Lehet ésszel, de soha nem kell elfelejteni, hogy az ellenérdekű fél emberei 14* ravaszabbak, mert adott esetben évek óta napi 8 órában csak ezzel foglalkoznak, a rutinjuk messze jobb, mint az egyszeri ügyeskedő fogfehérítő elszámolóknál.
Cikkszám minden számlán van,főleg a gépin,mindegy mi a cikksszám és hogy mi az a lényeg hogy ne mondjuk ne lányka cipő legyen írva hanem csak cipő vagy lábbeli.onnantól kezdve a kutyát nem érdekli a cikkszám
De honnan? Ha nem külfi.a bokt a navnak belgiumbl akkor.mit lát?
A mi számlázórendszerünk be van kötve a navhoz de a külföldi.nem hiszem.
Ráadásul az itthoni kidobott mert mondjuk nem elszámolható számlát se keresi rajtam a nav.
Max akkor lehet ez valós ha a céged külföldi tevékenységet is.végez, ott dolgozik kereskedik stb.
Igen, nem részleteztem. Minden külföldi (magyagyar adószámra EU ban kiállított)számlát lát a NAV. Én már voltam ezért raporton, hogy miért nincs benne a mi könyvelésünkben a külfödi könyvelésében szereplő számla. Az más kérdés, hogy a webáruházakkal (kapacitáshiány miatt) kevésbé foglalkoznak.
a mérték a lényeg
egy villanyszerelőnek nem lényeges a fogfehérítés, de akinek a fejét nézegetik annak igen
vagy akér egy 20ezres fotogéppel is lehet filmeket felvenni, bebaszós pecákra ez pont elég is, de ha a felvétel hozza a pénzt akkor azért már 6-7 számjegyű gépekkel fogod csinálni
Erre is van megoldás, a boltossal kell megbeszélni:)
De erre a cégek megtalálják a megoldást. Feleségem is.vehet munkacipőt, de csak asszem tízezret fizetnek ki bármennyiért veszi. Már pedig egy jobb cipő inkább husz felett van, de ami oda elvárható bőven kijön ennyiből is. A vállalkozó meg ugyis elszámol amit tud. De ezzel szembe meg az állam minden szart befizettet, valahol érthető is meg nem is ez a megoldás. Én sem számolok.el mindent, havonta szerintem igy legalább egy 40-50 ezret hagyok veszni.
"Fönt" meg azt mondják, hogy azért kell ilyen szövevényes, szarakodós és szigorú adózási rendszert fenntartani, mert mindenki abból a szemszögből közelít, hogy min lehetne csalni, hogy lehetne okosba kijátszani, kiskapuzni.*
Itt nem működne az, ami a briteknél van, ahol pl. az egyéni vállalkozó az éves 400 fontos telefonszámlájából csak a céges részt vallja be és csak 250 fontot igényel vissza ÖNKÉNT, mert a többi személyes használat volt.
A rendszer szar, mert trükközésre és simlire számítva épült ki - az ember meg trükközik és simlis, hogy ne járjon szarul. Farkába harapó kígyó ez.
Nem kényszerítenek semmire hanem kiskaput keresel, nincs ezzel semmi baj én is csináltam, de ez attól még adóelkerülés amit adóoptimalizálásnak is szoktak hívni, de attól még az, itt az a lényeg, hogy a nav épp mire száll rá, a könyvelőm egy paragép volt és sokat vitatkoztunk, hogy mit lehet és mit nem, de többnyire ő győzött és nem is értem meg vállalkozni, abbahagytam és azóta semmit nem tudok leírni sehova illetve bármit bárhova, de attól még ki kell fizetnem. 😁
ez nem adó elkerülés, hanem a hatályban lévő jogszabályok szerinti cégvezetés
igazándiból erre rákényszerítik az embert hogy ilyenekkel szarakodjon
és ez nekem se tetszik, a kata sokkal jobb volt még akkor is jobb lett volna ha emelik a befizetendő összeget a jelenlegi 50 helyett mondjuk 150 ezerre
amúgy az az 50 ezer szerintem tök gáz volt, nem is értem miért lett ez így kitalálva
fene tudja,
ha egy tv-t át tud cikkszámozni egy bolt pl párásító berendezésnek amit el lehet számolni egészség kártyára akkor mindent is meg lehet csinálni csak akarni kell
Meg sem próbálom elmagyarázni, tudom, hogy érted és a szöveggel csak saját magad előtt akarod legalizálni az adóelkerülést.
(Az a legnagyobb baj - ezt még azért leírom - hogy ugyanilyen és ugyanezen indok és logika alapján vonja el tőled a jövedelmed egy részét az állam, az már nem tetszik, pl. azért visz még el ezer forintot pluszban, mert szaros seggel az országot irányító miniszter mégsem ülhet a Parlamentben.)
