Ráadásul úgy hogy ha jól tudom motorral közlekedik a forgalomba.Szóval igazából semmi más dolga nincs csak megtanulni autót vezetni,azt meg nem gondolnám hogy manapság mikor minden családban van autó,arra kell várni hogy egy oktató tanítson.Lányom 15éves,de viszem vezetni hogy mire oda jut ez már ne okozzon gondot.
Pedig de(kezeit széttáró)
30 óra alatt egy bőinggel felszállok és leteszem ott ahol mondják(fetrengős) Múltkor egy ilyen kis markolón ültem felkuncsorogtam rá amikor nálam vakargászták az udvart. 15 perc után önállóan raktam vele a platóst, úgy, hogy életemben nem ültem ilyen gépen(kezeit széttáró) Persze minden mozdulatnál meg kellett egy picit állnom végiggondolni, hogy melyik kar mit is csinál 😆 De ha azzal én nyomok 30 órát azt és úgy csinálok vele, ahogyan mondják(kezeit széttáró) Tudom, hogy ez nem nagy dolog de hát na(kezeit széttáró) Nem tudom mi az a 15 vizsgaútvonal ez egy nagy faszság. Nem értem a 26 óra céltalan autókázást sem 😅 Amerre mégy, mindenhol ugyan úgy kell betartani a kreszt, mert mindenhol vannak kereszteződések, gyalogátkelők, lámpák, táblák stb. Vagy megtanulod 30 óra alatt, ha béna fasz vagy akkor meg fizess(kezeit széttáró) 91-bem emlékeim szerint nekünk 15 óra volt a kötelező és nem volt km megkötés sem(kezeit széttáró) Vizsga útvonalak meg pláne nem 😂 Mentünk amerre az oktató gondolta, vizsgán meg arra amerre a vizsgabiztos gondolta 😆 Nos a 15 óra kb. papíron lett levezetve. soxor úgy volt, hogy 4-en beleültünk a zsigcsibe és 4 óra vezetés fejenként le volt tudva 4 óra kocsikázásra, hisz ha ép nem te vezettél akkor is ott voltál és hallottad az instrukciókat 😅 A CE-t meg hagyjuk is asszem 5 óra vezetésem volt zillel meg vagy legalább 2 óra mannal és mentünk vizsgára 😅 Szerintem nincs az a földi, vizi, légi jármű aminek a vezetését 15 óra gyakorlással nem lehet elsajátítani legalább alap szinten(kezeit széttáró) Persze nem akut bénáról beszélek, hanem egy átlag emberről 😅 70 óra az átlag? Gondolom kevés a születés szám, drága a vizsga, a sok cigány meg nem vizsgázik, így 1 tanulón 2 pénzt akarnak fogni aki hagyja magát(kezeit széttáró) Egyébként te, hogy-hogy most vizsgázol? egész eddig stresszelted magad és csak most mertél belevágni, vagy volt egy közúti ellenőrzés alkoholos befolyásoltsággal amiért bevonták? 😅
ja na ezért kár volt átmenned (kezeit széttáró) Csak előtte el kellett volna figyelmesen olvasnod amit linkeltél. 😆 Ez most bele került egy 50-esedbe. Itthon úgy, hívják ezt, hogy ez volt a tanuló pénz(kezeit széttáró" Én egy 20-asért megmondtam volna és mind a ketten jól járunk 😅
"Ha az oktató úgy ítéli meg, hogy a diák még nem áll készen arra, hogy sikeres vizsgát tegyen, jelezheti, hogy további órákra lenne még szüksége. Ha azonban a diák azt mondja, hogy a 30. órában már vizsgázni szeretne, akkor teljesíteni kell a kérését" – mondta a hvg.hu-nak Orosz János, a Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke."
Most mi a probléma ezzel,nem értem .Minek veregessem a vállam?Mert hülyeségnek tartom a betenúlt útvonalas vizsgát?Mert akkor talán a jogsi is csak arra az útvonalra lesz érvényes?Nem.Miért is kéne egy agyongyakorolt úton vizsgázni.Ismered a kreszt,megtanultál autót vezetni,így bármerre lehet menni.
Én csak azt nem értem miért kell látni az összes vizsgaútvonalat legalább egyszer.
Én amikor vizsgáztam, igaz már 10éve az úgy nézett ki hogy beültem az oktató mellé a városban, kimentünk a rutinpályára, kb 3x végigvettük hogy mit kell és a következő a vizsga volt.
