az keszeg. A kárász olyasmi mint a ponty csak kisebb. Az íze kicsit más de nem rosszabb. Mondjuk én se ezt se azt nem eszem évente megeszem kb. 3 hekket azt viszont venni kell még soha nem sikerült fognom(kezeit széttáró) Még a balatonban sem pedig van balatoni hekk(kezeit széttáró)
10 ezer körül beszélgetnek méterenként errefelé. Nekem a 40 méteres kerti kutam 4 kila lenne (gondolkodós)
Úgy, hogy ha van erre alkalmatos szerkezeted, tapasztalatod jobb ha letörlöd a port róla azt neki állsz a bérfúrásnak(gondolkodós)
40 azaz 40 mm átmérő. A mélység is nagyjából annyi kb.40-45 méteren van a víz ebben a régióban(kezeit széttáró)
igen 40.es pvc cső asszem az 5/4 hüvelyknek felel meg(gondolkodós) szóval 5 negyedes cső(kezeit széttáró)
na szalonnát azt heti szinten fogyasztunk többször is(meghajlós) De lehet azért mert a hűtőajtóhoz közelebb esik mint a kefír(gondolkodós) A kefír mindig a szalonna mögött van nálunk azt ha már megfogtam a szalonnát lusta vagyok benyúlni a kefírért 🤣
kisnyugdíjas volt, ennyire volt pénze(kezeit széttáró) te meg ezért leszólod? Helyedben szaladtam volna azt egy fej káposztát feltettem volna a szalagra és kifizettem volna a bácsinak. Akkor kellett volna írnod meg is tapsolunk(meghajlós) Mondjuk a pénztáros is mondhatta volna bácsi ezt ne fizesse ki a cég ajándéka(kezeit széttáró)
Mi most a sógorral merenyén addig jutottunk az első nap, hogy a 2 sátrat felhúztunk meg a kiülős ernyős sátrat ami alatt főztünk, reggel kérdeztem, hogy hogy kerültem be a sátorba állítólag Ő vitt be este. Másnap radaroztunk bólyáztunk, meg megint berúgtunk délután 4 körül
sikerült a botokat behúzni aztán hajnalban kikanalaztam egy 18-as pontyot, reggelre meg beborította az állványomat a vízbe egy másik és asszem szombat reggelig ennyi hallal fejeztük be a pecát tulajdonképen hétfő reggeltől, de főztünk, meg ittunk minden nap 😅
Várjál, a 40 az a mélység méterben? Mert az előbb én a 40-es PVC csőre utaltam...
Ha most a 40 m kút 2 kiláért megy, elő fogom venni a kútfúró gépem... vagy 4 éve nem fúrtam vele, kicsit rozsdás.
Mikor utoljára fúrtunk, akkoriban itt Csongrádban egy 80 m-es 100 rugó volt. Én még akkorát nem fúrtam, csak ilyen 40 körülit, az locsolni elég - kicsit vasas, kicsit gázos, de a miénk 😅
Voltam bent a múlt héten kecsón ahol öntözőrendszereket árulnak. Beszéltem a faszival azt mondta minimum 50-es de még jobb lenne ha 63 as kutat fúratnék. A kútfúró azt mondta badarság. A 40 es kút is adja a 60-80 litert, nálam a nyugvó víz se lesz 2 méternél mélyebben.
Aztán megnéztem az itthoni kutamat itt is 40-es van teljesen jó adja a vizet(meghajlós)
itt 2 dolgot nem értek. Miért drágább a hal ára minél nagyobb az egyedsúlya?
A másik az, hogy miért drágább aránytalanul a ponty a többi halhoz képest? Nem egy különleges ízű hal(kezeit széttáró)
Én azt mondom 3 db kg-s kárász többet ér mint 3 kg-os ponty(kezeit széttáró) Tavaly voltam ott kétszer pecázni nem dobtam hátast a helytől.
nekem szűrős 40-es kutat fúrnak. kap majd egy 60L/perces pedrolót az ellátja azt a kb. 100 m2 fű locsolását amihez rakok egy öntöző rendszert. Fix az ár tavaly megállapodtunk 2 kila az ár anyaggal(kezeit széttáró) Állítólag ez mostanság baráti ár(kezeit széttáró)
Ja, ott a külön pultban ki lehet csípni ilyesmit... én egyszer pörköltnek valót vettem szarvast, meg steaknak való jóféle marha is szokott ott lenni. Serrano sonkát se lehet másutt kapni...
Úgy, hogy ha van erre alkalmatos szerkezeted, tapasztalatod jobb ha letörlöd a port róla azt neki állsz a bérfúrásnak(gondolkodós)
igen 40.es pvc cső asszem az 5/4 hüvelyknek felel meg(gondolkodós) szóval 5 negyedes cső(kezeit széttáró)
sikerült a botokat behúzni aztán hajnalban kikanalaztam egy 18-as pontyot, reggelre meg beborította az állványomat a vízbe egy másik és asszem szombat reggelig ennyi hallal fejeztük be a pecát tulajdonképen hétfő reggeltől, de főztünk, meg ittunk minden nap 😅
Ha most a 40 m kút 2 kiláért megy, elő fogom venni a kútfúró gépem... vagy 4 éve nem fúrtam vele, kicsit rozsdás.
Mikor utoljára fúrtunk, akkoriban itt Csongrádban egy 80 m-es 100 rugó volt. Én még akkorát nem fúrtam, csak ilyen 40 körülit, az locsolni elég - kicsit vasas, kicsit gázos, de a miénk 😅
Aztán megnéztem az itthoni kutamat itt is 40-es van teljesen jó adja a vizet(meghajlós)
A másik az, hogy miért drágább aránytalanul a ponty a többi halhoz képest? Nem egy különleges ízű hal(kezeit széttáró)
Én azt mondom 3 db kg-s kárász többet ér mint 3 kg-os ponty(kezeit széttáró) Tavaly voltam ott kétszer pecázni nem dobtam hátast a helytől.