszom ez a magassági korlátozás? nem a súlyt kellene figyelembe venni?
Fóliát sem kötelező használni,csak célszerű.Szóval hibának nem nevezhető.Ha nincs beépítve ha nem alacsony a dőlésszög ha nem nagyon tagolt a tető akkor elhanyagolható.
Mert azt gondoltam volna, hogy a földből kijön a kábel, a dobozból meg megy a légvezetékre, mert pl. az utca többi részén még nincs földkábel kiépítve és oda légvezetéken megy a villany. Van ilyen.
De akkor rossz irányba mentem. Nagyon az oszlop volt a kép fókuszában, ott kerestem a hibát.
Ja,az volt a kérdés hogy I. vagy II. a fizetési kategória.Mivel 1900 a határ így feltételeztem hogy nem tudod hogy az 1895 több vagy kevesebb mint az 1900,mert ha tudnád akkor nem kérdezted volna.
miért kellene kábelnak a föld felé menni?(gondolkodós) Ha a földben lenne a kábel akkor a becsatlakozás is lehetne a földben nem kellene villanykaró. A földelés meg minden házon egyénileg van kialakítva(kezeit széttáró)
de kilóg amennyire kell látszik a képen. Arra megy rá egy vízelvezető csatorna azt hallelúlja jóidő(meghajlós)
ez nem retyó ne degradáld(ujjával nemet mutató) ez pezsó(meghajlós)
A fólia hiány a jó megoldás. Az, hogy SZERINTEM a tető síkja nem lóg ki a fal síkjától jobban, hát... az csak fura.
már nem emléxem de biztos nem az, hogy az 1895 e a több vagy az 1900 😅