Nekem igen........sokkal pedig nem vet fel a lé, vitáztunk már ezen eleget, de mivel én felnőttkorom egy részét is akkor töltöttem ezért azt látom, hogy a melósnak aki átlagként élt és nem súgta be a többiket akkor rosszabb volt, jobb volt mint horthy alatt, de rosszabb mint most, persze ha még egy kicsit kapaszkodunk a múltba simán elérhetjük, hogy még rosszabb legyen. 😄
ebből a szemszögből nézve van benne valami 😂
azoknál nem volt szintenként valami beton koszorú féleség? a csupasz téglákra tették volna a födémet?
ha én kibontanék 4-5 méter falat akkor se történne semmi
nem emlékszem hogy rosszabb lett volna régebben
a katonaság volt ami nem mondható jónak, de volt benne érdekes is
most meg ahogy gurul le a lejtőn az ember úgy szarabb minden
pesti havernak a 4 emeletesnél az ajtón nem lépett be a szaki anélkül hogy lett volna terv
pedig nem is voltak nagyobb szerkezeti átalakítások, egy ajtó befalazás, egy ajtó kisebb lett meg egy ajtó át lett helyezve
de van kecskeméti ismerős is akinek kellett ilyen
Teljesen igazad van, ha akkora többletköltséggel jár a felújítás, akkor érdemes inkább olyanban gondolkodni ami kevesebb ráfordítással lesz lakható, mert végeredményben az olcsó lesz a nagyon drága. Akkor inkább válasszon tégla házat, főleg ha nem ért hozzá, azzal kisebb a lukrafutás esélye, persze azzal is bele lehet választani.
Az úgy korrekt, viszont amit építéskor a vályog alá tettek, már nem tudja azt amit a mai szigetelők, így hiába szigeteled tökéletesen az aljzatot ha a fal alatti szigetelés lesz a gyenge pontja. Persze alá lehet verni a vályogfalnak is, belül meg arra ráfedni az aljzatszigeteléssel, de az már indulásnak is akkora költség (főleg ha nem tudod magadnak megcsinálni), ami nem biztos hogy felér egy szétbombázott vályogház értékéhez. A régi padlók 5cm vastagok és pontosan illeszkednek, nem láttam én ott bogarat, arról nem is beszélve hogy hőérzetre is sokkal jobb a fa mint a beton, még akkor is ha a vizszigetelés felett a hőszigetelésre is rászánták a pénzt. Egyébként sokat olvastam erről, még a szakembereket is megosztja, ráadásul két egyforma helyzet is ritkán van. Azt szokták mondani, a vályogház él, lélegzik, ezért nem szabad teljesen lezárni egyik irányból sem, mert akár évek múlva is jelentkezhet a baj, főleg egy csapadékosabb időszak után, aztán meg megy a matek, hogy mi lehet a baj amikor milliók lettek csak szigetelésre elköltve.
Ha a gömbfej kopog, akkor már a féltengelyre is ráfér egy generál 😂
Amúgy a szomszédot nemrég műtötték, azt mondta hogy hibátlan, kár hogy idáig húzta a dolgot. Azóta akkorát ugrik mint a Gellért-hegy 😁
Pedig leírta, olcsóbb mint egy másik és a lényeg a tervezés engedélyeztetés költségének megúszása, igaz van benne kockázat, de ha sikerül akkor spkat spórol, mi is ezért vettünk kádár kockát mert 2 éve minden felújítással együtt került 20-ba ami a környékünkön akkoriban is olcsó volt, ennyiért telekkel együtt kutyaólat sem építettünk volna.
Ez igaz, de nem felnövés miatt hanem mert évek óta alig mentem, tavaly talán még 1000-et sem, de nem tettem végleg le róla csak már a kényelem felé mennék el, igazából vagy 10 éve kezdett a valagam egyre jobban fájni és eleinte csak azt hittem azért mert fogytam és nincs akkora párna, de 2-3 éve már alig bírtam tankolástól tankolásig menni és 1 nap már 3-400km is eléggé fájó volt erre tavaly derült ki, hogy mindkét csípőbe új gömbfej kéne és ezért fáj, de műtétet nem akarok, a maradék pár évben már csak kibírom. 😁
azoknál nem volt szintenként valami beton koszorú féleség? a csupasz téglákra tették volna a födémet?
ha én kibontanék 4-5 méter falat akkor se történne semmi
a katonaság volt ami nem mondható jónak, de volt benne érdekes is
most meg ahogy gurul le a lejtőn az ember úgy szarabb minden
pedig nem is voltak nagyobb szerkezeti átalakítások, egy ajtó befalazás, egy ajtó kisebb lett meg egy ajtó át lett helyezve
de van kecskeméti ismerős is akinek kellett ilyen
Amúgy a szomszédot nemrég műtötték, azt mondta hogy hibátlan, kár hogy idáig húzta a dolgot. Azóta akkorát ugrik mint a Gellért-hegy 😁