Ezt mondjuk februárban még nem tudtad te se hogy esni fog. Tavaly ilyenkor a meleggel több bajunk volt.
A kompjegyet egy hónappal előtte se tudod megvenni, nem hogy egy héttel.
Ez nem autópályán egyenesen nyelezés napsütésben 😁
Szerintem a vállalkozósdi nem a geciséggel függ össze, hanem a tevékeny melóval. Ugyhogy te ezért nem vagy vállalkozó, mert akkor mindennap dolgoznod kéne munkaidőn túl is:))
Nalam meg megnezes utan is el tudja baszni,csak egyszeruen nem figyel a bejarat mereteire.
Nekem kell rakerdezni.
Ezt egy kep alapjan szerinted bekalkulalja?
Soha a büdös életbe nem vennék kanapét úgy hogy nem tudom kipróbálni. Szarabbnál szarabb fosokkal van tele a piac, nagyon nehéz normálisat kifogni megfizethető áron.
Az egyedi tényleg drága, sokan nem is tudják megfizetni. Szerencsére még mindig vannak akik megfizetik a jót.
Latom ebben IS profi vagy.
Egyreszt a minosegi egyedi az kb a minosegi szeria duplaja,1,5-ketmillo vs. 800-1m.Ha ez mindegy akkor nekem nyolc.
Az ülőgarnituranal pont siman lehet rabaszni láttatlanban.
Egy tamladőléstol szar lesz az egesz.Neves gyartonal tapasztalat,elso kezbol.
Ez kb 30 eves tapasztalat,de gondolm a vallalkozoi-munkáltatói-butoreladasi tapasztalataid ezt megcafoljak.
amúgy a maszek bútorbolt egy szoci továbbgondolt csökevény
hideg dohos terek, villany alig, zsúfoltság maximumom, teljesen depresszióba esik az ember mire körbenéz
minden szart rendelni kell, heteket várni rá
ikea sokkal faszább, légkondi, nagy fényes terek, és a kaja se szar
Nálunk már szerintem nincs is bútorbolt.Mi a picsának?Olcsónak ott a jysk,normális bútornak meg van a bútorasztalos aki elkészíti a kívánt bútort a kívánt minőségben.Ülőgarnitúrát lehet rendelni,azzal azért nagyon nem lehet mellényúlni,főleg ha minőségít választ az ember.
a 2 nő valószínűleg járulékostól nem visz annyi pénzt el, mint gödöllőn egy férfimunkaerő nettó. Az is valószínű, hogy nem kell kipengetni minden hónapban 1,2-1,3 millát bérleményre nekik. Szóval 2 bolt sem egyforma. Az meg, hogy egy jó alkalmazott aki kitanulja a szakmát és idővel konkurenciává válik az egy fájó de gyakori jelenség sok ilyet tudok. Nem annyira fekete és fehér egy vállalkozás, mint ahogy ezt te gondolod én értem zotyát minden problémájával együtt. Ha annyira szar lesz az egész neki is lehet egyszer el kell gondolkozni, hogy abbahagyja az egészet és közel hasonló pénzért elmegy alkalmazotti szférába, ahol van szabadidő és töredéke a stressz. Persze az ember amikor több mint 30 éve benne van már valamibe közel az 50-hez nehezen vált nagyon át kell gondolni de a számok majd mutatják kinek mi éri meg(kezeit széttáró)
évekig úgy dolgoztam hogy sosem tudtam mennyi lesz a fizetés mindig meglepetés volt az utalás összege, volt hogy 3 nap túlórával kevesebb volt mint utána túlóra nélkül
én azért nem vállalkozok mert nem vagyok geci, ahhoz az kell 😁
de amúgy azért, mert én túlságosan kényelmes vagyok jobban szeretem azt hogy kettőkor melónak vége és utána nem csinálok semmit sem, minden hétvége szabad, többnyire a péntekek is, volt hogy hónapokig nem dolgozam havi 3-4 napnál többet
én akkor vállalkoztam volna maximum ha 50 évesen el tudtam volna menni "nyugdíba" de ilyen ötlet nem volt a tarsolyba. ahol meg megszakadok és nincs időm mint neked az meg full szopó, nekem ettől több eszem van, inkább járok a szaros asztrával még 20 évet de nem rokkanok meg azért hogy tudjak venni egy újat
Olyan no tudod mit hogy kell csinalni masnak hogy nem is ertem miert nem vagy vallalkozo.
Mindenre megvan a kesz tuti recepted.
Az elso peldad volt sokaig,a madodik van most.
Egyikkel sem volt tobb penzem,a masodikkal kevesebb az ideg picit.
Azert te nem lehetsz annyira hulye hogy fel ne fogd az x piacot felosztva kettore az boltonkent ne lenne kevesebb mint egy boltra.
Tehat nem nalad van a hiba.
Te elmennel dolgozni olyan helyre ahol azt mondjak kapsz havonta 100e-ret,de ha jol megy a bolt akkor megvan a 3 kilod.
Ugy hogy havonta valtozik.
