Igazad van Sanyi,erre nem is gondoltam. 😀
Egyébként ha a teherautò massziv 60-al megy,nem elözöm meg.
De kb. 10km-en keresztül ment elöttem a megengedettnél 10-el lassabban.Màr idegesìtö volt,àllandòan jöttek szemben,csak èpp a vadkamerànàl volt szabad a pàlya 🤓
Csak hogy te is megértsd,mert úgy látom nem megy segítség nélkül.A kép készítőjének az volt a kérdése hogy az alábbi képen kit fotózott a kamera a fotó készítésének időpontjában
"A"; válasz:a kép készítőjét,
"B"; válasz:a szemből érkező gépjárműveket,
"C" válasz:mindkettőt.
Te ugye a "c"választ erőlteted.
Te nem érted!Hát ne legyél már hülye!Nem ez volt a kérdés!!!!!!!Az volt a kérdés hogy a kamerához képest ebbe vagy abba az irányba méri a járművek sebességét.
Szerintem a hazai rendszer is csak egy irányba tud mérni. Beállítás kérdése hogy távolodót vagy közeledőt. Ezt abból gondolom hogy az új még be nem üzemeltek promovideójában nagyon mondták hogy ez már tud egyszerre mind a kettőt mérni.
Nem érted, hogy mindent vesz? Ha látja a szembe jövőt, akkor pont úgy látja az erről elhaladót is - csak azt hátulról. Nem igaz, hogy ezt nem fogod fel... Azt gondolom, vágod, hogy a kamera kb. 24 kép/sec-el tud venni, és minimum 60 fokos szögben lát. Na most ez 0,4 mp/kép, ez alatt a mérés is megvan. Magyarán: ami a képen van, arról mért adat is van. Mind1, merre megy. Ezt a FÁMA III is már 15 éve tudja.
Ha,ja.csak mivel....ha egy kicsit látnál is nem csak néznél,akkor megfigyelhetted volna hogy a kamera szögéből adódóan a közelebb eső fele nagyjából az erdő vagy ami van az út szélén,arra néz,nem az útra.Így elég egyértelmű hogy ez merre figyel.Szóval de,így képzeld,mindjárt lehet tudni hogy merre vesz.Mert hát az út széle felé nem írányítják,talán még e is tudod hogy miért nem.....
Ismerős a sztori.Mi 9 motorral rongyoltunk mint az állatok.Aztán lemeszeltek és 150€/fő+jogosítvány bevonással indítottak.Kb félóra alkudozás után megelégedtek fejente 10€-val ... Nem is korruptak :)
Akkor ebből a szempontból előny hogy nem Uniósok,viszont a Bosnyák-Horvát határ előtt 50percet araszoltunk.Egy BMW-s fickóval még a pótkereket is kiszedették a csomagtartóból.Tőlem csak annyit kérdezett:"cigarette"?
Na így. Ők is erre álltak rá mint nálunk, szednek ki közvetlenül utána. Helyben lehet alkudozni 😂 telefonos fordítóval el lehet beszélgetni, a lényeg hogy te sietsz haza vagy a szállásra, van nálad egy kevés kp de nem szeretnél menni sehova postára vagy rendőrségre.
Ha akartak volna akkor megbüntetnek, mi sokszor égettünk el előttünk, szartak ránk. Aztán egyszer szemből mért, 60-as tábla, hosszú kocsisor, este 9. Kiszedtek, mutogatott egy képet amin nem is mi vagyunk és mondta hogy 50euró per fő. Mi hárman voltunk, ketten fizettünk. De 40perc dumcsi után 50eurót fizettünk ketten, megmutogatta milyen motorja van, a kisgyerekeit, a síelést. Jóhaverok lettünk 50euroért 😂
Azonnal, a határnál sem szednek ki a bosnyákok. Ha ott közvetlen utána kiszednek akkor megkapod a büntit, alkudni kötelező.
Ők egyelőre nem küldik ki, nem uniosak szerencsére.
Nekem osztrákoktól 1 hét múlva jött a papír. Nem sok pénz volt, tizenegy-kettő, de ha nem csöngeti be az ember, bekerül a frsz az adatbázisba, és legközelebb szopatnak, ha kimész.
Azt próbáltam elmagyarázni neked, hogy technikailag mind2 irányt tudja mérni és rögzíteni, egy időben. Hát nem sikerült 😄
Azt, hogy akkor éppen mit vett, mit mért, senki nem tudhatja, sőt te se, főleg abból, merre áll a kamera 🤣
Már megint előbb okoskodsz mint hogy értelmeznél.A kérdés az volt hogy a kamera azt vette amerre megy vagy ahonnan jött.A kamera szögéből az látszik egyértelműen hogy azt veszi amerre megy.Szóval nem tudom te mi a szarért véleményezed mikor még az értelmezés sem ment.
Egyébként ha a teherautò massziv 60-al megy,nem elözöm meg.
De kb. 10km-en keresztül ment elöttem a megengedettnél 10-el lassabban.Màr idegesìtö volt,àllandòan jöttek szemben,csak èpp a vadkamerànàl volt szabad a pàlya 🤓
"A"; válasz:a kép készítőjét,
"B"; válasz:a szemből érkező gépjárműveket,
"C" válasz:mindkettőt.
Te ugye a "c"választ erőlteted.
Ha akartak volna akkor megbüntetnek, mi sokszor égettünk el előttünk, szartak ránk. Aztán egyszer szemből mért, 60-as tábla, hosszú kocsisor, este 9. Kiszedtek, mutogatott egy képet amin nem is mi vagyunk és mondta hogy 50euró per fő. Mi hárman voltunk, ketten fizettünk. De 40perc dumcsi után 50eurót fizettünk ketten, megmutogatta milyen motorja van, a kisgyerekeit, a síelést. Jóhaverok lettünk 50euroért 😂
Ők egyelőre nem küldik ki, nem uniosak szerencsére.
Azt, hogy akkor éppen mit vett, mit mért, senki nem tudhatja, sőt te se, főleg abból, merre áll a kamera 🤣