Na de ha a boltba mész, mindig viszed az összes pénzt? Vagy kiveszel valamennyit és számolsz, hogy elég legyen, pontosabban ne rakj többet a kosárba, mint a nálad lévő kp?
A bankszámla/bankkártya egy szolgáltatás. Az, hogy a patás szándékosan lenullázza, hogy stadion legyen belőle, azt most hagyjuk meg a fórumon a hülyéknek.
Tehát ha szolgáltatás, annak ára van. A máról holnapra élőknél nem túl sok, ez kétségtelen, de még ott is.
Az, hogy pl. a kötelezőmnél az utalást/díjlevonást és az elektronikus kapcsolattartást választottam, a bankkártya éves díja bőségesen megtérült. Hogy nem kell a csekkel sorban állnom, idő, parkolás vagy akármi, megint csak farag a költségekből annyit, hogy azt mondhassam, az éves díj és az élethez szükséges dolgok intézésének költsége: LEGYINTÉS.
Ha mondjuk kp.-ben gondolkozom akkor való igaz kamatom sincs persze így sem ahogy a többségnek sem mert hát megtakarítás nincs csak valamivel több van a számlán mint a fizetés ami minden hónapban elfogy így a számka inkább bukta a kp.-hez képest mert annak díja van míg a hasitasinak nincs ha meg akad megtakarítás akkor állampapír vagy más biztosnak tűnő (amennyire valami biztos lehet) befektetés vagy arany esetleg bankban értékmegőrző, de ugye jelen esetben a bankszámla létének a jogosságáról van szó ami adott esetben annak aki nem használná csak lehúzás.
Ha ellopják-elveszted, szinte azonnal letilthatod a kártyádat, pk-nél ez nem megy. Ha egy kiló kenyérnél drágábbat veszel, mondjuk egy motort, akkor vagy előveszed a cihából a kamatozatlanul ott fekvőt és kitömve mész vásárolni? Ingatlant? Igen akkor már kártya, de akkor meg minek ez is meg az is?
A motorod a boltban x millió, de webboltban meg akciósan 80% x millió, Akkor? Utánvét?
Valóban VAN lehetőség, hogy nincs működő terminál, vagy meghal a bank. Mondjuk ilyenre nem emlékezem, de így repülőre/motorra sem fogok ráülni, mert az felborulhat. Ettől függetlenül van értelme a NEM virtuális pénznek, csak más okból.
Takán mert az a kezemben az enyém? A számlán lévő még annyira sem hisz bármioyen banki gond van bármely okból akkor semmim sincs még annyi sem, hogy egy kg. kenyeret vegyek, miért van bármelyikünknél akár csak 10ft. vagy 1€ is? Mindenki járt más úgy, hogy épp nem működött a terminál vagy hasonló (előző héten pont benya kúton nem fogadták el a kártyát és csak egy ezres volt nálam és alig értem el a következő kutat) és akkor mit csinálok kp. nélkül?
Az, ebben egyetértünk, a tv. szerint jogom van kp.-ben kapni a fizetésem, de mégsem hajlandóak őgy adni hanem csak utalva, most új helyen kezdek és felvetettem ezt és nem megy pedig szívesen megszüntetném a számlámat.
A papír alapú üzletelések ritkán mentek a (net-) bankon keresztül, de van benne igazság. A milpengő az bankó volt a papír alapúnak egyik megjelenési formája, de csak az egyik. Ha mondjuk én valami ilyenben gondolkodnék, valszleg beleírnám, hogy az érték a az aktuális valami (arany, kenyér, benzin, akármi) akárhányszorosa, így az üzlet értékéke is így számítandó.
A jóságos eu NEM fog megvédeni, te is, én is tudom.
de olyan fegyvert nem az éhező nyuggerek ellen vetnek be
amúgy a kard mindig minden körülmények között használható, az extra fegyverekhez meg mindig kell ez-az ami nem feltétlen akad a polcon korlátlanul
"a villanyos pénz meg úgy eltűnik mintha sosem lett volna" - mivel hogy tényleg nem is létezett soha 😃 de ennek a témának a kitárgyalása itt reménytelen 😅
Jön majd Bléd, Levi vagy Pipi, és azt mondják: "dehogynem létezik, hisz ő kapott róla kivonatot hóvégén, és hogy én hüjje vagyok 😁"
...de csak mert egy évezrede még nem volt netbank 😁 Anno a milpengők is szépek voltak, de egy doboz gyufát se adtak érte.
Kötelezvény? azt is baxhatod, ha bukik az államrend... egyedül a cserekereskedelem meg az arany fog működni. Meg a fegyver 😦 de ne legyünk ennyire borulátóak. A jóságos EU megvéd minket...
Addig vagy boldog, amíg azt hiszed, hogy csak annyi, amennyit gondolsz. Biztosan nem minden másodikban, de...
És jelzem, én már láttam olyan fegyvert is, amiről te azt hiszed, csak a sci-fi filmekben van, legalábbis ami a célzással kapcsolatos szerelék van rajta.
A macsétás, kiéhezett hordát majd máskor beszéljük ki.
ilyen nem sok embernek van, és akinek van/lenne az se feltétlen használná
pl hiába van itthon néhány kard, plusz az enbereket se nagyon kedvelem ennek ellenére nem tudnám elképzelni hogy megyek karddal a boltba és vagdosom le a nyuggereket hogy tudjak enni
még mindig lesz a kezedben pár színes papírlap amivel legrosszabb esetben be tudsz gyújtani a kályhába
a villanyos pénz meg úgy eltűnik mintha sosem lett volna
amúgy ezek valószínűtlen dolgok, de az ami a ruszkikkal megesett bárkivel megeshet
nem kell messzire menji a szomszédos soktvadkerti takarékbál is elúszott pár milliárd villanyos pénz
aki oda betette és elveszett nagyon bánja hogy nem a kert végében ásta el....
pont ezért írtam kisboltot
mindenkinismer mindenkit aztán majd beírja a gépbe
de ha egy napvihar elpusztítvpár ezer műholdat lényegtelenné válik az online kassza 😂
A nyomtatott papirnak evezredes hagyomanya van. Nem kell feltetlen bankora gondolno, lehet kotelezvenyre, elismervenyre, dtb, amit - kotelmekkel petsze - de lehetseges a banko helyettesitesere is hasznalni. A penznek a konvertalasban van nagy szerepe.
Kisebb látni valók