Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én már ásom az árkot a földkábelnek, ha érkezik az azeri ingyenáram
Én még várnék vele! 😂
régebben valamit műtöttünk a baptik templomában, ott olyan volt a medence fűtés hogy egy lapon volt 8 db 2000w bojler fűtőszál aztán azt tették bele bemerítkezés előtt
akkor még nem számított mennyi a villany
Ne szórakozz már,(kezeit széttáró) merülő forralók garmadával fogom fűteni a kinti+ benti úszómedencéimet( meghajlós)
Télen meg nagy fogyasztású villanykazánnal fűtöm a házat, a garázsokat meg a félig nyitott melléképületeimet, meg csinálok egy 300 nm2 melegházat is a hobbim eltöltése céljából(meghajlós)
felénk csak 40 évesek a drótok a karókon mert egész kis gyerek voltam akikor cserélték, emlékszem rá hogy tök fényesek voltak egy ideig
olyan 5-6 éve tettek minden oszlop közé távtartót a vezetékekre mert eddig ha nagyon fújt a szél mindig elment az áram mert összeért a vezeték
van itt fejlesztés csak kevés
nekem a sziget az fasza ha nincs a hálózatban áram akkor se kell gyertya fénynél vakoskodni mert egy estés világítást simán bír még akkor is ha csak akku félig van
Úgy lesz itt filléres azúri áram, mint ahogy olcsó üzemanyag. Amit egyszer felemelnek, az már fix bevételnek számít. Nehezen engedik el.
Azt sem értem ezt eddig miért nem fizetették ki. (kezeit széttáró) A hálózatot használom ugyan úgy mint akkor amikor nem volt napelemem.(kezeit széttáró) Persze az meg már megint elég visszás, hogy egy olyan rendszer használatért kell díjat fizetni ami tulajdonképen nem alkalmas az én napelemes rendszerem üzemeltetéséhez a saját bevallásuk szerint, hiszen ezen okokból vágták meg a napelem fejlesztéseket és bizony vannak felhasználók akik baxhatták a napelemüket ha épen olyan környéken laknak ahol arányaiban sok települt, messze volt a trafó, nem bírta a hálózat és ezért nem engedték be a hálózatba az ingyen termelődő delejt(gondolkodós)
Persze ez valószínűleg nem fogja megakadályozni Őket abban, hogy ezt a használati díjat előbb-utóbb egy kormányinfó keretein belül rá ne terheljék a napelemes fogyasztókra 😅 Az helyett, hogy bőszen a 60 éve elavult hálózatot fejlesztenék. (gondolkodós) De 3 év múlva itt meg úgy is itt van az olcsó azuri áram amit a júnió fizet(kezeit széttáró) Na akkor fog annyiba kerülni az áram a háztartásoknak mint a 80-as években ha addig nem térül meg a napelemem eret is vágok.(fetrengős) Amikor itt van a filléres azuri áram akkor felmegyek a fejszével és ledarabolom a tetőről a panelokat lefelé haladva leütögetem az invertert is mert már semmi szerepe nem lesz villanykazánnal fogok fűteni is 😅
egy esetben szívod meg:
ha a betápláláskor is kifizettetik veled a hálózadi díjat
Ez megint csak egy rémhír keltés. Érteni kellene a törvény megfogalmazását. A cikkben leírták, hogy eddig a tények és innentől a vélemény. Nos a véleménynek nem sikerült jól értelmeznie a tényeket szerintem 😆

"A havi szaldó elszámolás is csak időleges közbenső fokozatot jelent a bruttó elszámolás irányába. A 2024 előtt létesített háztartási méretű kiserőművek, illetve az ezeket üzemeltető fogyasztók legkésőbb az üzembe helyezésüket követő tizedik év végéig, de legalább a 2024-ben esedékes éves elszámolás időpontjáig maradhatnak szaldó elszámolásban.”
Én értelmezésem szerint a 2024 előtti erőművek 10 évig maradnak szaladóban a legalább 2024 meg az jelenti, hogy a visszaszámlálás 2014-től indult. Azért fogalmazta bele a jogalkotó. (kezeit széttáró)
Ha véletlenül mégsem így lenne bár szerintem így van ha fenti tényt elolvasod akkor elég egyértelmű (kezeit széttáró) Én már akkor sem vagyok bajban, mert a mostani energia árakon és fogyasztásom mellett 2024-ig az 1,5 millás beruházásomból visszatérült 1 misi. A maradék fél misit meg kiveszem a nyári használatokkal Az én megtérülésem eleve éves 280 ezres villanyszámla megtérülésre volt kalkulálva. Vagy is 6 év. Az áram árának emelkedése miatt ez begyorsult ha a szaladót el is veszik én még így is tudom tartani a 6 éves megtérülésemet 😂
De ha a törvényt elolvasod akkor rájössz, hogy nekem 2031 májusában ér véget a szaladó elszámolás. Majd 2024, 01,02-én visszatérünk rá és küldök egy puszis szmájlit(fetrengős) Egyébként te vagy az egyedüli aki kutatja ezeket a rémhír terjesztő cikkeket ezeket időközönként, de folyamatosan dobálod befelé, mint egy azt bizonyítva, hogy hülye aki napelemet telepített. Szerintem csak magadat akarod nyugtatni, mert nem volt rá pénzed és nagyon irígy vagy arra akinek meg volt(fetrengős) doszta ugyanez a villanyautó is. 😆 Baszki de hát nem mi tehetünk sem a 3 gyerekről sem arról, hogy nem volt se napelemre se villanyautóra pénzed(kezeid széttáró)
Persze van ilyen, de ezt nem látni hazai piacokon ahogy írtad is legfeljebb ezt állítja, a nagybanin és gyakorlatilag sehol sincs ellenőrzés, még a 90'-es évek elején volt, hogy egy pár hónapos gyerek meghalt a répában lévő vegyszerektől és akkor volt egy ellenőrzés akció ahol szinte mindenki megbukott és akkor gyorsan abbamaradtak az ellenőrzések.