Városi vezetésnél kicsit többet vezettem de mivel ment a parkolás mindenhogy ezért mehettem vizsgázni. Ahol meg is rántottak mert és most jól figyelj. Átengedtem a gyalogost a zebrán. Egy 4sávos úton mentünk, jelzőlámpák sárgán villognak, asszonyka megy a zebra irányába, megállok, átmegy a mami. Elindulok és szól hogy álljunk félre.
Csalogattam a gyalogost aki nem is akart átmenni.
Következő vizsgán is ez az oktató volt, amikor beült annyit mondott, hogy most bármit csinálhatok… nagyon csúnyán lebaszták.
Akkor veregesd meg a vállad, te übermensch, ezek szerint ezt is te tudod jobban.
Zoltánnal ellentétben én nem élvezem az ilyen céltalan szájkaratét, részemről a témát lezártam.
Elhiheted, nekem is úgy indítottak, hogy "áhh, 280-ból meglesz az".
7100 Ft-os óradíjjal kezdtem. Elment a KATA, lett belőle 8000. Elment a céges 480-as benzin, lett belőle 8500 Ft. Ehhh....
Szerintem kár picsognod.Én eleve hülyeségnek tartom a meghatározott útvonalat.Kreszt tudod vezetni tudsz,akkor mehetünk bármerre.Rutinvizsga már rég nincs.És egyébként szerintem manapság nagyon kevés ember ül be úgy a tanuló autóba hogy nem vezetett előtte.
Januártól sokat szigorodik és kicsit több lesz az óra, de a lényeg, hogy már nem lehet elkummantani az órákat és a kötelező km-t sem és a bejelentési kötelezettség miatt is jelentősen drágul majd.
Nem tudom, mennyire aktuálisak az információid, de nincs többé rutinpálya, mindent 30 óra alatt és/vagy 580km alatt kell megtanulni - nulláról az kurva kevés.
Azt sem tudom, nálatok hány vizsgaútvonal van, de itt nálunk 15. A kötelező órák arra épp csak elegek, hogy egy alap 4-8 óra elindulás, megállás, kézifékes elindulás, stb. meglegyen és hogy minden útvonalat lásd EGYSZER.
Tisztában vagyok vele, hogy levezethetek 30 órát és utána ha akarom, kötelesek vizsgára lejelenteni, de megcseszhetem a jogomat, ha a 27. órán a második autósiskolában látom először a vizsgaútvonalat. Előtte 26 órán keresztül céltalanul autókáztattak, miközben a jobb egyben ülő felelős személy a Facebook-ot nyomkodta. Az asszony húsz éve vizsgázott le, azt mondta, hogy nála annyi volt a difi, hogy a Fejér Megyei Hírlap volt a faszinál, nem telefon.
Lehet hogy Baranya van alapvetően elbaszva, meg ahol Sanyi bácsi legkisebb lánya tanul (illetve Szeged, mert ott kurvaszar a statisztika több iskolánál is), de hidd el, nem mind hülye vagy balfasz, aki 30 óra alatt nem tud megtanulni vezetni.
Hát nem tudom,nálunk levezeted a kötelezőt(papíron)aztán viszlát.Aki nagyon nagyon béna annak javasolják a plusz órát,de az sem kötelező,mondhatja a tanuló hogy ő megy vizsgázni.Aztán megbukik és fizet.egyébként anno én a "C"-t pesten kezdtem el,érdekes mert ott olcsóbb volt mint itthon,ráadásul még külön jól jártam mert ott kezdtem egyszer vezettem ott aztán itthon fejeztem be.Mikor mentem kikérni a papírjaimat leigazolták az összes órát.Gyakorlatilag 3órát fizettem csak.
Mert a hirdetések kamuk, a legkisebb lányom most jár és hasonló összeg szerepelt a hirdetésben, de már a felvételnél mondták, hogy ez nem ennyi lesz mert ez meg az, aug-ban járt elméletre, de még nem kapott vizsgaidőpontot ls így már csak jövőre fog gyak.-ra mennu és 10000 alatt nemigen van autó, de még az új szabályok miatt nagy eséllyel több lesz, kb 500-ban áll meg ha minden elsőre sikerül.
Az nem, de meglepően sokat tudtak Magyarországról. Hogy jobbos kormány van aki szembeszáll a libsi világuralommal. Tök büszkék voltak ott erre, én is meglepődtem.
Ha tudja akkor 60%-ban meg van a vizsga(fetrengős)