Egyébként nem a kereslet miatt. Alapbol is drágák. A jók meg különösen. Egy panasonic pl duplája egy kinainak, de az LG is. A daikont ne is emlitsük. Viszont képesek akár -15 fok.mellett is 100% teljesitmény leadására
Nyilván mindenki fel akarja találni az olcsó hőszivattyút, mert durván túl vannak árazva a kereslet okán. A medence fűtők csak nyáron működnek, hidegben fűtésre nem alkalmasak, ennek már utána olvastam.
Érdekes. Mindenki fel akarja találni az olcso höszivattyut. Medencefütöböl szerintem elég sokat eladtak mostanság.
Müködhet. Mivel meleget tud csinálni. Kérdés mennyi höt vesz ki a csökigyo,mennyi kellene,mennyi jut a légcsatornába. Jo nem.lesz de meleget csinál. Itt a soros höcserélök nem.szerencsések.
A.többi meg sokkal problémásabb lesz, ami a kültérit illeti.
Ezt tanulmányozva, arra jutottam, hogy egy sima, mondjuk légcsatornázható klímából tudnék hőt kivenni fűtés módban hogy vizet melegítsek vele, ha a kültérit-beltérit összekötő cső közül a vastagabból pár métert feltekerve belebaszok egy edénybe amiben víz van és azt keringtetem. A nagyobb klímáknál 10-15m is lehet a kültéri - beltéri közt, szóbal ez nem okozhat gondot. A maradék hő menne az eredeti hőcserélőbe légtechnikához. Mindezt csak azért, mert egy légcsatornázható 6-8kW klíma 6-800eFt, egy ugyanilyen teljesítményű hőszivattyú meg 2M. Véleméy? Működhet?
zotyám téged ez a csaj ott törne ketté ahol a leg vastagabb vagy 😅 Ezen a spinén több az izom, min t rajtad a háj 😅 Szerintem neked sem kell az a fél mrd 😂
Müködhet. Mivel meleget tud csinálni. Kérdés mennyi höt vesz ki a csökigyo,mennyi kellene,mennyi jut a légcsatornába. Jo nem.lesz de meleget csinál. Itt a soros höcserélök nem.szerencsések.
A.többi meg sokkal problémásabb lesz, ami a kültérit illeti.
http://youtu.be/QykwWs3L1W8
Ezt tanulmányozva, arra jutottam, hogy egy sima, mondjuk légcsatornázható klímából tudnék hőt kivenni fűtés módban hogy vizet melegítsek vele, ha a kültérit-beltérit összekötő cső közül a vastagabból pár métert feltekerve belebaszok egy edénybe amiben víz van és azt keringtetem. A nagyobb klímáknál 10-15m is lehet a kültéri - beltéri közt, szóbal ez nem okozhat gondot. A maradék hő menne az eredeti hőcserélőbe légtechnikához. Mindezt csak azért, mert egy légcsatornázható 6-8kW klíma 6-800eFt, egy ugyanilyen teljesítményű hőszivattyú meg 2M. Véleméy? Működhet?