erről a használt bugyi automatáról épp a fórumos bulin hallottam(gondolkodós) Én már tervezem is szabadalmaztatni a használt alsógatya automatát, szerintem brüsszelben ez átmegy(meghajlós) Jó lóvét szakítok az tuti 😅
Nos, nem szeretem hangoztatni, de ebben speciel jobban otthon vagyok, mint szeretnék.
A heet, amit az Iqos-ba teszel, abban formázott, feldolgozott dohány van, amit nedvesítő anyaggal itattak át.
Ezt 300-340 fokra hevíti egy penge formájú fűtőbetét és a nedvesítő anyag elpárolog és magával viszi a nikotint, a nitrozaminokat, az illóanyagokat.
Japanoknal a kardal hadonászás es a hasznalt bugyi automata is bevalt.Meg a rendkivul veres bandahaborus filmek.
Bar az lehet koreai is,kesekkel ex pici vicces baltakkal csalapaljak egymast. 🤔
Nálunk pl van olyan gyár (külföldi)ott azt mondják hogy menjenek óránként cigizni mert sokkal jobb így a termelés mintha a nikotin hiánytól szenvedő ingerült dolgozók termelnék a selejt terméket.A másikba meg mikor bejáráson voltunk nézzük hogy mit csinálnak az emberek,egy kijelölt helyen felálltak és torna volt mint az ált.iskolában.Azt mondta az ember hogy a monoton munkavégzés miatt ez van óránként.Na ilyet se láttam még.
az más. Nálunk pl. az üzem egész területén tilos a dohányzás és a nyílt láng használata. Még az ájkosz használata is ami nem is nyílt láng és nem is dohány.(kezeit széttáró) Mivel külső-belső tárolóval udvarral együtt is néhányszáz négyzetméterről beszélünk esély sincs kijelőlt dohányzóhelyre. Az üzem jellegéből adódik a dohányzás teljes tiltása ilyen helyen nincs mit tenni vagy megszoksz vagy megszöksz 😅
biztos vannak ilyen idióta gyárak is döntően nem ez a jellemző. Az, hogy balatonfűzfőn a lőporgyárba nem lehet cigizni érthető. Az is érthető amikor megyek a molhoz százhalombattai finomítóba elkobozzák az öngyújtót is. De egy átlag melóhelyen ahol törvényileg elő is van írva, hogy kötelesek kijelölni dohányzóhelyeket. Na most, hogy ha az a nyírbátori cég nem fokozottan tűz és robbanásveszélyes anyagok előállításra vagy nagy mennyiségű felhasználására szakosodott tulajdonképen törvényt sért (kezeit széttáró) Akár azt is mondhatná, hogy cigányokat nem veszünk fel.(kezeit széttáró) Persze lehet azon polemizálni, hogy egy munkahely dolgozni saját termelésébe azt vesz fel akit akar ettől függetlenül még is aggályos az üzemszerű működése hisz nem teljesíti a törvény által meghatározottakat(kezeit széttáró) Simán be lehetne záratni(kezeit széttáró) Az persze megint más kérdés, hogy aki 2500 embert foglalkoztat az a szíj petya stratégiai partnerja nem nagyon akarják, hogy egy ilyen cég kivonuljon(kezeit széttáró) Én meg azt mondom, hogy nincs itt semmi keresnivalója ha rasszista módon szelektál 😅
Nekünk ezeket tanították főiskolán Elképesztő szabályok vannak például van egy esztergályos állás jelentkeznek hatan. egyiknek egy lába van, ha azt mondod neki hogy nem őt választod az egy lába miatt, akkor beperelhet... meg egyéb ilyen fasságok
Teljesen törvényes. Lehetősége van dohányzó helyet kijelölni, de nem kötelező.
Ilyenkor ki kell menni a cég területén kívülre, maximum ott lehet dohányozni.
A dohányzás nem jog, a tiszta levegő viszont az.
Ha általánosságban beszél, akkor hülyeség amit ír. Mert:
52. A munkaközi szünet
103. § (1) A munkavállaló részére, ha a beosztás szerinti napi munkaidő vagy a 107. § a) pont szerinti rendkívüli munkaidő tartama
a) a hat órát meghaladja, húsz perc,
b) a kilenc órát meghaladja, további huszonöt
perc munkaközi szünetet kell biztosítani.
(2) A beosztás szerinti napi munkaidőbe a 107. § a) pont szerinti rendkívüli munkaidő tartamát be kell számítani.
(3) A felek megállapodása vagy kollektív szerződés a munkavállalók számára legfeljebb hatvan perc munkaközi szünetet biztosíthat.
(4) A munkaközi szünetet a munkavégzés megszakításával kell kiadni.
(5) A munkaközi szünetet legalább három, legfeljebb hat óra munkavégzést követően kell kiadni.
