Elvileg az akku gyártása , anyagköltsége , megsemmisítése nem ott tart ahol kellene ! Valahol olvastam , ha a járműgyártás ott tartana ahol a számítástechnika , akkor az autók meghajtása kb gyufaskatulya nagyságú lenne , soha nem kellene tankolni semmivel , és mindenkinek hozzáférhető lenne !? 😇
a lifepo4 akku simán alkalmas energia tárolásokra
persze nem a júliusit eltenni februárra, mert bár arra is alkalmas lenne de túl költséges
évente 8-9 hónapot lazán meg lehetne oldani napelem+ akku módszerrel
Ha a tárló tároló akart lenni , akkor próbálkoztak már kondenzátor telepekkel , meg akkumulátorral de sajna még egyik sem tart ott , hogy használható legyen ! Pl a villámokat befoghatóvá tenni , és aztán szépen lassan elhasználgatni ! Na ilyesmik lennének az igaziak !
És Tesla ötletét nem kellett volna rég meglépni ? Ingyen energiát minden embernek és ezt ráadásul vezetékek nélkül ! Olvastam Tesla életét , és hogy halála után ami nem tisztázott , minden feljegyzését és elméleti dokumentációit ha igaz , eltüntette a CÍA !
Én meg azt hittem hülyeséget írok , és rosszul emlékezek , és csak beleugatok a fölnöttek dolgába , de nem ! Jól emlékeztem ! Az igaz , hogy ezt a mennyiségű árut mi a bánatos f@xal lehetne környezetbarát módon szállítani ! 🙃
nekem a dekatlonos mindig összemegy
minden évben veszek párat abban pecázok, télen az a pizsama utána meg géprongy lesz belőle
a melós póló nagyon meleg nyáron mert nagyon vastag, a dekatlonos jobb a parton lazulni
Azt nem mondtam hogy okosak a svájciak. 😂
Arra azért kíváncsi lennék mennyi energiát takarítanak meg a 4K-s stremek tiltásával, mert biztos sokat ha ennyire előtérben van.
A villanyautók és a nagy energia fogyasztók korlátozása áramhiány esetén teljesen logikus lépés. De én azt mondanám hogy inkább valami vezérelt áramot rakatnék minden ilyenre, és csak akkor töltheted a villanyautót, meg vasalhatsz amikor azt távolról engedélyezik.
Mert ugye az áramhiány nem úgy van hogy elfogy és akkor egyáltalán nincs hanem vannak időszakok napon belül amikor nincs elég, és van amikor meg van.
Ezt a komplex vezérlést szerintem már mindenhol meg kellett volna lépni. Szerintem a digitális távkiolvasásos villanyórák tudnák ezt a funkciót.
de, tudom, hogy ilyenek 😅 de akkor is ezek nevetséges szigorítások.
Sztem a jóltartott svejciek fele azt se tudja, hogy kell az előre programozott komputer termosztátját lentebb venni 2 fokkal 😅 - ezt abból gondolom, hogy én se tudom, mindig elő kell kotorni a leírást, ha változtatnék a programon 😂
Azt azert nezted hogy a kinai is kurvadraga,jot 5e alatt nehez talalni.
A decathlonos pamut hiperkornyezetbarat valami 2500 tol indult 4-5 eve,most meg 4000,amikor van,mert nincs.
Szerencsere maniam volt minden evben az uj design-bol venni mindegyikbol 2-3 db-ot.Nemigen akar tonkremenni,igy elleszek meg par evig. 😆
tevnem ismered ezeket a svájci buzikat
ha ezeknek azt mondják nincs szárítógép akkor nincs, nem fogják használni
persze ott is van aki szarik az egészre de azt meg a szomszédja felnyomja ahogy meghallja a szárító zörgését
A vitorlas anno egy kibaszott megterhelo,szar munkahely volt,kis fizetesert,es konnyen beledoglott a szerencsetlen.
