Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Némelyik könyvelő elég vad dolgokat állit. Nekem szerencsére rugalmasak voltak.mindig.
Eleve nem csinálok tételes számlát. Leltárazni se szoktam, bár azt kellene de sose tettem senki nem is kérdezte még. A saját vásárlás miatt kidobott számláim meg elég jelentősek, azzal.senkinek nem okozol kárt. Eladó ad számlát, adót te sem csalsz tehát nem szabálytalan. Annak kell leltárban lennie ami bekerül a könyvelésbe és elszámolod az áfáját, kiadásként tartod számon stb.
Hát cégre rögtön 48%-ot adnak magánnak 10-et. A könyvelőm konkrétan azt mondta, hogy bármit veszek vagy engedek másnak venni annak benne kell lenni a leltárban vagy igazoltan felhasználni, talán ezzel lehet gond, de nem tudom és szer2ncsére nem is érdekel, nyilván jó lenne olcsóbban vásárolni haver nevére, de nem akarom más farkával verni a csalánt.
Ezt nehezen tudom elképzelni mivel nem kötelező lekönyvelni a számlát... saját károdra tévedhetsz bármikor.
Leginkább csak ott lehet gond, hogy azt a céges számlát ki és hogyan fizette ki.
Pont a Bardi magán személynek is ad kedvezményt, nekem is van.
Mikor eladtuk a céget egy darabig még vettünk rá apróságokat, de ránk szólt a könyvelő most meg a szomszéd srác esetét látva nem vagyok biztos, hogy ez szabályos a nav szerint.
Dehogynem, szomszéd kissrác crossokat és robogókat tuningolgat és egy haverja cégére vásárolgat bárdiban meg minden nagykerben, nyáron vett tatabányán valamit és a haverja szült, hogy a könyvelője értesítést kapott a navtól, hogy nem tette be a könyvelésbe a számlát, mi van a holmival? Külföldi vásárlásnál nehéz elképzelnem ezt bár nem zárom ki, de itthon a nav minden számlát lát és könnyen összefésülik, perze a fordított áfásokra mehetnek rá legjobbab, de a többit is nézhetik, ideig óráig megy ez, de szerintem egyszer minden cégnél kibukhat pár ilyen.
Ja,de nem.A távirányító a központi zárhoz elvileg a macerásabb,de az meg főleg kell.Azé vettem komplett kulcsot táviránnyal és immoval.Hülye angoloktól.
Marha !!!!! 😅 😂 😁
lapátoltam -helyesen
Ha netán kaptak is valaha, vélhetően csak a büdös, szottyadt maradt nekik.
Dehogy nem ! Éjszakákon együtt dolgoztam , lapátpétam ha kellett a főnökökkel együtt , ha valami probléma van , rögtön hátat fordítanak , és csak ezt hallod : du biszt nur auszlander ! /magyarul/ te csak egy külföldi vagy ! 😉
"pinamegvonás van náluk" Lac ! Na most szartam be ! 😂
Ja,a migráns vasutas ezt meg sem akarta hallani.Szerinte nem létezik a lekezelés
London elegge az alja, foleg a keleti es a kulvarosi reszek. A putri videki faluban ehhez kepest 10 gyerekbol 1-2 lett volna ilyen. Velunk ellentetben a videki falvak zomeben gazdalkodok elnek. Birkakkal, marhakkal, lovakkal, novenytermesztessel foglalkoznak es eleg normalis az anyagi helyzetuk. Azokkal meg az a baj, hogy annyira zart kozossegek, hogy bazmeg a kozteruleti padrol el akartak zavarni, amikor megalltam nezelodni.
Saját tapasztalat,te kretén?
Egyszerűbb kiütni az immot.
