persze hogy tudom hogy tudja az inverter
de mivel valami kínai szar generál 3-10 amper meddő áramokat ha rá van kötve a hálózat
nem is lenne evvel baj mert nem számolja az óra a vezeték is bírja
de úgy visít miatta mindkét hűtő ventillátor hogy az ideg szétbasz tőle
amúgy az olyan gyorsan kapcsol hogy semmi sem veszi észre
plusz azt is tudja hogy a napból szed 800w a hálózatból tesz hozzá 500w és így jön ki a 1300w fogyasztás
kurva jó cucc, csak ne visítana mint két iveco turbo
nekem olyan a klíma hogy beáll fél állásra a légterelő mint amikor kint olvassza a jeget aztán elvan magában nem csinál semmit csak a hőfokot írja ki
kikapcsolom-bekapcsolom és utána ha van kedve elindul 2-5 perc múlva addig ugyanúgy félállásban van a terelő
ha 10-15 perc után se indul akkor ismét ki-be kapcsolni
van hogy 5 ilyen után indul el csak
ami egy óra szarakodás
ma reggel 6 óta nem fűtött 3 órát ez a szar mert örökké elmegy az áram ilyen 1 másodpercekre
Amúgy azt nem tudod hogy az akkud+invertered szünetmentesként használod? Nekem ez csak beállítás kérdése...bár az igaz, hogy átkapcsoláskor is megszűnik egy pillanatra az áram.
Ha csak a számítógép nem bírja a zavart, arra egy jó nagy kondenzátort kell tenni DC oldalon. Lehet hogy az száradt ki, mert gyárilag is van a tápegységekben. Magának a kompresszor motornak nem szokott gondja lenni az ilyesmivel.
Nekem észre sem veszi a klíma, csak a LED lámpák pislogásából látom hogy volt ilyen, meg a kínai wifis kamera szokott újra indulni ettől.
Rendes áramszünet után, meg magától újra indul a klíma és ott folytatja ahol abbahagyta. ugyan ez a mosó, és mosogató gép is.
más
ma már 4 olyan áramkimaradás volt ami után a légkondi nem tért észhez
mi a szart kellene rátenni hogy ezek a pár pillanatig tartó szünetek ne nyírják ki?
ilyen 1300w körüli a max fogyasztás szóval a szünetmentes drágább lenne hozzá mint a légkondi volt
az öreg parasztnál a nagy kutya tanítja a kicsit
keresztapámnak régen voltak birkái a puli simán betanította a németjuhászt is, persze attól sem áll távol a nyáj terelés
pedig a staffi cukorfalat
komolyan mondom faszább ölebet lehet belőle csinálni mint bármekyik mini pina nyalóból
persze ha erre van igény
csak a nézése olyan hogy aki nem ismeri egyből beszarik tőle
Így van, nevelni kell, vagy segítséget kérni ha önerőből nem megy. Nekem Staffordshire van, az egy kicsit nehezebb eset mint a középázsiai. Először nem boldogultam vele, de eszembe nem jutott hogy megrugdossam. Egy nálam jóval fiatalabb srácot ajánlottak aki ért hozzá. Heti 2 alkalommal jött, egy szelíd, végtelen türelmes embert kell elképzelni, aki mindössze egy rövid kötélre kötött tömör labdát hozott magával, azzal foglalkozott az akkor még néhány hónapos staffival. Az első két alkalommal nem sok sikerrel, majd egyik pillanatról a másikra kezdett el fejlődni a kutya. Akkor már közösen foglalkoztunk vele, majd fokozatosan átvettem a főnök szerepet. Most 10 éves a kutya, soha nem volt vele probléma, nappal kennelben, éjjel szabadon van.
Nálatok se lehet jobb a helyzet... manapság minden buzi kutyával megy nyaralni, ez most nagy divat lett. Szóval nyáron a pesti kutyák a Balatonnál szarnak 😁
Hát pedig rengeteg baromság van, ez az egy simán elférne még 😃 Szabályozni kéne ezt valamelyest, akkor pl. nem lenne napi 2 tonna kutyaszar Pesten közterületen.
Nem jól érted... én pont azt mondom, hogy az öreg paraszt ért hozzá! Szót fogadnak a kutyái, és elvégzik a feladatukat, pedig nem hinném, hogy az öreg tyúbos videókból tanult kutyatartást 😃 meg valszeg a városba se hordta be kutyasuliba a kölyköket 😂
Szerintem ezért kell minden kutyához képzés.
