Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pontosan. Kerti dísznek lehet kapni műanyagból. Riasztót és elektromos kerítés olcsóbb, ha biztonságra vágyik. Kutya meg egy élőlény, ami szenved ha rosszul tartják, bezárják, és nem foglalkoznak vele.
Lehet munkakutyát használni, sőt igazából ezt szeretik a kutyák igazán, de akkor is egy társas lény, aminek te vagy a falkája.
Kicsinek persze cuki, meg plüssállat, de amikor felnő és előjön a természetes jelleme, akkor mennek általában a menhelyre, vagy sorvadnak el láncon kikötve, mert nem tudják kezelni.

Persze nem ismerem Sanyit, ha elég domináns/őrmester alkat, és nincs gondja a falkavezérséggel, akkor nagyon rendesek ezek a kutyák, de én nem tartanék annak ellenére hogy imádom azt a kettőt ami itt van, nem az én jellemem.
Nekem a vizsla a lélekállatom minden hülyeségével együtt 😁
Igen és biztos sírni is fog este, de ha egy nagy kapja el, akkor meg nyomorék lesz egész életére.
A basset-ünk kapott Karácsonyra egy marhalábszár csontot, úgy ketté harapta, hogy csak néztem... És hol van ez egy igazán veszélyes kutyától
És akkor?A kicsi lehet agresszív a nagy meg nem?A kicsi is elkapja egy gyerek lábát a biciklin.
Aztán egy labradorra,vizslára minek külön engedély meg vizsga?
De nem akarja megölni 🤷🏼‍♂️ a kicsi basztathatja de ha a nagy visszaszól az baj ? Ez egy kicsit görbetükör a mai világra.
De a kis puncinyaló nem fogja megölni két másodperc alatt a te németjuhászodat, fordítva meg igen.
Nekünk 1 éve 100 volt a basset hound, csak orvosi papírral meg chippel, származási igazolassal 300 lett volna, úgy versenyezhetne. De erre nem izgulunk, asszony hobbi kutyája.
Kár hogy nem csivavát vagy valami hasonlót írtàl mert akkor tényleg lenne nagy különbség. A csivava harap, a harcikutya meg leszar mindent 😂
Én nem tudom miért, a németjuhászomtól fél mindenki pedig kenyérre lehet kenni, a kis picsa csivava meg hasonlókhoz meg megy mindenki hogy jajj de cukiii az a kis geci meg kezd harapdálni.
Az enyém telibe le szokta szarni a többi kutyát, mindaddig míg el nem kezdik baszogatni a kicsik. Az enyémre kell(ene) szájkosár azokra a vakarcsokra meg nem.

Nyilván ha bekattan egy kutya, az 5kilósat felrúgja egy gyerek is míg a 30kilós kutya is ha jó erőben van, letesz a földre egy átlagos felnőttet.
Azért egy 60 kilós harcikutya és egy mopsz között én látok némi különbséget..
Legyen 20 kg felett engedély köteles, kelljen rá vizsgázni
De hát pont ez az átbaszás.A papírozott kutyában van nagy lóvé,pont azzal basszák át a népet.
Tulajdonképpen minden kutya köz- és életveszélyes.Nem?Hisz mindegyik haraphat és támadhat.
