Hát azért én simán lusta vagyok elmenni csak azért hogy ingyen feltöltsem a kocsit. Sőt elég cikinek érezném.
Ha arra van dolgom az más téma. Ha amúgy is kell tölteni akkor feldugom, aztán addig elmegyek bevásárolni, de hogy ott üldögéljek egy órát hogy teli csepegtessem az kizárt.
A kaja dolgot persze én is igényelném, ha már lehet 😁
Más szempont is van, nem csak a km. 1) Mindre kapott támogatást 2) cégnéven van, nincs rá adó (ez évi 250) 3) sok helyen ingyen is parkol. 4) eleinte csak ingyen töltött, később meg lófax árú éccakairól. 5) eladta, amint lehetett - sztem mindből plusszal szállt ki.
Nem megy keveset, évi 40e körül, ez messze ahhoz, amit írtál, mégis megéri.
akkor jó sokat mehetett
egy időben amikor még hányás nélkül meg tudtam nézni a handrás videókat akkor számolgattam hogy 200ezer km kell ahhoz hogy egy villanyos hármas meg egy benzines hármas közti különbség visszajöjjön üzemanyagon
szóval 400 felett jönne nullára a kocsi a benzineshez képest
ersze nem leheteten 400 ezeret menni 5-7 év alatt de a többség ezt meg sem közelíti ezek inkább 10+éves futások azoknál akik használják is a kocsit nem csak temploba járnak vele
Igazából az járt jól, aki az elején beleugrott. Hogy most mi jön, ezeknek már mind1. Haver vagy 7 éve villanyozik, ő már spórolt annyit, hogy ingyen autózik - ezt úgy értve, hogy szinte az autó árát megspórolta ezalatt.
..azt azért nem gondolom, hogy olyan sok 10-20 millárdost láttál 😅 azok nem vegyülnek a mi fajtánkkal. Suba a subához, guba a ... tudod te ezt 😅
Szóval azt a kasztot hagyjuk - sokkal szánalmasabbak azok, akiknek annyi van, hogy normál jólétben vagy afölött tudnának élni, de mégsem így tesznek... különféle okból: titkolják, féltik, igénytelenek vagy ez a 3 együtt 😆
eleinte egyrészt hittek a nagy zöld dologban+ ez is segített elterjedni
szerintem az emberek felének leküzdhetetlen problémát okozna a lakóhelyéről tölteni a kocsit
amúgy én a lidl meg a többi töltőt úgy engednék használni hogy amit vásárolt a boltban annak egy részét letöltheti ingyenesen, egyrészt sokkal több vásárló lenne másrészt meg nem lenne a kocsi fél napokat rajta
Mert ha nem hülyítenék azzal a népet hogy ingyen járhatsz vele akkor tized ennyit se adnának el.Marketing.meg kell várni hogy beleugorjanak a népek aztán jöhet a feketeleves.
Nem, olyanok is vannak bőven akik tudnak vele ésszel élni ahol az élnin van a hangsúly nem az ésszelen, akinek a jelleme szarrágó az viszont egész életét remegéssel tölti a pénz miatt. Persze lehet ezt irigységnek mondani, de azért mind láttunk akár kőgazdagokat ( én azt úgy legalább 10-20mrd fölé teszem) akik éltek szarrágó vagy érdekes életet.
körbenéztem az az akku csúnya sok milla
külföldi oldalakon is 7 körül van 2,3 milla a napelem(náluk) ha az inverter 1 milla az összes kacat is tuti van még fél milla ami kell hozzá, szóval van rajta haszon bőven de mégsem annyi amit írtál
nem tudom miért ennyi az akku, ezt az alibabáról rendelve vámmal áfával sincs 3 milla
azt lenne jó tudni milyen védelmek vannak ezekben a gyári akkukban, gondolom a bms-en kívül még kellene lenni valaminek ha akár a nappaliba is be merik tenni
azért egy 20kw akku még ha lifepo4 is tud csinálni akkora tüzet hogy lángol órákig
én áprilisban vettem a sharp napelemet akkor 76 ezer volt a 370 wattos, utána 90 körül volt 375 wattos, most megnéztem 98ezer a 410wattos
amikor vettem a panelokat egy helyen volt ugyanez a sharp 72ezerért, de épp nem volt, azt írták hogy a szállítás folyamatban, több helyen volt 65-68 ezer körül de sehol sem volt készeten és azt sem tudták mikor lesz
én az emberrel beszéltem mondtam neki fogalmam nincs a dologról készítsék össze ami nekem kell hozzá aztán én meg elhozom
mondjuk nem készíteték össze mert nem volt hová de ott volt a lista kinyomtatva mi kell nekem és gyors meg is lett
az inverter amit vettem az máshol is pont ennyi volt, gondolom az aliról olcsóbb lett volna, de onnan akkor még minden olcsóbb volt
amúgy ez nagyjából mindenhol jellemző volt a magyar cégeknél hogy bejelentés után minden drágább lett, rengetegen egyből a szlovákoktól hozták az árut
de ami durva hogy ami akku a románoknál 600 ezer lett volna azt itt nálunk 800ért mindta az ember, és a románoknál 10 év garival, itt meg garancia nélkül mert csak úgy van garancia ha ő hozza az invertert is jóval drágábban.....
azért hiába van pénze az embernek bármilyen sok is ami ingyen van az akkor is kell
még akkor is ha az a pénz abszolúlt nem hiányozna
de ez nem újkeletű
amikor a vasútnál ilyen 70 ezres fizetésem volt 100 forint miatt lecsúsztam a ovodai ingyenes étkezésről, mert ugye hivatalos minden nem adhattak más kereseti kimutatást csak ami volt
de aki minimálbérre bejelentve megkapott 400+ ezret az megkapta, és igényelte is minden évben
Igen, telepítéssel együtt ennyi, de az sem kerül 9millióba.