Most tobb a technika,viszont joval kisebb hajo,ami a cikkben leirt 90e kontenerszallito duplajat kene legyartani.Meg skkoris ha a helyben gyartas megoldott.
OK, de a turizmus pont a fogyasztást növeli... szóval takarékoskodjunk, de ha pénzbe kerül, akkor már nem is annyira fontos 😂
...meg aztán az intézkedések többsége betarthatatlan, ill. ellenőrizhetetlen... (mosás, fürdés, SD-HD, stb.)
Persza a villanyautósokat is úgy korlátoznák, hogy "léccilécci" olyan gumiszabályokkal, ami alól mindenki talál kibúvót - ahelyett, hogy lekapcsolnák a nyilvános gyorstöltők felét... ja az nem jó, mert kényelmetlen lenne, és hatásos.
De benzinért megyeeeeeek. 😂
persze nem a júliusit eltenni februárra, mert bár arra is alkalmas lenne de túl költséges
évente 8-9 hónapot lazán meg lehetne oldani napelem+ akku módszerrel
https://www.decathlon.hu/p/tec...
https://www.decathlon.hu/p/fer...
minden évben veszek párat abban pecázok, télen az a pizsama utána meg géprongy lesz belőle
a melós póló nagyon meleg nyáron mert nagyon vastag, a dekatlonos jobb a parton lazulni
Arra azért kíváncsi lennék mennyi energiát takarítanak meg a 4K-s stremek tiltásával, mert biztos sokat ha ennyire előtérben van.
A villanyautók és a nagy energia fogyasztók korlátozása áramhiány esetén teljesen logikus lépés. De én azt mondanám hogy inkább valami vezérelt áramot rakatnék minden ilyenre, és csak akkor töltheted a villanyautót, meg vasalhatsz amikor azt távolról engedélyezik.
Mert ugye az áramhiány nem úgy van hogy elfogy és akkor egyáltalán nincs hanem vannak időszakok napon belül amikor nincs elég, és van amikor meg van.
Ezt a komplex vezérlést szerintem már mindenhol meg kellett volna lépni. Szerintem a digitális távkiolvasásos villanyórák tudnák ezt a funkciót.
Sztem a jóltartott svejciek fele azt se tudja, hogy kell az előre programozott komputer termosztátját lentebb venni 2 fokkal 😅 - ezt abból gondolom, hogy én se tudom, mindig elő kell kotorni a leírást, ha változtatnék a programon 😂
A decathlonos pamut hiperkornyezetbarat valami 2500 tol indult 4-5 eve,most meg 4000,amikor van,mert nincs.
Szerencsere maniam volt minden evben az uj design-bol venni mindegyikbol 2-3 db-ot.Nemigen akar tonkremenni,igy elleszek meg par evig. 😆
ha ezeknek azt mondják nincs szárítógép akkor nincs, nem fogják használni
persze ott is van aki szarik az egészre de azt meg a szomszédja felnyomja ahogy meghallja a szárító zörgését
Most tobb a technika,viszont joval kisebb hajo,ami a cikkben leirt 90e kontenerszallito duplajat kene legyartani.Meg skkoris ha a helyben gyartas megoldott.
...meg aztán az intézkedések többsége betarthatatlan, ill. ellenőrizhetetlen... (mosás, fürdés, SD-HD, stb.)
Persza a villanyautósokat is úgy korlátoznák, hogy "léccilécci" olyan gumiszabályokkal, ami alól mindenki talál kibúvót - ahelyett, hogy lekapcsolnák a nyilvános gyorstöltők felét... ja az nem jó, mert kényelmetlen lenne, és hatásos.
múltkor kaptam egy adidas pólót, valami 6 ezer volt
az én 1400 forintos gildan munkáspólójaim 10x jobbak tőle
persze csak akkor ha a "divatdiktátorokat" elásnánk a gecibe