Tehat 3 honapban lesz 100-ad,majd van ketto ahol 200-250,ezutan van megint egy 100 es a vegen ket gyengebb 200,no es esetleg ha megfeszulsz julius es december 3 kilo,de akkor annyi a dolog hogy nincs szabadnap?
Akkor ennyit a xx. Győrújbaráti motorostalálkozóról ! Még eddig ez az első amit kikellett hagynom ! Sajnos ! Bezzeg ha lett volna egy biológus ismerős aki megtanított volna kopoltyút növeszteni !? 🤔
te veszed fel az embereket, ki kell szűrni a problámásokat, pl volt olyan cég ahová hívtak hogy a munkaidő kezdet 8 óra a vége meg bizonytalan, van hogy 2 óra van hogy este 10, nekem ez nem teteszett így ment oda más
a lopásokat meg ki lehet szűrni egy jobb rendszerrel
"De volt olyan boltos akinel kitanulta a szakmat,beszerzesi kapcsolatokat s siman ranyitott.Ez az okosabb hasznalhato ember."
ha ő alá tud vágni a cégnek akkor ott valami hiba van...érdekelté kell tenni hogy a cég jól működjön
szerszámokat meg ki kell adni neki aztán ha elveszik akkor le kell vonni
egyszer a buzi románoknál a munkaidőm 80% arra ment el hogy a szerszámokat nézegettem mikor melyik akarja elvinni véletlenül.....
nálunk az egyik bútorboltban(putri kiskőrösön kettő is van) van egy öregasszony meg egy huszonéves nagykörmös kismuff, és egyik sem a tulaj, fel sem fogom hogy neked ez miért nem megy és tuti tizede forgalma van mint neked
a másik bolt családi vállalkozás, az ember van ott többnyire meg néha a felesége, hétvégente a gyerek néha besegít
esténként meg az ember meg a gyerek szállt ki 1-1 kanyart meló után, ezektől vettük a kanapét mert lusta voltam cipekedni, ezek meg elhozták és behozták pár ezerért
Ahogy a mondás is tartja"nem azért adok tisztességes fizetést mert sok pénzem van,hanem azért van sok pénzem mert tisztességes fizetést adok"
Szóval kis pénz,kis foci.Gondolom a bútorboltos is úgy gondolta hogy szarér hugyért is talál jó és lelkes munkaerőt.
Nem,nem ugy van.
Volt olyan munkatars aki siman otthagyott a madik kettovel mert ment a busza,elotte meg volt ideje ebedet fozni maganak delelott,nem kellett megszakadni,a masik meg fusiban kisebb cuccokat munkaidoben kiegesziteskent fuvarozta a vevoknek,az is lekoszont mert a gyerekek,mi meg vettuk le az arut a harmaadikkal.
Ő jo volt,ra mertem bizni a kocerajt barmikor,meghalt jo regen,a masik meg nyugdijas.
De volt olyan is aki utolag visszahallgatva jo uzletet kotott kisebb cccokkal.
Olcsobban adott dolgokat vevonek,a kasszaba nem kerult penz.
Masik boltostol hallottam hogy millios konyhakat arultak.
Ja az alkalmazott mellette meg leszervezett sajat reszre ugyfeleket a bolt kapcsolatain keresztul.Es amikor a tulaj rajott megsertodott hogy hogy kepzeli azt csinal amit akar.
De volt olyan boltos akinel kitanulta a szakmat,beszerzesi kapcsolatokat s siman ranyitott.Ez az okosabb hasznalhato ember.A legtobbje atbasz.
Es van az akinek 0-8 ban mellette kell lenni es elmondani hogy emeje a jobb kezet,bal labat egymas utan mert ha nem teszed megall es max a telefonjat bökdösi.
Folyamat ehagyjak a szerszamokat,es ha valami torik serul sosincs felelőse.Stb.
Nos tisztazzuk,annyi penz van amennyibol a csalad tisztessegesen megel,tovabba ha egy mosogep,tablet,kocsi elromlik nem okoz problemat venni vagy javitani,x6 bmw meg nizzaba nyaralni nem fogok.
Az alkalmazott meg a 80-90% olyan mint te,lusta,a leheto legtobb berezes mellett a leheto legkevesebb munkat vegezne,es meg ugy is csak a fikazas,furkalas menne hogy milyen szemet soher a gazdag vallalkozo.
Tudom mert tiz evig 5 hasonlo mihaszna volt akit eltartottam.
Na erre egyreszt nincs fejenkent havont 5 kilo,meg nem is kivanom ezt a fajta ideget.
Mondhatnam hogy probald ki de attol te lustabb vagy.
A masik hogy ha azert ezt ki kene fizetnem hogy elmenjek nyaron 10 napra gyorsan kifogynek a forgotőkéből,annyit nem hoz egy boltban asitozo lehuto sajnos.
Ez egy olyan mozgo tomeg hogy ha egyszer megallitom mert bezarok akkor nem inditom el.
Tudomvan minimum 20 olyan ismerosod,kapcsolatod aki megcsinalja.
Nem itt nem ilyen.
A kompjegyet egy hónappal előtte se tudod megvenni, nem hogy egy héttel.
Ez nem autópályán egyenesen nyelezés napsütésben 😁