A dolgozó hozza a számlát, de megpróbál ügyeskedni, hogy a gyereknek vett ruhát is becsempéssze az elszámolandók közé, és ezt szűrik ki a cikkszámok szerint, mert a bolt ugye a leltár miatt kénytelen a valódi cikkszámot ráírni, ha a szövegrészbe azt is írja, hogy cipő, de a cikkszám szerint az egy kamasz- vagy gyerekcipő.
Ez lett volna a lényege.
logika
pl aki otthon ül aztán a saját házában végez munkát egy pc-n annak miért kell akkora iparűzési adót fizetni aki használja és rongálja az adott település útjait, hangoskodik, szemetel(pl füst por stb)
szóval én úgy gondolom az ilyenek miatt kell elszámolni cégesként az utolsó fogtömést is
és igazándiból ez nem is egyéni igény, hiszen a fejével keresi a pénzt szóval bár van pár igénytelen aki avval a fejjel is nézettséget hoz de amit a kinézetre rákölt az céges fejlesztés-karbantartás
és színpadon se lehet szaros seggel műsort vezetni, így a budipapír elszámolás is teljesen helyénvaló
nem tudom. valami mégis van, mert nemrég lengyelből vett a cégünk eu-s adószámra áfamentesen egy bádogos élhajlító gépet. le is szállitotta a lengyel egy platós kiskocsival , én vettem le a telephelyen targoncával, majd ide adta az ember a cmr-papirt meg a lengyel számlát. majd pár nap múlva hívtam a könyvelőt, h beviszem neki a gép papirjait, erre mondta, h nem érdekes, mert már letöltötte. kinek van ez meg? honnan tölti le?
Vagy tűzföldön egy vulkáni hamura épült viking nagycsarnok amit alapítójáról Ryannnae Skulisson alapított és amíg el nem fogyott a sörük gyilkolászták a helyi zerencsétleneket utána tovább hajóztak ausztrália felé, de az már egy másik történet.
A mi számlázórendszerünk be van kötve a navhoz de a külföldi.nem hiszem.
Ráadásul az itthoni kidobott mert mondjuk nem elszámolható számlát se keresi rajtam a nav.
Max akkor lehet ez valós ha a céged külföldi tevékenységet is.végez, ott dolgozik kereskedik stb.
egy villanyszerelőnek nem lényeges a fogfehérítés, de akinek a fejét nézegetik annak igen
vagy akér egy 20ezres fotogéppel is lehet filmeket felvenni, bebaszós pecákra ez pont elég is, de ha a felvétel hozza a pénzt akkor azért már 6-7 számjegyű gépekkel fogod csinálni
De erre a cégek megtalálják a megoldást. Feleségem is.vehet munkacipőt, de csak asszem tízezret fizetnek ki bármennyiért veszi. Már pedig egy jobb cipő inkább husz felett van, de ami oda elvárható bőven kijön ennyiből is. A vállalkozó meg ugyis elszámol amit tud. De ezzel szembe meg az állam minden szart befizettet, valahol érthető is meg nem is ez a megoldás. Én sem számolok.el mindent, havonta szerintem igy legalább egy 40-50 ezret hagyok veszni.
Itt nem működne az, ami a briteknél van, ahol pl. az egyéni vállalkozó az éves 400 fontos telefonszámlájából csak a céges részt vallja be és csak 250 fontot igényel vissza ÖNKÉNT, mert a többi személyes használat volt.
A rendszer szar, mert trükközésre és simlire számítva épült ki - az ember meg trükközik és simlis, hogy ne járjon szarul. Farkába harapó kígyó ez.
(*akinek nem inge...)
igazándiból erre rákényszerítik az embert hogy ilyenekkel szarakodjon
és ez nekem se tetszik, a kata sokkal jobb volt még akkor is jobb lett volna ha emelik a befizetendő összeget a jelenlegi 50 helyett mondjuk 150 ezerre
amúgy az az 50 ezer szerintem tök gáz volt, nem is értem miért lett ez így kitalálva
ha egy tv-t át tud cikkszámozni egy bolt pl párásító berendezésnek amit el lehet számolni egészség kártyára akkor mindent is meg lehet csinálni csak akarni kell
(Az a legnagyobb baj - ezt még azért leírom - hogy ugyanilyen és ugyanezen indok és logika alapján vonja el tőled a jövedelmed egy részét az állam, az már nem tetszik, pl. azért visz még el ezer forintot pluszban, mert szaros seggel az országot irányító miniszter mégsem ülhet a Parlamentben.)
Ez lett volna a lényege.
pl aki otthon ül aztán a saját házában végez munkát egy pc-n annak miért kell akkora iparűzési adót fizetni aki használja és rongálja az adott település útjait, hangoskodik, szemetel(pl füst por stb)
szóval én úgy gondolom az ilyenek miatt kell elszámolni cégesként az utolsó fogtömést is
és igazándiból ez nem is egyéni igény, hiszen a fejével keresi a pénzt szóval bár van pár igénytelen aki avval a fejjel is nézettséget hoz de amit a kinézetre rákölt az céges fejlesztés-karbantartás
és színpadon se lehet szaros seggel műsort vezetni, így a budipapír elszámolás is teljesen helyénvaló