Igazad van, szerintem bébifókákkal kéne tüzelni a fókazsír kazánokban (a puha zsírjuk igen jól ég) amikkel szélcsendben tudnak menni. 👍️
Elhiszem, nem értek hozzá csak szélvédőcserekor mondta a figura
ebben nem hinni kell
én ott elég sűrűn előfordulok, elég sok mindent látok hallok
pl ez a biológiai védelem(valami bogarak) súlyos 100ezrek, minden évben több ellenőrzés a talajt, a növényt a termést is ellenőrzik, plusz mellé a öntözőrendszert, a kút vizét, a felhasznát anyagok mennyiségét stbstb, ehhez még valami tanúsítvány is adnak
plusz amikor viszi leadni akkor is mintát vesznek a paprikából és megy a laborba, addig nem csinálnak vele semmit amíg nincs minden rendben
amúgy régen paprika szedés után(hetente szedték) permetezőgép+lombtrágya volt, de ez le lett váltva az öntözővizes tápanyagutánpótlásra
ültetés után valami gombaölővel meg van szórva erre emlékszem, de ha terem akkor már avval sem

amúgy ha a méhészetből indulok ki akkor biztos nem minden őstermelő csinálja ezt, de igazándiból ez a biológiai védelem se sokkal drágább mint pamacsolni vegyszerrel egész idényben, ellenben nem kell izzadni a 40-50 fokos fóliában órákig amíg permetezel
a szántóföldi termesztés más dolog, itt a bogarak közel sem olyan hatékonyak mint a fóliában
Tisztában vagyok vele, láttam én is a renderelt képeket a teleszkópos repülőgészárny-szerű lófasztoktól kezdve a forgatható félhenger alakú akármikig, de a szélenergia pont olyan, mint a napenergia: ha van, akkor jó, ha nincs, akkor égetni kell valamit.
A bio kamut nem hiszem mármint, hogy azt csinálja amit mond, itt az eper a fő téma és mellesleg a többi, azt a vegyszer hegyet amit rátolnak az eladás előtt akár 1 nappal is az mindent visz főleg mérget. Amúgy az lehet amit írsz, ami minőségi az nem itthon kerül eladásra még a nagybanin sem, akik a jót felvásárolják kiviszik a hulladékot és a kintről behozott vackot meg itthon terítik amot a fejkendősök és kalaposok árulnak háztájiként a piacokon, vásárokon és a kis boltokban.
100ból 99szer sikerül,szóval inkább sikerül mint nem.Hőlégfúvóval megmelegít ablaktisztító aztán egy szikepengével lehúzható.
Én szólnék, hogy a családé az a stand is, azt nézném mosolyogva az arcokat. 😄
Nálunk is szinte mindegyik zöldséges a nagybaniról hozza. Az a legjobb amikor egy család, két helyre van kipakolva. A vevő meg az egyiknek fikázza a másikat hogy annál milyen szar volt a valami, közben meg ugyanonnan van 😂
azért a nagybanin is a termelők viszik ki a többségét, egy másik ismerős répázik, az is mindig oda hordja, eleinte kellen tolták az asszonnyal most meg már egy csomó öregasszony csomózza nekik a cuccot annyira meg a bolt
amúgy ezektől inkább vennék mint a 70éves öregasszony saját terméséből
pl a paprikás ismerős nem vegyszerez, valami bogarkkal oldja meg a növényvédelmet, az első virágzás után még gombaölővel sem permetezik, csak azért nem bio a cucc mert az öntözővízbe tesz valamennyi műtrágyát
épp idén csináltam meg neki az időzítőket, ilyen 2 percekig megy a műtrágyás víz naponta a csepegtetőn, egyik nap az egyik féle másik nap a másik féle harmadik nap csak tiszta víz
svájcba viszik a cuccot oda meg 100%-os termék kell, olyan a lecsó paprikája hogy a teszkóba a legmagasabb minőség a nyomába sem ér
Az pedig biztos hogy zárva volt a mol szerdán 😃
Én vidékről beszélek nem bp.-ről amiről értelme sincs, de a kecsói, nagykőrösi, szegedi és más vidéki piacokon is pont ez a helyzet a kecsóin már ismernek az eladók is és rég nincs vita. 😄
A shell van ott zárva, a mol 06.00-tól 21.00-ig ha jól tudom a nyitvatartást mindig nyitva van és volt, általában mindig volt üa. legfeljebb a sor állt a körforgóig.
vidéken ettől jobb a helyzet, legalább fele a saját cuccait viszi ki
ismerős paprikázik, szezonban minden héten elad 30-50 láda paprikát 9 után már jön haza mert elad mindent is
most akar venni egy 3 raklapos futót hogy tudjon még többet vinni
a kupecek azt várják mikor adja el a cuccát mert addig nem vesznek tőlük 😂
Persze hogy nem volt sok kocsi ott mert zárva volt 😂 legalábbis szerdán biztos zárva volt a mol Dabason 🤓