(6) A munkaközi szünetet a munkáltató jogosult több részletben is kiadni. Ebben az esetben az (5) bekezdésben foglaltaktól eltérhet, de az (5) bekezdés szerinti tartamban kiadott részletnek legalább húsz perc tartamúnak kell lennie.
Tehát HA a dohányosokat szeretném kiszűrni, mint munkáltató, akkor a dohányost először csak három óra munkavégzés után lehet szüneltetni, másrészt én - azon túl, hogy dohányzásmentes munkahelyet is üzemeltethetek az alkalmazottak beleegyezésével - a kijelölt dohányzóhelyet kijelölhetem 8 perc gyaloglásra is.
Az óránként 10 perc szünet is butaság, mert pl. a képernyő előtt végzendő folyamatos munka esetén valóban lehet 10 perc szünet, de CSAK a képernyő előtti munkavégzés alól lehet felmenteni, nem pedig ánblokk lustálkodni. Az irodai alkalmazottat nyilván nem árokásásra rendelem ki óránként, de irattárrendezésre már igen (mondjuk).
Az egészségre káros helyeken történő munkavégzést - ha esetleg valaki megemlíteni - meg ne is hasonlítsuk össze semmivel.
sosem értettem azt hogy pl ha én veszek fel embert miért ne én döntsek arról hogy akarok-e a céghez cigót vagy buzit vagy bárkit akit nem is szeretnék
nem értem miért kell törvényileg szabályozni ezeket
amúgy az előitéletek bár többnyire túlzóak de nem ok nélkül alakultak ki
Mi? Az, hogy a cégek alkalmazzák vagy az, hogy nem biztos, hogy törvényes? Ha olvastad az előző hsz.-eimet abban leítam mit szeretnék és az alap, hogy nem dohányzom. 😄
A heet, amit az Iqos-ba teszel, abban formázott, feldolgozott dohány van, amit nedvesítő anyaggal itattak át.
Ezt 300-340 fokra hevíti egy penge formájú fűtőbetét és a nedvesítő anyag elpárolog és magával viszi a nikotint, a nitrozaminokat, az illóanyagokat.
Bar az lehet koreai is,kesekkel ex pici vicces baltakkal csalapaljak egymast. 🤔
Ilyenkor ki kell menni a cég területén kívülre, maximum ott lehet dohányozni.
A dohányzás nem jog, a tiszta levegő viszont az.
Egyszer réges rég már kikerestem.szintén bagos szintén oránként tizperc miatt
52. A munkaközi szünet
103. § (1) A munkavállaló részére, ha a beosztás szerinti napi munkaidő vagy a 107. § a) pont szerinti rendkívüli munkaidő tartama
a) a hat órát meghaladja, húsz perc,
b) a kilenc órát meghaladja, további huszonöt
perc munkaközi szünetet kell biztosítani.
(2) A beosztás szerinti napi munkaidőbe a 107. § a) pont szerinti rendkívüli munkaidő tartamát be kell számítani.
(3) A felek megállapodása vagy kollektív szerződés a munkavállalók számára legfeljebb hatvan perc munkaközi szünetet biztosíthat.
(4) A munkaközi szünetet a munkavégzés megszakításával kell kiadni.
(5) A munkaközi szünetet legalább három, legfeljebb hat óra munkavégzést követően kell kiadni.
(6) A munkaközi szünetet a munkáltató jogosult több részletben is kiadni. Ebben az esetben az (5) bekezdésben foglaltaktól eltérhet, de az (5) bekezdés szerinti tartamban kiadott részletnek legalább húsz perc tartamúnak kell lennie.
Tehát HA a dohányosokat szeretném kiszűrni, mint munkáltató, akkor a dohányost először csak három óra munkavégzés után lehet szüneltetni, másrészt én - azon túl, hogy dohányzásmentes munkahelyet is üzemeltethetek az alkalmazottak beleegyezésével - a kijelölt dohányzóhelyet kijelölhetem 8 perc gyaloglásra is.
Az óránként 10 perc szünet is butaság, mert pl. a képernyő előtt végzendő folyamatos munka esetén valóban lehet 10 perc szünet, de CSAK a képernyő előtti munkavégzés alól lehet felmenteni, nem pedig ánblokk lustálkodni. Az irodai alkalmazottat nyilván nem árokásásra rendelem ki óránként, de irattárrendezésre már igen (mondjuk).
Az egészségre káros helyeken történő munkavégzést - ha esetleg valaki megemlíteni - meg ne is hasonlítsuk össze semmivel.
https://net.jogtar.hu/jogszaba....
nem értem miért kell törvényileg szabályozni ezeket
amúgy az előitéletek bár többnyire túlzóak de nem ok nélkül alakultak ki