Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az öreg házán a videóban láccik a gondos tervezés 😄 telebaszták az egész tetőt panellel, állt amerre állt 😅 Az utólag felrokottnál látszik, hogy az állvánnyal próbálták valahogy javítani - valszeg azért, mert az már annyira északi tető volt, hogy sehogy nem adta ki. Az ő 10 éves paneljei meg még nem voltak olyan jók, mint a maiak. Mondja is, hogy "250 kW-os" 😁 - ebből is látni, vágja a témát - és az az érték nyilván az optimálisan beállított panelra a max., ez ma kb. 400.
Elkopooooott? Na ugye, mondtam, hogy xar! 😅 Akkor még a Pipi dákója is jobb, abban nem fog 😅
És hogy a BMW-mben elmegy-e 760 ezret? Qrvára remélem, hogy nem kell kipróbálnom 🤣
Tudom,kamionokba a duplájánál se.
Nem nagy cucc,a fos ducatoba millión felül se kopik el a vezérműtengyely.
Pumpedűze?Ja,haver most panaszkodik hogy elkopott benne a vezérműtengely és cserés.A dolog pikantériája hogy 760ezer van benne,szívesen beszélgetnék egy 760ezret futott bmw tulajjal.
az egész napelemes "üzletben" alig van pár hozzáértő
az egész a kezdetektől fogva el van baszva
az alapkoncepció az hogy termeljen minél többet, ez papíron fasza is csak ez az egész rendszer legnagyobb hibája
szóval hektárszám telepítettek dél 35 fokos napelemeket ami nyáron 10-14 ig geci sokat termel aztán az áram szolgáltató meg szopik mert nem tud vele mit kezdeni
ugyanez a hiba a házakra telepített rendszereknél is egy tájolásban van sok napelem aztán a szolgáltató meg oldja meg
szóval ami szerintük nem optimális fekvés az lehet épp egy okosabb telepítő terve arra hogy hosszabb időn át tudjon termelni még ha kevesebbet is
persze ha mindenhol árnyékok vannak az tényleg nagy hiba meg ha alapból szar panelokat tesznek fel
amúgy pl nekem se hozza a névleges teljesítményt, kurva sokat elfüstöl a sok csatlakozó a kábel meg minden kacat
pedig a panelon mérve simán hozza a ráírt értéket, télen akár még többet is
A Vitara elvisz ugyanoda, a Rolls csak a sznoboknak való.
Nem CR, pumpedűze, azalegjobb, de minimum 15 éves legyen 400 ezerrel, mert az már bizonyított!
- ezeket kell írnom ugye, hogy szimpi legyek? 😅
Jutyúberként osztják az észt a napelemről, és szemmel láthatóan hülyék hozzá... 😁
legyen 10 kW, de mivel derékszögben vannak egymásra a panelek, jórésze nem optimálisan fexik, régi típus. Ezért ad nekik csak 50-60%-ot, szóval a rendszer azt tudja, amit kell. Sztem csak simán átbaxták őket ezzel, mint amúgy az összes milliomost ahogy szokták 😁
A vitara van olyan mint a rolls?
Vagy inkabb legyen passat CR?
Ők meg csak azt mondták amit azok mondtak akik telepítették a rendszert,pont ez a bajuk.Hogy voltak kint felmérni tervezni,és az alapján terveznek.
Èrtem.
De talán video alatti posztot nem ö írta?!

"Green Into
2 years ago
Nem láttam a Polgár videót, ezt az elején leszögezem.
2013-ban én voltam kint a Polgár villánál, és jó érzés volt, hogy egy vagyonos család ilyen érdeklődést mutat a zöld energiák iránt.
Napkollektorokkal akarták fűteni a medencét, és a jacuzzit.
A tetőre ki volt terítve egy gumi medencemelegítő, amiről elmondták, hogy nagyjából semmit nem ér.
Én akkor mondtam nekik, hogy ezt nem tudom vállalni, mert ott a domboldal alján, a hegy lábánál, a fák árnyékában nem lehet napenergiás rendszert megbízhatóan telepíteni, vagy a kollektorrendszert annyira túl kell méretezni, hogy soha nem fog megtérülni.
Úgy látszik nem tudtam őket meggyőzni."

Hiteltelen vagy nem, de annyira nem lehetett rossz az elemzése. A többi engem nem izgat...
Ja,a benzin nem,az 589-.
amúgy ki ez a vén fasz?
egy short videóban láttam ezt a poharas-kocsis dolgot
amúgy full buzinak tűnik, az a levitézlett kiöregedett aranyásó tuti csak kamunak van mellette
Suzuki Vitarát kellett volna vennie... 😄 én nem igazán szerettem azt az autót, de a motorja nagyon szépen járt, hangtalanul, és rezdületlenül. mellette állva nem hallottam, ha alapjáraton ment...
Bocs,de az ember itthon alapozta meg a jövőjét.Nem virít vele,csak van.Nem ugyanaz a kettő.
Tehát akkor te is az utakon voltál......
Mert te usák mániás vagy 😄 kb. annyira vagy eltérve plusszba, mint amennyire én minuszba (vagyis én rühellem mind 😄)
Láttam a lapot, kösz, telón nem tudok írni bele, de majd gépről "beszólok"
Ja, kimentek usákiába, összeszedték magukat - persze nem kinti mértékkel, csak annyira, hogy itthon lehessen virítani vele. Ha ők a "jobbik fajta" akkor ez téged jellemez.
Nem a tegnapi, hanem az az előtti 7végén pont haccázé tankoltam az ósün kúton.
... de látom, megint megragadtad a mondanivaló lényegét! 😅
ez a h andrás az "elektromos" világ fekete pákója
ha így jobban érthető 😉
h mint hiteles 🤣
A lélek értéke vs. a tál lencse esete. 😼
Bocsánat nekem ez nem mond semmit...nem ismerem a hazai megitélését. Talán valami kamugép? Vagy?
Régen láttam már az elemzést, de nem tünt hiteltelennek a cáfolatok terén...
Ha mégis így lenne, azért sok baromság között mindig akad pár értékes morzsa, de hát ilyen a net. Itt sincs ez másképpen. Sok esetben deficites megszerzett információ értéke a ráfordított idö függvényében...
És a forrás: H.András 😹 😹
Èn csak inkább innen:
http://youtu.be/IzLM35fIrts
Ez a kontra video, amiben emlékeim szerint arról van szó, hogy pénzük van csak szerencséjük nincs mindig mikor elköltik...