Némelyik könyvelő elég vad dolgokat állit. Nekem szerencsére rugalmasak voltak.mindig.
Eleve nem csinálok tételes számlát. Leltárazni se szoktam, bár azt kellene de sose tettem senki nem is kérdezte még. A saját vásárlás miatt kidobott számláim meg elég jelentősek, azzal.senkinek nem okozol kárt. Eladó ad számlát, adót te sem csalsz tehát nem szabálytalan. Annak kell leltárban lennie ami bekerül a könyvelésbe és elszámolod az áfáját, kiadásként tartod számon stb.
Hát cégre rögtön 48%-ot adnak magánnak 10-et. A könyvelőm konkrétan azt mondta, hogy bármit veszek vagy engedek másnak venni annak benne kell lenni a leltárban vagy igazoltan felhasználni, talán ezzel lehet gond, de nem tudom és szer2ncsére nem is érdekel, nyilván jó lenne olcsóbban vásárolni haver nevére, de nem akarom más farkával verni a csalánt.
Ezt nehezen tudom elképzelni mivel nem kötelező lekönyvelni a számlát... saját károdra tévedhetsz bármikor.
Leginkább csak ott lehet gond, hogy azt a céges számlát ki és hogyan fizette ki.
Pont a Bardi magán személynek is ad kedvezményt, nekem is van.
Mikor eladtuk a céget egy darabig még vettünk rá apróságokat, de ránk szólt a könyvelő most meg a szomszéd srác esetét látva nem vagyok biztos, hogy ez szabályos a nav szerint.
Dehogynem, szomszéd kissrác crossokat és robogókat tuningolgat és egy haverja cégére vásárolgat bárdiban meg minden nagykerben, nyáron vett tatabányán valamit és a haverja szült, hogy a könyvelője értesítést kapott a navtól, hogy nem tette be a könyvelésbe a számlát, mi van a holmival? Külföldi vásárlásnál nehéz elképzelnem ezt bár nem zárom ki, de itthon a nav minden számlát lát és könnyen összefésülik, perze a fordított áfásokra mehetnek rá legjobbab, de a többit is nézhetik, ideig óráig megy ez, de szerintem egyszer minden cégnél kibukhat pár ilyen.
Ja,de nem.A távirányító a központi zárhoz elvileg a macerásabb,de az meg főleg kell.Azé vettem komplett kulcsot táviránnyal és immoval.Hülye angoloktól.
Dehogy nem ! Éjszakákon együtt dolgoztam , lapátpétam ha kellett a főnökökkel együtt , ha valami probléma van , rögtön hátat fordítanak , és csak ezt hallod : du biszt nur auszlander ! /magyarul/ te csak egy külföldi vagy ! 😉
London elegge az alja, foleg a keleti es a kulvarosi reszek. A putri videki faluban ehhez kepest 10 gyerekbol 1-2 lett volna ilyen. Velunk ellentetben a videki falvak zomeben gazdalkodok elnek. Birkakkal, marhakkal, lovakkal, novenytermesztessel foglalkoznak es eleg normalis az anyagi helyzetuk. Azokkal meg az a baj, hogy annyira zart kozossegek, hogy bazmeg a kozteruleti padrol el akartak zavarni, amikor megalltam nezelodni.
Aki itthon nem ér semmit (Lázár J. után szabadon 😁) azt kint se sokkal többet, ott is csak a szar melót kapja szar pénzért. Persze az ilyeneket átveri, hogy átszorozzák a GBP-t Forintra, oszt' kijön a "húbazmeg" 😅 ami az itthoni keresetének 4x-e, aztán pár év, mire felfogják, mi is a szitu.
a pizsama a durva, elmennek a "közfürdőbe" aztán pizsama+papucs még elcsattognak a sarki kisteszkóba vásárolni
az oviba már ki volt írva hogy nem lehet pizsamában a gyereket hozni.... de nem csak a gyerek volt pizsamában hanem az anyuci is
és ez london volt nem egy putri vidéki falu
ja és basztatták folyamatosan hogy ne foglalkozzon a gyerekekkel annyit, volt hogy mesélt nekik magyarul mind ott állt tátott szájjal és halgatta
Fogtechnikus haver is hazajött pár év után... azt mondta, semmi kereslet a jó munkára, ott olyanok a pótlások, amit itthon a suli másod évében se fogadna el a tanár 😁 plusz mindnek igénytelen szétrohadt a pofája 😁 Plusz ő is mondta, hiába jön a lóvé, el is megy azonnal.
