Hat,valami aszódi buli volt talán pár éve.egy hétig mászkáltam egy autó mellett tőlem 5 méterre ahol a férj hullája vót benn.
Családban sokminden történhet.Senki sem örökélet. 😂
...de ki az a hülye, aki a hagyatékin, amikor kiderül, hogy a tartozás nagyobb mint az örökség, nem mond le róla azonnal, ha csak azért nem, mert tehetős ember és a hagyatékhoz fűződő emlékek nem nagyobbak, mint a megfizetendő különbség?
Szerintem nem is tudom elképzelni, hogy előre hogyan lehet lemondani. Vagy legalábbis mi értelme lenne. A félmilliárdra való célzást értettem, értettük. Van a nővérednek férje amúgy?
:-D
Amúgy a gyerekeid öröklését pontosan meg kell nézned, mert az öröklésből kiesett örökös (te lemondással) leszármazottjai csak az örökjog mentén örökölt vagyonig örökösek.
Tehát, ha csak kötelest részt kapsz, akkor a gyerekek is azon osztoznak. (Ez csak az elméleti rész!) Az mondjuk nem logikus előttem, ha lemondasz, akkor a te leszármazottjaid miért is örökölnének a nagyszülők örökségéből. De biztosan, ha ezt mondta az ügyvéd.
(Ha halál miatt, azt érteném, de önkéntes lemondás miatt, na, azt már nem.)
A harag rendkívül rossz tanácsadó, ne cselekedj előre meggondolatlanul. Mondva ezt úgy, hogy abszolút nem vagyok jogi szakember, nem ismerem a családi hátteredet és amúgy rajtad kívül ehhez senkinek semmi köze.
Nővérem rettentő erőszakos és mivel gyúr (úgy rendesen, versenyre is ment, ami ilyen "szépség" verseny volt, ki mennyire szépen izmos) azért van benne erő is :D
Tesóm egy szociopata. Nem túlzok, ez így van. Klinikai eset. Egész életemben terrorizált, esett nekem késsel, lökött le a lépcsőn és majdnem miatta fulladtam a Balatonba, mert otthagyott és nem tudtam úszni, Ő meg röhögve továbbállt. Ahol tudott keresztbe tett nekem és kurvára utál azóta, mióta rátaláltam Férjre és van egy normális családom. Ő meg pasiról pasira száll, a gyerekeit anyám neveli és a hülye anyám még asszisztál is ehhez az élethez laza havi 1-2 m Ft-tal, mert annyi tesóm fenntartása. Ja és természetesen nem hajlandó dolgozni, általában azzal az indokkal, hogy neki milyen nehéz egyedülálló szülőként és neki nincs segítsége 😂 😂 😂
Én 3 db 5 év alattit nevelek és anyám 5 év alatt nem volt nálam annyit segíteni, mint nővérkémnél 1 hét alatt.
Persze, hogy tele van a faszom a kivételezéssel és engem aláznak, ha nem ugrok nekik.
Most hívott anyám, hogy nem tud belépni a kutas gépre, mondtam neki a jelszót és agyfaszt kapott, hogy neki nem működik. Bocs, bazdmeg, van már másik munkahelyem, nem érek rá a szarjaiddal foglalkozni, mert hülye vagy mindenhez is.
Valahogy az ügyvédek nem vállalták mondván ha már a nevén van a lakás ami színlelt szerződéssel (ami nehezen bizonyítható) vagy ajándékozásival került a nevére azt szinte lehetetlen visszacsinálni. Olyanért meg nem pereskednénk ami kilátástalan pénznyelő.
Családban sokminden történhet.Senki sem örökélet. 😂