Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ott egy emberből kettő skizofrén
na most nézem pinkicicát mióta maszek a fórum azóta csak saját magának írogat 😆 Kár érte(kezeit széttáró) igazán jó ügynökünk volt 😅
hát ha kuglizással kell kezdeni egyértelműen kazánméretűre kell rögtön karikázni azért ellenőrizd előtte a kazánt, nehogy 5 cm miatt kezdhessed előröl. 😆 Nekem pl, 44 cm a legnagyobb hossza ami befér. Ekkorára vágatom a srácokkal. Fel is hasogatják, de a nagyja még így is 20 cm felett marad. Aztán rájöttem, hogy a puffer miatt jobb a kisebb méret mert nem parázslania kell hosszan, hanem ellángolni úgy fűti a puffert, nekem közvetlenül a kazán nem melegíti a rendszert, hanem a pufferből vesz ki vizet. Arra meg már nincs pofám kérni Őket, hogy még a 20 cm-t felezzék inkább vettem egy zippert nekem a zoli féle kardió nem jött be 😅 Aztán azon is gondolkozom, hogy hozatok be egy kocsi száraz nyárfát, puffert fűteni lehet jobb mint az akác abból van itt még vagy 120 mázsa, ha jól számolom még az is kitart 2 évig.(gondolkodós)
Mondanám, hogy jó munkát kívánok hozzá druszám de az a helyzet, hogy ez nem az. 😅
tesó akkor is jobban járt a csertölgy hazánkban fellelhető legjobb tűzifa. Egyébként mennyiért adta állambácsi?
És ha meggyújtanád a kupacot oszt csak akkor oltod el mikor már kezelhető méretű lesz? 🤔
Gondoltam ékekkel elhasítom miután méterbe vágtam láncossal de ha már egyszer elvágom, elvághatom 50cm-esekre is, a meg már befér a kazánba. Ugyhogy láncossal felkuglizom.
Kurvára nem volt kedvem, ez a fa a következő 3évi tüzifa, nem akarom rönkben tartani mert megfő aztán nem tudom hasítani és leszopatom magam… bükk az egész, a java 80cm, van nagyobb és kisebb is.
Tesómékhoz cser jött, ott van olyan is ami saccra 150… kibaszott nagy rönk.
hát ez a hasítás nem egyszerű akármilyen jó fejszével sem.Én pl.inkább vettem egy gépet 😅
Konnyebben leakaszt egy nagybb lancfureszt,majd fasza cardioedzeskent ekkel szetcsapja a kuglit,sokkal farasztobb de koltseghatekonyabb egyszeri esetkent ez mint az ipari hasito beszerzese.
Hát ha csak azért veszi akkor valóban.Viszont ez most egy virágzó iparág,mert mindenki meg van lőve a méterfával.
hamar elengeded nem vagy elég kitartó(kezeit széttáró) Tsanyi is inkább elfutott, most meg te is.(gondolkodós) Így nem leszünk jóban mivel fogok szórakozni?(kérdőjeles)
nem mennyibe fáj, hanem van e valaki ismerős aki fafeldolgozással foglalkozik azt jószóért megcsinálja(kezeit széttáró)
Jó, ne erőltessük.
Ára?
Ha csak azert veszi inkabb futse el gazzal.
értem, szóval akkor dohányt nem tartalmaz ahogy te is leírtad(gondolkodós)
Az macerásabb
Talán egy rönkhasítóval,abból is az álló.A rönk mérete miatt.
Oszt mennyibe faj az ipari hasito? 😆
Amugy van az az iszonyu veszelyesen kinezo kuposcsigara hasonlito forgo hazimeghajtasu zuzogep amivel siman levgjactobol a juzer a kezitlabat. 😆
50-100 cm átmérőt kezelni sehogy nem egyszerű. Mondjuk nem tudom honnan adnak ilyen átmérőjű fákat Nos attól függ milyen eszközök állanak rendelkezésre. Mivel kályha vagy kazánméret kell, hogy legyen a végeredmény majdnem mind1. Én azt mondom ha van ipari függőleges hasító gép lehet azzal kezdeni akkor könnyebb pakolgatni a szalag alá. Ha meg motorfűrésszel van vágva nem kell méteres vezetővel álló nap kézben tartani a gépet. Ha nincs ilyen hasító gép csak ilyen hoki háztartási ami nekem is van ami 7-8 tonnás 50 cm hosszig 25 cm átmérőig jó akkor bizony kuglizással kell kezdeni. Nálunk alföldön nincs ilyen baj 😅 ha egy állomány 40 cm-es az már qrva jó elvétve van 1-1 darab 60 cm-is. Bár ezek ipari nyárfák is még mindig nem éri meg tűzifának eladni a törzset, csak a rost és a papírfa részét. Az akácok vastagja sem éri el nálunk a 40 cm-t sem(kezeit széttáró)
Mivel?
Nem dohányboltban dolgozom. Az Ecigitesztek.hu egyik bedolgozója voltam, az ecigi.info egykori üzemeltetője, a Villanypára Egyesület tagja, emellett a parlamenti bizottság elé terjesztett tudományos összefoglalók egyik társszerzője és fordítója.

Szedtem szét ilyet, még amikor megjelent. Amit te kartonnak nézel, az olyan kb. mint fának az MDF vagy csirkehúsnak a dinoszaurusz formájú panírozott mirelit lófasz, amit a kölkök elé tesznek. Cukoralkoholokkal (glicerol és propilén-glikol) összetapasztott és kis hosszúkás lapkákká préselt, hengerelt és vágott apró szemű dohányszemét, amit cigarettába már nem tudnak belehajogatni.

Bevizsgálták az Enthalpy-nál, majdnem annyi dohányspecifikus nitrozamin van benne, mint egy cigarettában.

Az meg, hogy egyik-másikban nincs nikotin... Az 1mg-os cigarettákból is kiszedték anno a 90%-át, megvan rá a technológia.
Szép kis rönköket kaptál.inkább előbb hasítani.
Azt mondjátok inkább meg, hogyan egyszerűbb összevágni a hatósági áras fát. Kb 50-100cm közötti átmérős rönkök 🤔
Láncossal előbb kuglizni vagy hosszába hasítani ha megy ?
egyébként meg van egy halom heets amiben már nikotin sincs. Ez kb. olyan mint az alkohol mentes alkohol, ízre hasonló 😅
ja dohány persze 😅 csak meg sem tudod gyújtani. Kukoricakeményítő, nikotinnal átitatott papír, aroma azt slussz. Azért mert dohányboltban dolgozol ez még nem elég szedjél szét egyet(kezeit széttáró)
Tokmindegy miaz,mind fingszagú.Ha cigizni tamad kedve valaknek szivjon cigit. 🤔