Aki itthon nem ér semmit (Lázár J. után szabadon 😁) azt kint se sokkal többet, ott is csak a szar melót kapja szar pénzért. Persze az ilyeneket átveri, hogy átszorozzák a GBP-t Forintra, oszt' kijön a "húbazmeg" 😅 ami az itthoni keresetének 4x-e, aztán pár év, mire felfogják, mi is a szitu.
a pizsama a durva, elmennek a "közfürdőbe" aztán pizsama+papucs még elcsattognak a sarki kisteszkóba vásárolni
az oviba már ki volt írva hogy nem lehet pizsamában a gyereket hozni.... de nem csak a gyerek volt pizsamában hanem az anyuci is
és ez london volt nem egy putri vidéki falu
ja és basztatták folyamatosan hogy ne foglalkozzon a gyerekekkel annyit, volt hogy mesélt nekik magyarul mind ott állt tátott szájjal és halgatta
Fogtechnikus haver is hazajött pár év után... azt mondta, semmi kereslet a jó munkára, ott olyanok a pótlások, amit itthon a suli másod évében se fogadna el a tanár 😁 plusz mindnek igénytelen szétrohadt a pofája 😁 Plusz ő is mondta, hiába jön a lóvé, el is megy azonnal.
Azóta itthon jobban él belőle...
A furdes tenyleg nem nephagyomany, volt vevo a boltban, ahol meloztam, aki utan konkretan kereszthuzatot kellett csinalni. Szerencsere a kollegak, akikkel dolgoztam mind ismertek a szappant, de amikor egy hetvegere meghivott magukhoz az egyik Wales-be kurvara racsodalkoztam a disznoolra, amiben egyesek elni hajlandoak.
Nem mindenkinek jon ki jol, helytol is fugg, no meg ki hogy hajlando/tud felretenni.

Ismerek en is olyat, aki sajat magahoz kepest sok penzzel jott haza, de ket evig tartott a punkosdi kiralysag es most a postanal van 150 nettoert.

A betegapolast lehet szar ugynoksegen at csinalni 12-15 fontos oraberert, avagy 1-2 ev rutinnal atmenni olyanhoz, ahol nem csak oregember mosdatas meg inzulin beadas a musor, hanem nyaktol lefele benult jatekost kell apolni napi 10-15 oraban. Ott mentalisan nagyon stabilnak kell lenni, de rendesen meg is fizetik.
2014-15 ben dolgoztam Ausztriában , mixer-betonpumpa . Havonta kerestem akkor majdnem másfél milliót ! Baszott nehéz elviselni a lekezelő modorukat ! Nem kívánok ottkint melózni , lenne lehetőség de már kihagynám ! 😉
az volt a terv hogy kit élnek 6-8-10 évet aztán hazajönnek
itthon megvette öreganyám házát és azt újítgatta fel
azt mondta ha itthon dolgozik mindig elmegy a pénz, angoloknál meg nem mert minden geci drága még egy fodrászat is nagyjából nullázta volna a havi spórolás felét
amúgy az oviban lehetett volna előrelépés miután megtanul közel anyanyelvi szinten beszélni, nem is ez lett volna a gond hanem az emberek, hihetetlen igénytelen az angol nép, még fürdeni sem szeret, a gyerekekek is olyan mértékben leszarják hogy arra szavak sincsenek, ezért is füvezik már szinte minden 10+éves a parkokban
Szomszéd asszonyom is kiment tanári diplomával, és beteget ápolt... kb. 8 év után jött vissza. Hazaköltözve hozott egy nagy TV-t, meg egy jobb kormányos 10 éves Puntót, ami azóta is a garázsban ál... hiába na, bejött nek az élet... ☹️
Akkor azok se gazdagodtak meg a nagy nyugaton... és mivel 2x is írod, hogy "volt", gondolom, már haza ette őket a fene... 😁
20e-es eleg nagy meret,bar igy du 4-ig siman elketyeg a kabat max fokozaton.Abbol van egy redmi verzio.
A lidlisbol egy boltban az utolsot vettem,myjd kedden egy madikban meg volt 4-5 db.Az utolso feketet vettem meg.Feher meg volt,szoval keringeni kell egy sort mert nem mindenhol gerjednek a vevok ugyanarra,vagy csak mas mennyiseget kap a bolt.