Lofaszt....még szlovénia. Kurva fasza utakon mentünk de mindig ott szakadt az eső. Másfélóra napsütés kétóra eső felváltva. Holnap már olasz, remélem nem.kell esőruha.
mi a kutyának adtuk, de csak keveset mert ha sokat kapott fosott tőle
valahogy most minden is el lett baszva
amúgy kost olyan 800 ft körül van a dusznó élő súlyban télen ha kb ennyi marad akkor veszek egy 160-180 kiló körülit és lesz sok füstölt cucc, ha már lefagyott a lekvárfa valami enni kell
Emlékszem 1980-ban nyáriszünetben dolgoztam ÁFÉSZ húsüzemben , akkor a tepertő szemét volt , úgy lapátoltam a pincében ládába , most meg 6000Ft 1 kg ! 🙃
a 6 forintos tejre én is emlékszem, akkoriban 8-10 forint körül vették át a szőlő kilóját
azért volt itt felénk bőség volt 2-3 hold szőlőd több volt a haszon mint aki egész nap a gép mellett állt a gyárban
ismerősnek bicskén több volt métere mint felénk a komplett kút
de ott néha 3 napig fúrták 0-24 órában, nem lehet félbe hagyni mert akkor kezdhetik elölről
ráadásul az olyan gyengén adta a vizet hogy egy ló intenzívebbem hugyozik
hegyvidéken azért másabb mint felénk a homok sivatagba, itt egy kicsit keményebb kerti locsoló slagot ledugok 10+ méterre
Ez az. Tavaly, mikor kiszáradt az ásott kút nálunk, a haverom mondta, h tud negyvenért egy kútfúró felszerelést egy nyuggernél, megvettük és fúrtunk magunknak két 20 méterest 110es csővet toltunk le beszűrőzve. A gecidrága kútfúrók kapják be, 8-12 ezret mondtak méterére. Kifúrtuk magunknak.
én nem akarok öntözni. kb. 100 m2 füvet akarok locsolni vele öntözőrendszerről. Ahhoz kb. elég lenne a 20 literes vízhozam, 4 szórófej egyszerre a leszűkítés miatt nem tud ennél több vizet kijuttatni(kezeit széttáró)
Nekem szemben srévizavé volt, csak aztán gondolt egyet és meghalt 4-5 éve. A gyerek haverjának az apja is, de a fene autózik el a faluba. Ha igény lenne rá, akkor. Ma ramadán van, eddig egy kefír és egy joghurt. Még fék légtelenítés, hogy rohadjon meg.
itt vidéken kb mindenkinek van bejáratott hentese, aztán x időnként megy vásárolni
akitől hozzuk az hűtőkamrában füstöl, télen-nyáron van füstöltárú, nagyjából azonos minőségben, csípős kolbász szokott néha téveszteni, néha annyira mar hogy nem tudom megenni, nekem ez a csípősség tűrő képességem elég alacsony, mert rajtam kívül mindenki meg tudja enni
Tényleg azé'...
Egy gyerekpelenkázót néztem, az halálpontosan a lidlivel van szemben, mondhatni egy parkolóból elérem mind a kettőt. Amúgy vettem egy mozzarellát is.
Valahogyan kimaradt mostanában az életemből. Kifejezetten húsboltba nemigen járok, a hiperekben a kínálat, ami zsugorban van, annyira nem étvágygerjesztő a számomra.
felénk ritka a 20 feletti kút, néhol belemennek a 22-25-be is de nem jellemző
aztán az 50es tolja lazán a 180 litert is ha van hozzá szivattyú
fateréknak a 40es kút akkor lett fúrva amikor még suliba jártam aztán most is adja még a vizet, mondjuk arról nem nagyon lett öntözve mert lett fúratva pár évvel később egy 50es öntözni ruszki szivattúval nagyon tolja
a kefír nem az aluttej városi neve?
régen anyám csinált ilyesmit, én a szagát se szerettem, ebből lett a túró, ennyi az ismeretem
állítólag csak a buzik szeretik meg a nők ezt a valamit
kiskunhalasi ember, nem jut eszembe a neve, tomacsek tomancsek vagy ilyesmi. kicsit alkesz, régen wartburggal járt, szerintem jóval 60+éves fiával vagy valami emberrel jár már
anno 20+éve ha meló közben kérdezted akkor 30 ezer volt a kút, ha a kocsmában játékgépezett akkor 20 volt ugyanaz a kút 😂
felénk 10 kútból 9 az ő munkája
amúgy 50es kút alá ne add, 200 ért meg veszel egy kútfúró cuccot és megfúrod, kb 30 ezer a cső meg 20 a kútfej+alkatrészek
valahogy most minden is el lett baszva
amúgy kost olyan 800 ft körül van a dusznó élő súlyban télen ha kb ennyi marad akkor veszek egy 160-180 kiló körülit és lesz sok füstölt cucc, ha már lefagyott a lekvárfa valami enni kell
bár 2-3 kilóval ki lehet húzni a hónapot, csak hagyma legyen hozzá jó sok
azért volt itt felénk bőség volt 2-3 hold szőlőd több volt a haszon mint aki egész nap a gép mellett állt a gyárban
de ott néha 3 napig fúrták 0-24 órában, nem lehet félbe hagyni mert akkor kezdhetik elölről
ráadásul az olyan gyengén adta a vizet hogy egy ló intenzívebbem hugyozik
hegyvidéken azért másabb mint felénk a homok sivatagba, itt egy kicsit keményebb kerti locsoló slagot ledugok 10+ méterre
szóval nem lepkeháló 😉
Az aludtej elkészül magától is, a kefír és a joghurt pedig különböző baktérium kultúrák oltása után lesz a tejből.
40 es cső 1190ft/2 méter: https://www.ontozeswebaruhaz.h...
40 méter mély kútnál 7000ft a különbség.......
akitől hozzuk az hűtőkamrában füstöl, télen-nyáron van füstöltárú, nagyjából azonos minőségben, csípős kolbász szokott néha téveszteni, néha annyira mar hogy nem tudom megenni, nekem ez a csípősség tűrő képességem elég alacsony, mert rajtam kívül mindenki meg tudja enni
Egy gyerekpelenkázót néztem, az halálpontosan a lidlivel van szemben, mondhatni egy parkolóból elérem mind a kettőt. Amúgy vettem egy mozzarellát is.
aztán az 50es tolja lazán a 180 litert is ha van hozzá szivattyú
fateréknak a 40es kút akkor lett fúrva amikor még suliba jártam aztán most is adja még a vizet, mondjuk arról nem nagyon lett öntözve mert lett fúratva pár évvel később egy 50es öntözni ruszki szivattúval nagyon tolja
régen anyám csinált ilyesmit, én a szagát se szerettem, ebből lett a túró, ennyi az ismeretem
állítólag csak a buzik szeretik meg a nők ezt a valamit
anno 20+éve ha meló közben kérdezted akkor 30 ezer volt a kút, ha a kocsmában játékgépezett akkor 20 volt ugyanaz a kút 😂
felénk 10 kútból 9 az ő munkája
amúgy 50es kút alá ne add, 200 ért meg veszel egy kútfúró cuccot és megfúrod, kb 30 ezer a cső meg 20 a kútfej+alkatrészek