Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szerinted csinaltak olyan melyet regen?
Ha van akkor nem. Gondolom nem.mennek másfélméter mélyre.
nele=bele
Alap nem dűl be?
Ha lehet nézd meg tüzetesen. A vályog nagyon jó épitőanyag, jó hőszigetelő és a páratartalmat is nagyon jól szabályozza. Egyetlen ellensége van a viz. Bárhonnan kerüljön bele. Leginkább alulról szokott bekerülni hiányos szigetelés vagy mint sokszor előfordult már, hogy a belső padlozat magasabb mint a szigetelt alap és beviszi a nedvességet a falba. Ne legyen dohos, földszag. Nedves málékony falfelület.
És ha elqrjátok és túl mély lesz , az se gond , megyek , és fosok nele betont néhány köböt ! 😂
Ha már a tetőt nem lehet emelni akkor a belmagasságot az aljzat lejjebb ásásával mégis lehet növelni, ha kell megyek a markolóval. 😀
én 5 éve akartam cserepes lemez tetőt: kívül mint a cserép, belül síma fehér lemez, a kettő közt hab. Aztán lustaság végett nem csináltuk meg. Ma 4x annyiba kerülne...
Sator a sarokban.
Jó ötlet, csak szar úgy aludni hogy kopog a homlokodon az eső. Erre valami ötlet? 😁
Nem tudok semmit biztosan, még csak körülnézni voltunk ott párszor. Még laknak benne. A fal nem volt 50cm-nél vastagabb szemre.
Vagy csak ne rakj fel semmit,a futes is konnyebb,csak halomba rakod az erdon szedett fat es begyútod a nappali kozepin. 😆
Értem. Biztos, hogy vályog és nem vert fal? Mondjuk ezt a főfal vastagságából meg lehet tudni azonnal.
Valami ilyesmit szeretnék, ha cserés a födém. Sajnos picit alacsony a belmagasság 220-230 körül, ezért gondoltam a nappali legyen nyitott. Ráadásul fejlövésem hogy lehessen látni az eget bentről, tetőablakokkal ez is meglenne.
Összességében számolva, nulláról kb ugyanannyira jön ki mert kevesebb faanyag kell.
Vitatom, de mindenkinek más tetszik. Felénk egy tervező imádja a korcolt lemezt, megismerni messziről melyik házakat tervezte. Mondjuk nevesebb építész, nem gagyi.
Haver párizsban dolgozott tetőkön kb. 2 évig és ott csak ezt használták.
Vett egy xr-t az biztos,de a csoportot nem tom,nem vagyok csoporttag. 😂
A tetőt legkevésbé a fedő anyag terheli. Sőt, a betoncserép jobb mint a lemez mert nehezebben kezdi meg a vihar. A szélteher meg adott esetben a hóteher ami sokat számit.
Aha, ezek szerint te nem ismered a korcolt lemezfedes hejazatot.
Szerintem az most a legigenyesebb.
Valami megoldás mindenképp kell, ami a falakalt nem engedi csak függőlegesen terhelni. Szerintem megoldható.
Azt mondja haver hogy a dodor vett egy xr-t és a facebook csoportból 2óra alatt kibaszták 😂
Akkor kurvára egyedül lehetsz. 😁
A falvastagság vályognál főfal esetén csak ötven lehet. Ezt adja ki a vályogméret.
Mit értesz nyitott födém alatt? A falakat a tető a sárgerendán és a gerendarendszeren keresztül egyenletesen terheli. Ha ezeket kiszeded a falakat a tető szétfesziteni igyekszik. A betonkoszoru jó megoldás, az enyém is azzal lett megoldva anno csak az lett elbaszva hogy beklerült a lakótérbe és fasza hőhidat csinál a szigetelés ellenére is, ott lecsapódik apára. Ere figyelj ha ezt választod, mert szivás lesz ha lakod majd.
Statikussal vagy épeszű tervezővel jobb most egyeztetni mint később tákolni ha nem jón össze a matek valahol. Én mindenképp kikérném a véleményét aztán hogy kell tervezni vagy nem megmondja. Az a baj, ahány ház annyi építési megoldást vittek bele a régiek. Az alapelv ugyanaz, csak a megvalósitáskor kérdés mit hanyagoltak el.