amelyik geci az nem tenyésztő
pl akitől vettem az mindig kérdezgette mi van a kutyával, másfél éves lehetett a kutya akkor eljött megnézni mi van vele, pedig 100+km távra lakik
mondjuk én papír nélkül nem veszek kutyát, törzskönyv, adás-vételi, orvosi papírok szűrővizsgálatok, minden van
szóval nem kell összekeverni a tenyésztőt a szaporítóval
és a tenyésztő már akkor tudja milyen lesz az a kutya amikor már elkezd mászkálni, max a foga tud átbaszós lenni mert fogváltáskor lehetnek hibák
nekem pl a füle nem állt jól azért kaptam meg olcsón, de fülvágás, ragasztgatás és észre sem venni a hibát, de már inkább eladta házikedvencnek mert nem tökéletes a kutya
de ismerek olyat aki visszakapta a pénzét mert a fogváltás után nem olyan lett mint kellett volna, és nem lehetett versenyre vinni, igaz itt mát több ezer eurós kutyákról van szó
nekem 3 éve 120 volt az eb, de megérte
Gyakran eltöprengek azon, hogy ahhoz, hogy egy kicsit erősebb (de paintball markernél gyengébb)légpuskával versenyezhessek, pszichológiai vizsgálat, több szervtől engedély, komoly orvosi ellenőrzés, folyamatos gyakorlati minősítések és persze egy valag pénz kell - de egy gyakorlatilag köz- és életveszélyes kutyát (vagy kutyákat !!!) bármilyen hülye tarthat mindenféle kontroll nélkül... 🙁
Nem kell tőle félni, egy nagy játékgép még másfél éves korában is. Mindig szabadon volt kerítésen belül, de sokat kell vele foglalkozni és akkor tudja a helyét, szinte érti a szót. Átalában egy nagy lusta medve, de ha olyat észlel ami a birtok biztonságát veszélyezteti akkor megindul mint egy kamion, elég meggyőző tud lenni. Tetszik ahogy mérlegel, nem támad ha őt sem támadják, de aki bejön az tudja hogy most jobb lesz megülni és megvárni a gazdit. Igaz az is, hogy védelmező típus, van mellette másik kutya, azt is védi. A fiamé a kutya, amikor kicsi volt még nálunk volt pár hónapos koráig, én sem örültem először, de megváltozott a véleményem.
Most, hogy már saját háza van a fiamnak elvitte magával, ha véletlen aludt amikor mentem és arra ébredt, hogy valaki bejött, a szívbajt hozta rám úgy megindult, aztán amikor megismert szinte becsúszott a lábam elé, de így is majd felborított örömében. Ha majd egyszer kiöregszik a mostani kutyám, én is szeretnék hozni magamnak, nagyon szerethető dög, de foglalkozni kell vele sokat.
Tökmindegy,ha papír van akkor is előfordul.Kollégám nagy kutyás,ő mondta hogy hogy virágzik ez a biznisz és mennyi ilyen van.
azt a második héten észrevette az asszony azt levette még akkor(kezeit széttáró)
Szerintem nem várna annyit. 😁
Amikor megveszed 30 centis kölyökként, akkor honnan tudod, hogy nem lesz idegbeteg?
A tenyésztők is nagy gecik, mutogatják a szülőket, közben nem is attól vannak a kölykök 😃 nem tudod ellenőrizni...főleg ha papír nélkül veszed fél áron. 😁
Még kiskorában megrugdosod, akkor te leszel a góré. Persze vannak ennél EU kompatibilisebb módszerek (babusgatás, jutifali) de akkor 1 éves korában megesz 😀
A Tefal-nál a porzsákról a védő fóliát levetted? 😃
kennel/lánc stb korlát ha van akkor minek a kutya?
nekem szabadon szarik bárhová az udvarban, csak így van értelme a kutyának 😁
végignéztem a videót ez a sanyit a második héten megeszi 😅
Nincs két egyforma kutya. Itt a futtatóba is van kettő. Velem jóban vannak mert kölyök koruktól ismernek. De amikor meglátnak előbb szét akarnak tépni, aztán amikor lebaszom hogy mit képzel magáról, akkor felismernek, és elkezdenek hízelegni, hogy dögönyözzem őket 😁
Alapvetően rendes kutyák, a gazdájuk jól kezeli, de én tuti nem választanék ilyet.
Határozottan nem kezdőknek való, nem játék kutya. Baromi domináns és erős, tapasztalat kell a kezeléséhez. Vagy a kutya fog szenvedni, mert bezárod egy kennelbe, vagy te szívod meg nagyon, vagy nagyon rá kell feküdni a képzésre és kutyaiskolára.
http://youtu.be/OJXVJDZZYZI
ha fasza kutya kell akkor amstaff
normális tenyésztőtől normális kutyát venni ami nem idegbeteg
szereti az egész családot, akkor sem kapkodott a kezem után amikor antibiotikum injekciót adtam be neki izomba
ellenben mindenki fél tőle aki nem ismeri, pedig nappal alig ugat, csak egyet-egyet vakkant hogy figyel
cigók konkrétan rettegnek ettől a típustól, nem ok nélkül mert valamiért nem szereti a kutya sem őket