Azóta itthon jobban él belőle...
A furdes tenyleg nem nephagyomany, volt vevo a boltban, ahol meloztam, aki utan konkretan kereszthuzatot kellett csinalni. Szerencsere a kollegak, akikkel dolgoztam mind ismertek a szappant, de amikor egy hetvegere meghivott magukhoz az egyik Wales-be kurvara racsodalkoztam a disznoolra, amiben egyesek elni hajlandoak.
Nem mindenkinek jon ki jol, helytol is fugg, no meg ki hogy hajlando/tud felretenni.
Ismerek en is olyat, aki sajat magahoz kepest sok penzzel jott haza, de ket evig tartott a punkosdi kiralysag es most a postanal van 150 nettoert.
A betegapolast lehet szar ugynoksegen at csinalni 12-15 fontos oraberert, avagy 1-2 ev rutinnal atmenni olyanhoz, ahol nem csak oregember mosdatas meg inzulin beadas a musor, hanem nyaktol lefele benult jatekost kell apolni napi 10-15 oraban. Ott mentalisan nagyon stabilnak kell lenni, de rendesen meg is fizetik.
2014-15 ben dolgoztam Ausztriában , mixer-betonpumpa . Havonta kerestem akkor majdnem másfél milliót ! Baszott nehéz elviselni a lekezelő modorukat ! Nem kívánok ottkint melózni , lenne lehetőség de már kihagynám ! 😉
az volt a terv hogy kit élnek 6-8-10 évet aztán hazajönnek
itthon megvette öreganyám házát és azt újítgatta fel
azt mondta ha itthon dolgozik mindig elmegy a pénz, angoloknál meg nem mert minden geci drága még egy fodrászat is nagyjából nullázta volna a havi spórolás felét
amúgy az oviban lehetett volna előrelépés miután megtanul közel anyanyelvi szinten beszélni, nem is ez lett volna a gond hanem az emberek, hihetetlen igénytelen az angol nép, még fürdeni sem szeret, a gyerekekek is olyan mértékben leszarják hogy arra szavak sincsenek, ezért is füvezik már szinte minden 10+éves a parkokban
Szomszéd asszonyom is kiment tanári diplomával, és beteget ápolt... kb. 8 év után jött vissza. Hazaköltözve hozott egy nagy TV-t, meg egy jobb kormányos 10 éves Puntót, ami azóta is a garázsban ál... hiába na, bejött nek az élet... ☹️
20e-es eleg nagy meret,bar igy du 4-ig siman elketyeg a kabat max fokozaton.Abbol van egy redmi verzio.
A lidlisbol egy boltban az utolsot vettem,myjd kedden egy madikban meg volt 4-5 db.Az utolso feketet vettem meg.Feher meg volt,szoval keringeni kell egy sort mert nem mindenhol gerjednek a vevok ugyanarra,vagy csak mas mennyiseget kap a bolt.
Eleve nem csinálok tételes számlát. Leltárazni se szoktam, bár azt kellene de sose tettem senki nem is kérdezte még. A saját vásárlás miatt kidobott számláim meg elég jelentősek, azzal.senkinek nem okozol kárt. Eladó ad számlát, adót te sem csalsz tehát nem szabálytalan. Annak kell leltárban lennie ami bekerül a könyvelésbe és elszámolod az áfáját, kiadásként tartod számon stb.