Szabványosítás nincs benne.
Most hogy ősszel fellendült az üzlet azért nem voltak olyan segítőkészek, mert elszálltak csúnyán az áraik.
Bejelentés másnapján már 100ezerért árulták a 60ezer forintos napelemet.
A férj az jófej, a feleség viszont egy eléggé undok darab.
Amúgy a Mobilit árazása irdatlan pofátlan és drága. Eleve percdíjas, aztán a 150kW-os töltő 41kW-al töltötte a Teslát (250kW-ra lenne képes a kocsi)
A MOL árai igazából korrekt piaci árak (180ft/kWh), és kWh alapon számláznak. Ott az 50kW-os töltővel 41kW-on ment, ami már jó, mert az 50kW úgy jön ki hogy 500V*100A, a Tesla (és a legtöbb EV akkuja) 400V-os.
Másik kedvenc nem Tesla töltő a TEA Charger. Náluk 130ft/kWh vagy olcsóbb is a DC-re. Vagyis ott a jobb fajta, DC töltő olcsóbb mint a Mobilitinél az AC töltés 😂
Na ezért nevezem én szánalomnak a Mobilitit.
Szerencsére a két fenti hálózattal nem Teslákkal is egészen jól lehet boldogulni utazás során.
Teslával meg még mindig ingyen töltök 😁 bár jobb lenne ha az is fizetős lenne, mert faszari csóró teszlásokkal van teli mindig a töltő akik csak az ingyenáram miatt járnak oda, az otthoni töltés helyett. Hely mindig volt eddig, de a régebbi V2-es töltőknél két oszlop osztozik egy betápon. Vagyis feleződik a teljesítmény 150kW-ról 75kW-ra. Így meg 15perc töltés helyett 30-at is várnom kell.
úgy tudom ők ennyibe fel is helyezik meg megkérnek minden engedélyt
azt nem tudom hogy ha szabványosítani kell az is benne van-e mert az is beleszaladhat akár egy millába is
gondolom nincs benne de ki tudja
én voltam náluk nagyon segítőkészek, és hihetetlen mekkora forgalmuk van, egy kis parasztház és volt benne többszáz inverter
Az meg nem is olyan lehúzás.
Ebben van egy mai kisker áron 1 milliós inverter, 150ezres okosmérő, meg egy 2milliós akkupakk 12millióért. https://irsasolar.addel.hu/466...
amúgy a "lőrinc" egyre éhesebb: https://hvg.hu/cegauto/20221229_januar_elejen_durvan_dragul_a_villanyautok_hazai_toltese_mobiliti_mol_plugee
a napelemes rendszerekhez meg már régóta kellene akku, de akkora lehúzások vannak ezen a téren is hogy nem sokan vesznek
egy 500 ezres akkupakk bele van téve egy 200-300 ezres csini boxba(bms+hűtés/fűtés) és 2 milláért árulják
2 milla még akkor is sok ha 10 évig jó a cucc meg 200 forint az áram ára
Pár napja volt olyan nap, hogy le kellett tekerni Paksot a napelemes betermelés miatt 😁
Igazából hülye a kormány. Nyomatnám tovább a napelemes szaldót, hogy telepítse csak a nép, viszont egy kicsi 5kWh-s akkupakkal. Ez meg is oldaná a hálózati csúcstermelés problémáját, és az esti csúcsfogyasztást is.
De ugye ahogy kifejtettem ez nem a műszaki/nemzeti érdekekről szól, hanem a Lőrinces MVM profitjáról.
nekem pártkatona volt a fater szóval arany életünk volt 😆
csak sajnos nem tudta titkolni hogy nem párthű aztán mégem volt az annyira fasza, aki hithű volt az évente legalább 1x nyert 2 hetes nyaralást mi meg 20 év alatt kettőt, a legutolsó cigó udvaros 3x ennyit volt
nekem igazándiból a 80as évek közepétől vannak konkrétabb emlékeim akkor már nagyjából kezdett minden egyre jobb lenni, legalábbis vidéken
Szerintem aki dolgozik tisztességgel az jobban él mint régen,akár 15évvel ezelőtt.De van egy érzésem hogy 1-2 év és nem így lesz,szerintem ez is a cél.
Ha arra van dolgom az más téma. Ha amúgy is kell tölteni akkor feldugom, aztán addig elmegyek bevásárolni, de hogy ott üldögéljek egy órát hogy teli csepegtessem az kizárt.
A kaja dolgot persze én is igényelném, ha már lehet 😁