Igazából bárki, bármilyen kutyát képes tartani, ha megfelelően foglalkozik vele, de felkészületlenül, ötlet szerűen beszerezve tudnak gondok lenni.
Egy ilyennel drasztikusan csökkenhetne, a menhelyi kutyák száma, meg a rosszul tartott kutyáké is.
Most volt hír hogy kirakta a vizslát az út szélén a nő mert átköltözött másik helyre ahova nem vihette. Egy vizslát. Basszus ki képes erre? De nem is ez a gond, hanem hogy 1 évre tiltották el a "kedvtelésből való állattartástól" az ilyet örökre kéne bármiféle állat tartástól eltiltani, főleg mert hogy csont sovány volt a kutya, vagyis nyilvánvaló hogy alkalmatlan ilyesmire.
És akkor ezt mégis hogy gondolod járkálnak a hatóságok egy mérleggel,vagy mi?és mi lenne a sok kutyával akinek a gazdája nem hajlandó az általad leírtaknak megfelelni?
Nem a fenyítéssel van a baj, van amikor szükséges, de ez nem azt jelenti hogy "kiskorában megrugdosod"
Meg a rugdosás amúgy is ártalmas, márpedig ha nem megölni akarod, hanem nevelni akkor nem akarsz neki ártani, főleg nem idegből. Egy vesszővel vagy pórázzal ráhúzol a stratégiai pillanatban, az nem tesz kárt a kutyában, de megjegyzi.
Az öreg paraszt aki együtt él velük, meg jobban ért a kutyáihoz mint gondolnád.
B+, neked biztos jó kicsi van, ha nem tudod, hogy a méret a lényeg! 😃
Fajtához kötni nehezebb lenne, mert akkor meglenne a kibúvó, hogy ez ám nem medveölő, hanem keverék 😅 és azért 80 kg, mert sokat eszik 😁
A lövészethez is kellett labor meg EKG.... évente persze. Most 3 éve évente járok laborba, azelőtt 50 év alatt voltam 2x 😄
De legalább így mindig igazolják, hogy fajtám egy tökéletes példánya vagyok 😅
Más az alaptermészete a fajtáknak. A németjuhász szerintem is jó természetű fajta, a csivava meg idegbeteg, főleg ha rosszul nevelik, márpedig a pinanyalók csoportjában ez elég gyakori, hogy emberként bánnak vele nem kutyaként.
Lényegében ezt írták a videódban, amit linkeltél... nem én találtam ki. Ez a módja. Az öreg paraszt a semmi közepén lévő tanyájában is biztost jutifalival idomította a 2-3 kaukázusit - ja, nem 😁
én 2 dologra szoktam megtanítani a kutyát
egyik az hogy ha azt mondom nem akkor mindent hagyjon abba amit csinál, a másik az hogy ha elveszem a kajáját akkor szemrebbenés nélkül tűrje
kb ennyi a nagy dominancia nálunk
meg az hogy viszonylag rendesen pehessen pórázon vezetni+önszántából üljön be a kocsiba
mondjuk ez most túl jól sikerült mert ha nyílik az ajtó a kutya már bent van alig férek be tőle
Zárt pályán motorversenyzéshez is pont ezek kellenek 😆
Najó nem, mert ott mehetsz jogsi meg forgalmi nélkül, de én is egy hétig jártam mindenféle vizsgálatokra mire megadták a spororvosi engedélyt...aztán megtaláltuk azt a dokit, aki egy 10-esért rányomta a pecsétet 😆
Én bármiféle kutya tartást egy alap kutyatartói vizsgához kötnék. Aztán a veszélyesebb fajtákra még külön vizsga.
de mivel valami kínai szar generál 3-10 amper meddő áramokat ha rá van kötve a hálózat
nem is lenne evvel baj mert nem számolja az óra a vezeték is bírja
de úgy visít miatta mindkét hűtő ventillátor hogy az ideg szétbasz tőle
amúgy az olyan gyorsan kapcsol hogy semmi sem veszi észre
plusz azt is tudja hogy a napból szed 800w a hálózatból tesz hozzá 500w és így jön ki a 1300w fogyasztás
kurva jó cucc, csak ne visítana mint két iveco turbo